Szálloda, konferenciaközpont és fürdő

Szálloda, konferenciaközpont és fürdő

2007. 05. 24. 10:19

A következő évek egyik legnagyobb városkép-alakító beruházása lesz a Fürdő Szálló körüli szálloda-konferenciaközpont-fürdő komplexumának kialakítása.

Fürdő Szálló

Az önkormányzat a hasznosítási-bérbeadási pályázaton nem hirdetett győztest, ám felkérte az Öresund Holding Vagyonkezelő Kft.-t, tegyen részletes javaslatot, elbírálható üzleti ajánlatot a Bajcsy-Zsilinszky út és a Kis-Duna-sétány között fekvő ingatlanok hosszú távú bérleti konstrukciójára. A cég tervezete a formai követelményeknek megfelelt, és ha javaslatukat elfogadják, további tárgyalásokat folytatnak a befektetőkkel. Ezeken már a terveket előkészítve kívánnak egyeztetni. A testület már régóta több döntéssel megerősítette azt az elképzelést, hogy a Fürdő Szálló, a Bajor Ágost Művelődési Ház és Kultúrmozgó, valamint a Szent István Strandfürdő épületeit a befektetők rendelkezésére bocsátja. Hévíz városrész területén, a szállóépülettel középpontjában egy szálloda-fürdő- konferenciaközpontot hoznak létre, így teremtve meg hosszú távon Esztergom idegenforgalmának egyik alapját. Luxusszolgáltatásokat kínálnak, gazdaságosan működtetve a műemlék hotelt. A komplexum nem működhet a két medence és a gőzfürdő nélkül, amelyeket a befektető fel is újít. Használatuk a szállóvendégek mellett az úszni vágyók esztergomiaknak is biztosított lesz. A szállodaegyütteshez rendelt Szent István Strandfürdőben olyan kiegészítő fürdési lehetőséget is kialakítanak a befektetők, amelyek "elszívják" az úszómedencékből a szállóvendégeket. Emellett idősávokat jelölnek ki az úszásoktatásra, a gyermekúszásra és a sportolóknak. A konferenciaközponttá alakulással a közművelődési funkciót a most megvásárolt régi zsinagóga veszi át. BETÉT: Hét évig tartó huzavona A Fürdő Szálló a város egyik legértékesebb műemléke; ezért harcolt az önkormányzat már 2000 óta, hogy tulajdonába kerüljön az épület. Kezdeményezték a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalnál, hogy végezzék el az épületen azokat a munkákat, amelyek a balesetveszély elhárításához és a külső kép rendbetételéhez szükségesek. Kezdeményezték a szálló kisajátítását, hogy az önkormányzat rendbe tehesse a belvárosban egyre romló épületet - a kérést elutasították. A szálló korábbi, mára eltűnt tulajdonosai több mint egy évtizede semmilyen munkát nem végeztek az épületen. A különösen bonyolult állapotot csak 2005 végére sikerült - önkormányzati kezdeményezésre - rendezni. Ennek végére tett pontot az épület megvásárlása.

gömbicica

2007. 05. 26. 6:58

Igen-igen felhivnám a tisztelt illetékes figyelmét, hogy legyen ráhatással a jövőbeni épitőre a tereprendezés és épitkezés megvalósitásánál, nehogy ugyan abba a hibába essenek, mint igényesen felujitott főterünk esetén. A fák megóvására nem tudom létezik valamiféle törvény, de ha nem, akkor is emberi kötelességünk megóvni azt, ami már megvan, és nem nekiesni a lombos árnyat adó nagy fáknak, mondván, majd ültetünk másikat.

2007. 05. 25. 13:41

Petró világnézetével teljesen egyetértek, ugyanakkor Gigi korábbi kérdése mögött nem látok előítéletet.

Egyébként meglátásom szerint sem a véleménynyilvánítás, sem az információéhség nem azonos a kötözködéssel.

Ne hagyjuk, hogy ebben a kánikulában felforrjon az agyvizünk!

2007. 05. 25. 10:49

Gigi írta: Ezért kérdeztem például, hogy a gyereknapi műsort miért nem lehetett az új térre szervezni? Például máris történt volna ott VALAMI.

