Trükkös rablók Dorogon
2008. júl. 3.

<p>Ismét felbukkantak a trükkösök, ezúttal Dorogon. Ugyanazzal a szöveggel jutottak be a 78 éves bácsihoz, mint két nappal ezelőtt egy komáromi hölgyhöz.</p>

A bácsi épp a kertben ténykedett, mikor háza előtt leparkolt egy autó. A gépkocsiból két férfi szállt ki, akik az egyik kábeltelevíziós cég munkatársainak adták ki magukat. Igazolvány nem volt náluk, igaz ezt a sértett sem kérte tőlük. A két férfi a kert végébe csalta a bácsit, mondván: ott akarnak villanyoszlopot állítani. Miután a tettesek távoztak a kertből, az idős férfi észre vette, hogy eltűnt a szobájában őrzött 1 millió forintja.

Az egyik férfi kb. 175 cm magas, haja rövidre nyírt fekete színű, sovány testalkatú, szakállt, bajuszt nem viselt, kissé kreol bőrű. Fehér inget és hosszú nadrágot viselt, valamint volt nála egy mappa is.

A másik férfi kb. 165 cm magas, zömök testalkatú, fehér bőrű. Világos inget és krémszínű hosszú nadrágot viselt.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is fokozottabb elővigyázatosságot kér az állampolgároktól. A trükkös tolvajok újabb és újabb módszerekkel próbálkoznak rendszerint időseknél.

Maguk és értékeik védelme érdekében a Rendőrség arra inti a lakosságot, hogy a lakásba ne engedjenek be idegeneket és erre hívják fel idősebb hozzátartozóik figyelmét is. Hatósági személynél, a különböző szolgáltatók képviselőinél mindig van fényképes igazolvány, melyet hivatalos eljárás során kötelező bemutatniuk és ruházatuk alapján is megkülönböztethetők: baseball sapkában, rövid nadrágban nem járnak hatósági emberek.

Emellett egy másik, fontos lehetőségre is fel kívánjuk hívni az idősek figyelmét.

Valamennyi megyeszékhelyen működnek úgynevezett a Áldozatsegítő Szolgálatok, melyek akár anyagilag is készek támogatni a bajba jutottakat.

Ilyen esetben az ingyenesen hívató 06-80-244-444-es zöldszámon kérhető segítség, illetve a 34/512-790-es telefonszámot lehet tárcsázni

KEM RFK Sajtószolgálata

Tatabánya, 2008. július 3.

(www.police.hu)

(A komáromi esetről itt olvashatunk: www.police.hu )