Az Esztergomi Képviselő-testület MSZP frakciójának sajtóközleménye
2008. jún. 20.

<p>Az esztergomi MSZP frakció sajtóközleményt juttatott el hozzánk, amelyet változtatás nélkül közlünk.</p>

A 2008. Június 12-i testületi ülés anyagai megint jelentős késéssel, illetve helyszíni kiosztással kerületek a képviselők elé, amelynek rendszeressége oly mértékűvé vált, hogy felvetődik annak gyanúja, hogy a városvezetés a képviselők alulinformáltságára törekszik.

A képviselőtestület a deficites kórházba Önkormányzati biztost jelölt újra ki. Az eddigi tanácsadót, Fenyves urat bízták meg a munkával. Javaslatunk, mely szerint az előző önkormányzati biztost, Kollár urat tartottuk volna jónak (jelentős eredményeket mutatott fel) nem kapott többséget.

Meggyes Tamás előterjesztése alapján az Esztergom - Kertvárosi általános iskolát a Mária Iskolatestvérek Szerzetesrend venné fenntartásba, illetve beszállna az épület tulajdonrészébe is. Megítélésünk szerint a részönkormányzat illetve az Esztergom-kertvárosiak és az iskola véleményének kialakítását követően van csak értelme foglalkozni a témával.

Nem kapott többséget az a javaslatunk sem, mely azt szorgalmazta, hogy az élményfürdő további berendezéseit és beruházásokat ne a város finanszírozza, maximum erre tagi kölcsönt (hitelt) biztosítson a fürdőnek.

A Fidesz képviselők ennek ellenére megszavazták, hogy több 10 millió Ft összegben a beruházási tartalékból fedezik a fürdő beruházásait és eszközbeszerzését. A sorozatos, 100 milliós nagyságrendű önkormányzati támogatással a városvezetés azt a tényt szeretné eltitkolni, hogy az élményfürdő ilyetén való beruházása elhibázott várospolitikai döntés volt, melynek felelősét meg kellene nevezni.

Nem értettünk egyet azzal a határozattal, melynek alapján a Vagyongazdálkodási alapból újabb 200 M Ft-ot szabadítunk fel a város likviditási hiányának pótlására. Gondos, előre megtervezett, és így működő gazdálkodással ezek a lépések kikerülhetőek lehetnének.

(forrás)