Egy csónakban evezünk
2008. júl. 3.

<p>Még szerencse, hogy lassan, mert a csónak rossz irányba tart. Újabb munkatársától szabadult meg Kurnász László, a Szent István Gimnázium igazgatója. Az indok: nem tud együtt dolgozni egy olyasvalakivel, akivel az elmúlt 35 évben mindenkinek sikerült.</p>

A szigmedia.blogspot.com információi szerint „a mai napon Kurnász László augusztus 31-vel elbocsátotta Szentendreyné Ilonka nénit, aki 35 évig volt a Szent István Gimnázium gazdasági vezetője. Az új igazgató döntését azzal indokolta, hogy nem tud együtt dolgozni Ilonka nénivel. A Szigmédia úgy értesült, hogy a megbízás visszavonásakor már megvolt a gazdasági vezető utódja.”

Kurnász László 2008. május 1-től igazgatja a Szent István Gimnáziumot. Megválasztására etikailag igencsak kifogásolható körülmények közt került sor. A képviselő-testület öt évre nevezte ki azzal a feltétellel, hogy 2009. július 31-ével lemond. A diákság, a tanári munkaközösségek, a szülői munkaközösség mind a pályázata ellen voksoltak, szintúgy a tanári kar 97%-a is. A rá szavazó ( 3%-ot képviselő) tanárnőt igazgatóhelyettesének nevezte ki a későbbiekben.

Első döntései közt, a róla negatív értékelést adó négy munkaközösség vezetőjét felmentette.

2008. júniusában úgy döntött, hogy az egyik népszerű tanárnő szerződését nem hosszabbítja meg, Kurnász László a döntés meghozatalakor arra hivatkozott, hogy pusztán magyartanárként nem lenne meg az elég órája, de ezt cáfolja egyrészt az, hogy az iskola írt ki pályázatot magyar szakos tanár felvételére, másrészt az, hogy egy másik tanárnő nyugdíjba vonulásával megüresedik egy magyartanári hely.
A diákság aláírás-gyűjtést szervezett és élőláncot alkotva tiltakozott a döntés ellen. Ennek hatására részmunkaidőt ajánlott fel a tanárnőnek.

Történt még egy igen kellemetlen közjáték az érettségi vizsgák alatt is. Két diák érettségi-dolgozata elkallódott. Az iskola levélben kért elnézést a történtekért.

(forrás)