A Chanterelle Ensemble Kamarazene-estje
2008. 07. 26. 19:00

<p>Visegrád, Római Katolikus Templom</p>

Műsoron:

  • Reneszánsz muzsika Haussmann, Banchieri, Antonio Zacara da Teramo, Cipriano de Rore, Johannes Martini, Staden, Franck, William Byrd műveiből valamint
  • Händel három triószonátája: Esz-dúr, F-dúr, G-dúr (HWV 382, 383, 384)
A Chanterelle Ensemble két évvel ezelőtt alakult, a két oboára írt barokk művek előadására. Műsoruk­ra tűzték G.F.Händel hat - két oboára írott - trió­szo­nátáját. Egy-egy estén három Händel triószo­ná­ta szólal meg más művek kíséretében. Az így kialakított két program eddig Erdély nyolc külön­bö­ző városában hangzott el, igen nagy sikerrel. Ez év őszén az együttes Svájcban is bemutatkozik.

Barta Miklós – oboa

A Liszt Ferenc Zeneakadémián diplomázott. 1971 óta Svájcban él. 1971-től 2004-ig a Svájci Olasz Rádió szóló oboistája volt. Számtalan rádiófel­vételt készített szólistaként és mint kamarazenész is a Quintetto Auletico fúvósötössel. Legjobb fel­vételeit az RBM német kiadó 3 CD-n jelentette meg.

Haáz Bence – oboa, blockflöte

Zenei tanulmányait a marosvásárhelyi Művészeti Líceumban és a kolozsvári Gheorghe Dima Ze­ne­akadémián végezte. 2006-ig a marosvásárhelyi Állami Filharmónia, ezt követően a kolozsvári Transilvania Állami Filharmónia szóló oboistája. Idén tavasszal megnyerte a romániai Országos Oboaversenyt Bukarestben.

Fülöp Mária – csembaló

Zenei tanulmányait a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián és a trossingeni Zeneművészeti Főiskolán végezte. 2006 óta zenetanárnő a kolozs­vári Református Általános Iskolában. Rendszere­sen koncertezik különböző régizene-együttesekkel.

Ortenszky Gyula – cselló

Zenei tanulmányait a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián végezte. 1991-től a kolozsvári Transilvania Állami Filharmonia tagja. Gazdag ka­marazenei tevékenységet folytat. A “Bartha” vo­nósnégyes tagjaként számos koncertet adott Euró­pa országaiban, nemzetközi díjakat nyerve.