Válasz a FIDESZ felszólítására
2008. jún. 25.

<p>Az MSZP Esztergom Térségi Szervezete nyilatkozatot juttatott el hozzánk. Szokásunkhoz hűen, változtatás nélkül közöljük ezt.</p>

Az MSZP tagjai, és a képviselőtestület frakciója semmi esetre sem gondolja azt, hogy bármiféle bocsánatkéréssel tartozna Meggyes Tamás felé.

A volt, és jelenlegi képviselők esküjükhöz híven a törvény adta lehetőségeket használva tették és teszik a dolgukat. Eddig, és ezután sem fogják eltűrni, hogy Esztergom gazdálkodása, beruházásai ne szakszerűen folyjanak, hogy a városban lábbal tiporják a demokráciát.

A város érdekében történő javaslataikat ezután is meg fogják tenni, és nem szavaznak meg olyan előterjesztéseket, amelyek tisztázatlanok, vagy amelyek megítélésük szerint nem Esztergom érdekeit szolgálják. De együttműködnek ezután is minden olyan ügyben, amiről az a meggyőződésük, hogy a közt szolgálják.

Sajnáljuk, ha a valós tények nyilvánosságra vitelét a FIDESZ Esztergomi Szervezete gyűlölet, és hazugságkampánynak érzékeli, de ez semmiben sem fog megakadályozni bennünket, munkánkat továbbra is a nyilvánosság bevonásával fogjuk végezni, legjobb lelkiismeretünk szerint. Amennyiben törvénytelenséget vélünk, meg tesszük eztán is a szükséges lépéseket.

Lehet újra FIDESZ lappá zülleszteni a Hídlapot, párt televíziót működtetni és párt stratégiai tanulmányokat készíttetni közpénzen, lehet minden nap sulykolni, és felméréseket készíttetni arról, hogy Meggyes Tamás és a városvezetés munkája milyen népszerű, attól még a valóság nem ez.

Mi nem harcolunk, hanem végezzük a dolgunkat, amivel a választók megbíztak bennünket.

MSZP Esztergom Térségi Szervezete

(forrás)