Dolgozik a cenzor
2008. jún. 30.

<p>Érdekesen működik az, amit a polgári oldal demokráciának hisz. Miközben Eck Alajos írása átcsusszant a cenzor kezei között, az arra adott válasz Winkfein Csaba tollából már fennakadt Kálmán Sándor rostáján. Emlékeztetőül: a Hídlap közpénzből készül.</p>

A kő kemény cenzúra - ahogy a hatalom nevezi: moderáció - bevezetése óta minden eddiginél élesebb támadásokat olvashatunk a polgári frakció által szinte kisajátított "Képviselői hozzászólások" oldalon.

Mivel más eszközünk nincs, így a szeretgom hasábjain is leközöljük Winkfein Csaba Eck Alajosnak adott válaszát.

Tisztelt Eck Alajos!

A múlt heti írásával kapcsolatban az az érzésem, hogy Önnek a Fidesz központi utasítását kellett végrehajtania, aminek a lényege, hogy az ellenfelet (remélem nem ellenséget!) - bármi áron, akár rágalmak tucatjaival is - a lehető legrosszabb színben tűntesse fel. Az is lehetséges, hogy ezeket a sorokat nem Ön írta, amennyiben ez így van, úgy kérem határolódjon el ezektől a szavaktól és nevezze meg a cikk eredeti szerzőjét.

Ha Ön írta, akkor kérem bizonyítsa be, hogy azért lett százmilliós kára az esztergomi kórháznak, mert nem került a kiemelt kórházak listájára. Javaslom, hogy inkább számoljon el saját lelkiismeretével, hogy miért is áll így a kórház és milyen döntéseket hoztak Önök, aminek köszönhető a jelenlegi helyzet.

Azt gondolom, hogy Ön, akkor beszélhetne hitelesen arról, hogy a frakció fegyelem ördögtől való, ha Ön a fontosabb döntésekben ellene szavazott volna már akár egyszer is Meggyes Tamásnak és ellent mondott volna a Fiatal Demokrata (Fidesz) frakció álláspontjának.

De térjünk a lényegre, ha Ön a Csomor-üggyel kapcsolatban szeretett volna írni (vagy írták Ön helyett?), akkor azt kellett volna kiemelnie, hogy miért nem veszik figyelembe azokat a bírósági ítéleteket, amik – ha jól tudom – kimondják, hogy dr. Csomor Sándort vissza kell helyezni eredeti munkakörébe, azaz jegyzői állásába. Arról kellett volna írnia, hogy mi a véleménye a Fidesz frakciónak arról, amit Juhász Gábor, az igazságügyi és rendészeti minisztériumi államtitkár (nem szakállamtitkár!) mondott:

„Én úgy látom, Önöknek ott Esztergomban viszonylag sok pénzük van arra, hogy nem egészen jogszerű döntéseket aztán utána bírsággal honoráljanak. Ezzel együtt is úgy gondolom, hogy az ügy akkor ér véget, ha - ahogy Ön mondta - a polgármester tudomásul veszi végre a jogerős ítéletben foglaltakat. Ez természetesen azt is jelenti, hogy nem lesz két jegyzőjük, most sincsen két jegyzőjük, és mondjuk így, a másodjára kinevezett jegyző kérdésében az önkormányzatnak meg kell tennie a szükséges jogszabályi intézkedéseket.”

Erre kellene szerintem válaszolni, nem pedig mindent-mindennel összemosni, és a lényegről elterelni a figyelmet. Pedig véleményem szerint a lényeg az, hogy - ebben az esetben - Ön jogerős bírósági ítéleteket nem vesz komolyan, és műbalhéról beszél (Önök szeretnék, ha az lenne, de nem az!), és ha valaki ezt számon kéri, azt azonnal egy színjáték szereplőjének minősíti.

Tudja Ön, mi a színjáték?!

Nos azt gondolom, hogy éppen az, amit a múlt héten Ön a Hídlapban tett ebben az írásában, illetve az, hogy Kálmán Sándor Fideszes képviselőnek kell ezt az írást eljuttatni, aki majd eldönti, hogy bekerülhet-e vagy sem a város pénzén (adófizetői forintunkból) kiadott Hídlapba.

Végül pedig azt javaslom Önnek, hogy saját frakciójának írja elő, - ha Ők elfogadják -, hogy ki miről beszélhet. Természetesen a továbbiakban is, ha a várossal kapcsolatban olyat látok, ami véleményem szerint nem jó irányba megy, akkor felemelem a hangomat. Ha van lehetőségem, akkor elmondom az esztergomi testületi ülésen, ha nincs – mint ahogy most sem volt -, akkor megtalálom a megfelelő fórumot, akár az Országgyűlést is.

Tisztelettel:

Winkfein Csaba
önkormányzati- és országgyűlési képviselő

Az egominfo.hu alapján.

(forrás)