Furcsa szórólapok Esztergom utcáin

Furcsa szórólapok Esztergom utcáin

2006. 07. 26. 21:12

A belvárosban parkoló autók szélvédőin érdekes megfogalmazású szórólapokat találhattak tulajdonosaik az elmúlt napokban

A szórólap magyar nyelven a következőképpen szól:

 

Maradjon továbbra is az Öné!

Sok utánajárástól metheti meg magát és ismerőseit, ha az elkövetkező napokat nem az eltulajdonított iratok pótlásával, vagy éppen felesleges vásárlással tölti. Kérjük gondoskodjon a hátrahagyott kerékpárok, táskák, hátizsákok, értékek, iratok felügyeletéről, őrzéséről. Ha gyanús körülményt észlel, kérjen segítséget az INFO-POLICE járőreitől, a rendőrség munkatársaitól, vagy hívja a 112 segélyhívószámot.

 

Szép kerek mondatok. Nehéz elképzelni, hogy miért kellett ezt a kifejezetten turistáknak szóló röpcédulát egy olyan autó szélvédőjére rátenni, amin a helyi lakosoknak járó parkolási matrica is tisztán kivehető. A meglepetés és a katarzis azonban a cédula megfordításakor éri el az angolul egy kicsit értő olvasót. Itt ugyanis a következőt találjuk:

 

Try to keep your valuables!

You should need much time to spend your time with the collection of the stolen papers. It is very important to take care of the bikes, rucksacks, valuables, papers left behind. If something is shady for you please inform or ask for help people of Info-Police, the colleagues of polices or use the call-box 112.

We wish you a nice program free from cores in Esztergom.

The colleagues of Info-Police Program

 

Ezúton szeretném megköszönni a fordítást végző személynek azt a néhány perces görcsös rángó-röhögést, amit a fenti sorok elolvasása okozott...

2006. 07. 27. 8:51

Amúgy az úszó Eb megnyitóján is fogtam a fejem. Egy miniszterelnöknek nem illene beszélni angolul kb ált iskolás szinten?

2006. 07. 27. 7:37

Nem is az a gáz, ha mondjuk ezek a mondatok élő szóban hangzanak el egy középiskolás aktivista szájából (bár pl. az én gimnazista hugom is felsőfokon beszél), hanem hogy ilyen szórólap megjelenik nyomtatásban, kvázi hivatalosan egy EU országban.

Odaadták az első Mancikának, hogy fordítsa le, és nem volt senki ész a hivatalban, aki felülvizsgálja? Hát ez a szomorú.

2006. 07. 27. 2:03

gondolkodtam, hogy poénból csináltatok egy olyan pólót, amin van egy információt jelző "i" betű, és ha úgyis dolgom van a városban, akkor legalább én tudnék néhény dologban segíteni. Randomban amúgyis rendszeresen leszólítanak a turisták.

2006. 07. 26. 23:44

Villy írta: Ki válogatja ezeket az embereket, akik lejáratják a várost???

Gondolom olyan aki nem beszél idegen nyelvet!

A találjuk ki egomot topicban az egominfón felvetett táblák adnának segítséget szegény külföldieknek. Azért "szegények" mert ez a félelmetes különbség -amit a Bazilika mint fő látványosság és a város mint koszos ellenpont ad -biztos nyomot hagy bennük, esetleg furcsán érzik tőle magukat, hát még ha egy ilyen cetlit visznek haza?! (én külföldről biztos elhoznám ha ilyent adnának! hadd röhögjenek az ismerősök is)

2006. 07. 26. 22:48

Kb ilyen angoltudással próbáltak egy turistát is útbaigazítani a várban. Grat!!! Ki válogatja ezeket az embereket, akik lejáratják a várost??? kb 2 órát voltam kint, és 3 ember igazítottam útba angolul, és ez mindig így van. Nem igaz, hogy nincs olyan tizenéves, aki elmondja, hogy mi hol van...

2006. 07. 26. 22:09

ez jó:) Lehet hogy egy kis színt akartak vinni az unalmas hétköznapokba, vagy direkt téged akartak így felvidítani...:))