Pro Urbe – Esztergomi módra
Közélet
2008. aug. 18.

<p>Az esztergomi szokásoknak megfelelően ismét NEM Meggyes Tamás adott át egy rangos városi kitüntetést. Helyette esztergomi szokásoknak megfelelően ismét Németh József alpolgármester képviselte a várost.</p>

Nem az első alkalom ez, amikor városunk első embere távolmaradásával (nem) tiszteli meg a város kitüntetettjeit, valószínűleg megviselhette őt az a kudarcélmény, amikor Orbán Viktor nem vette át tőle a díszpolgári kitüntetést.

Mégis úgy gondolom, hogy messzemenőkig udvariatlan lépés ez a távolmaradás azokkal szemben, akikre a városnak büszkének kellene lennie.

Meggyes mivel menti ki magát ilyenkor? Nemcsak szavakban, hanem tettekben is város első emberének kellene lennie, képviselni a várost az ilyen események alkalmával is.

Az ünnepi testületi ülésen Németh József alpolgármester nyújtott át kiemelkedő közérdekű munkájáért elismeréseket két kitüntetettnek. 2008-ban Bencze Csaba Attila, az Esztergom és Vidéke újraindítója és főszerkesztője, a vargyasi kastély megbízott igazgatója és Tokár Imre János atya, a Ferences gimnázium igazgatója vehette át a rangos díjat.

(forrás)