Valami viszont lesz:

http://www.24ora.hu/index.php?apps=cikk& d=2007-05-25&r=1085&c=601827

2007. 05. 25. 10:33

"Hihetetlen. De számomra ez a hozzászólás egyértelműen meg is adja már a választ a "Mi a gond Esztergommal?" kérdésre is: itt senki sem tud örülni igazán semminek."

Butaság. Például örülök a híd lábánál lévő új étteremnek, mert szép kívülről, bár belülről még nem láttam.

"Bármi történik, rögtön (rosszindulatúan) prekoncepcionálunk és azt keressük, hogy az miért nem lesz jó nekünk."

Örülök az élményfürdőnek és az új Főtérnek is, de azért engedtessék meg, hogy ami nem tetszik rajta, azt szóvá tehessem. Például, hogy túl sokba került, amit adott körülmények között nem engedhetünk meg magunknak.

"Ez egy csodálatos adottságokkal megáldott, mégis pesszimista város, ami meg is látszik rajta. Itt valahogy mindenki fordítva gondolkodik; nem azt keressük, hogy miből mit lehetne magunknak maximálisan kihozni (lsd. pld Széchenyi tér lehetőségei),"

Ezért kérdeztem például, hogy a gyereknapi műsort miért nem lehetett az új térre szervezni? Például máris történt volna ott VALAMI.

"hogy mennyit profitálhatunk akár egyszerű lakosként is valamiből. Nem. Itt látszólag nem akarunk semmit, amit eddig nem csináltunk, vagy nem volt a városban, s mintha nem is akarnánk, hogy bármi is jó legyen nekünk. "

Erre Hála a JÓ Istennek, rácáfol a szeretgom is.

"Ilyen város szerintem nincs még egy a világon... "

Ez így igaz, ezért is szeretnénk még jobbá is tenni, nem csak szebbé!

"Könyörgöm, hol van leírva ebben a szövegben pld az, hogy egyszerű esztergomi lakos nem is teheti már be a lábát ezentúl a strandra? "

Sehol. De az ellenkezője sem, és ezt hiányolom.

"Komolyan gondolja itt valaki, hogy oda esztergomi lakosok nem mehetnek majd be? "

Nem. De félek, hogy csak nagyon kevesen fogják tudni megfizetni.

"Tényleg valóságos probléma lenne ez? Nem inkább velünk, az általános hozzáállásunkkal, vagy a fejünkben kellene keresni először a problémát?"

Vannak itt olyan "FEJEK", amelyekben valóban nem ártana körülnézni. De szerintem az én fejem túl kicsi, és elég hátul kullog a sorban ahhoz, semhogy bezavarjak a sor elején lévőkébe.

Egyébként pedig azt hiszem, beléphetsz az üldözési mániában szenvedők táborába. Én egy egyszerű kérdést tettem fel, amit ha elolvasod az általam idézett ominózus mondatot, láthatod, hogy a kérdésre a válasz NINCS a tájékoztatásban. KIZÁRÓLAG a sportolókról, az úszásoktatásról és a gyerekúszásról ejtettek szót. Semmi sem utal a többiekre. És nem tettem sok-sok felkiáltójelet a kérdésem után - ami esetleg utalhatna a felháborodásomra. Mindenesetre HA ÉN FOGALMAZTAM VOLNA A TÁJÉKOZTATÁST, mindenképpen beleírom a többieket is, csak hogy ne hagyjak magam után kérdőjeleket.

És azok között voltam, akik nem írták alá első szóra a fürdő bérbeadása elleni levelet, mert először tájékozódni akartam arról, hogy mi lesz a város lakosságának uszodahasználatával. De mivel SEHOL sem találtam erre való utalást, ezért tettem föl egy egyszerű kérdést. De hát úgy látom kommunikációs zavarok vannak köztünk. "Szeretgomi Kötözködő" címedre ismételten nem cáfoltál rá.

2007. 05. 24. 11:27

Ez most a sima, mostani strandra vonatkozik, vagy vmi új medencére? Mert akkor a Szt István fürdő még adott. Vagy lehet menni a Zélményfürdőbe. Mondjuk a Palán is régen voltam. Tengap olvastam, hogy kiváló minősítést kapott a vize.

2007. 05. 24. 11:19

"Emellett idősávokat jelölnek ki az úszásoktatásra, a gyermekúszásra és a sportolóknak."

És mi lesz a sima, mezei, esztergomi lakossággal? Dorogra járunk majd úszni? Vagy Párkányba?