Olvasói levél
2008. aug. 1.

<p>Muzslai Zsitvai Ágnes újságíró levelet juttatott el szerkesztőségünkhöz. Mivel nem kíván bekapcsolódni a szeretgom.hu fórumaiba, ezért kéri az alábbiakat közreadását. A levelet – kérésének megfelelően – változtatás nélkül közöljük.</p>

A szeretgom.hu  Valótlan állítások az önkormányzatról című íráshoz kapcsolódó fórum hozzászólásai között szerepel az én nevem is, mint a közölt cikk vélt szerzője. Egyrészt tájékoztatok mindenkit, hogy nem az én feladatom önkormányzati sajtóanyag készítése és így a fenti közlemény sem az én munkám. Önéletrajzom nyilvánosságra hozásával szeretnék minden félreértést eloszlatni újságírói tevékenységemmel kapcsolatban.

Muzslai Zsitva Ágnes vagyok és újságíróként dolgozom már több mint egy évtizede. Esztergomban születtem 1952-ben és pici babaként megkaptam a járványos gyermekbénulást, amely miatt a balkezem és lábam lebénult. Mozgássérülésem nem akadályozott a tanulásban, érettségi után okleveles könyvtáros -pedagógia szakos tanári diplomát szereztem. A Labor MIM-ben voltam könyvtáros majd húsz évig,  második gyermekem születése után orvosi javaslatra rokkantnyugdíjba kerültem.

Nyugdíjasként dolgoztam a Prímási Levéltárban, katalogizáltam a Simor Könyvtárat és a Bibliotéka könyvgyűjteményét. A kilencvenes évek elejétől jelentek meg írásaim különböző lapokban, így például a Keresztény Élet című hetilapban. 1995-ben megbízást kaptam a Relabor Rehabilitációs Célszervezettől vállalati újság készítésére. Az Érintő című havonta megjelenő vállalapi lap szerkesztésében munkaadó felettesem és munkatársam volt dr. Tittmann János. Közben 1996-tól új megyei napilaként indult a Komárom- Esztergom megyei Hírlap, amelyhez tudósítónak hívtak. Jelenleg 2003-tól a Hídlap című esztergomi kiadású napi illetve hetilap munkatársa vagyok. Írásaim megjelentek a Keresztény Élet című hetilapban, a 24 óra című Komárom- Esztergom megyei napilapban, majd a Komárom -Esztergom megyei Hírlap munkatársa voltam 1996-tól, de másfél évig a Népszabadság tudósítójaként is működtem. Mindszenty József hercegprímás esztergomi érseki székfoglalása címmel 19995-ben jelent meg dokumentumokat és visszaemlékezéseket tartalmazó könyvem.

Eddig egyetlen színpadi művet írtam: A százados címmel, amelynek az ősbemutatója 1999.október 29.-én volt. A mű az 1956-os forradalomra utal és azt bizonyítja, hogy van megbocsátás. Sajnos politikai vihart kavart a mű, mert egyesek a mindenkori gyűlöletet hirdetik. Emberként és újságíróként is minden helyzetben arra törekedtem, hogy békességet teremtsek magam körül. Sajnos a mai politikai ellentétekkel teli életünkben erre nem mindig volt mód.

Köszönettel: Muzslai Ágnes

www.muzslai.5mp.eu honlapomon olvasható a Mindszenty könyv és A százados kézirata

(forrás)