Furcsa szórólapok Esztergom utcáin
Bolondgomba
2006. júl. 26.

<p>A belvárosban parkoló autók szélvédőin érdekes megfogalmazású szórólapokat találhattak tulajdonosaik az elmúlt napokban</p>

A szórólap magyar nyelven a következőképpen szól:

 

Maradjon továbbra is az Öné!

Sok utánajárástól metheti meg magát és ismerőseit, ha az elkövetkező napokat nem az eltulajdonított iratok pótlásával, vagy éppen felesleges vásárlással tölti. Kérjük gondoskodjon a hátrahagyott kerékpárok, táskák, hátizsákok, értékek, iratok felügyeletéről, őrzéséről. Ha gyanús körülményt észlel, kérjen segítséget az INFO-POLICE járőreitől, a rendőrség munkatársaitól, vagy hívja a 112 segélyhívószámot.

 

Szép kerek mondatok. Nehéz elképzelni, hogy miért kellett ezt a kifejezetten turistáknak szóló röpcédulát egy olyan autó szélvédőjére rátenni, amin a helyi lakosoknak járó parkolási matrica is tisztán kivehető. A meglepetés és a katarzis azonban a cédula megfordításakor éri el az angolul egy kicsit értő olvasót. Itt ugyanis a következőt találjuk:

 

Try to keep your valuables!

You should need much time to spend your time with the collection of the stolen papers. It is very important to take care of the bikes, rucksacks, valuables, papers left behind. If something is shady for you please inform or ask for help people of Info-Police, the colleagues of polices or use the call-box 112.

We wish you a nice program free from cores in Esztergom.

The colleagues of Info-Police Program

 

Ezúton szeretném megköszönni a fordítást végző személynek azt a néhány perces görcsös rángó-röhögést, amit a fenti sorok elolvasása okozott...

(forrás)