Mi a gond Esztergommal?

Mi a gond Esztergommal?

2007. 05. 19. 15:20

Válasz Szavazatok
valami más, inkább kifejtem
3%
dilettantizmus
55%
közöny
13%
kevés látnivaló
2%
rossz infrastruktúra
3%
rossz gazdálkodás
20%
semmi gond nincs
3%
pénzhiány
0%

2010. 09. 29. 21:12

Látványberuházások helyett hétköznapi fejlesztések kellenek

 

http://www.mno.hu/portal/739349

 

 

Eredeti méret

2010. 09. 29. 7:32

Most mi a gondod??? Mint azt tudjuk jól - ha máshonnan nem is, de Meggyes öntömjénezéséből -, hogy Esztergom a gyermekek városa... azt meg sehol nem állította, hogy a szülőké is...

2010. 09. 29. 6:30

... arról már nem is beszélek, hogy mekkora élmény itt ikerbabakocsival nyomulni.

2010. 09. 28. 17:59

Nem!

1. Akkor nem lehetne javítgatni

Haveroknak sok pénzt adni

Abból pártkasszába tenni

Jó részét meg zsebre tenni

2. Ez így illeszkedik Esztergom történelmi kinézetébe. Azért alakították ki a zöld ház környékét a Tatár dúlás bemutatására. Azért néz ki az utak nagy része Római hadi útnak - Bár lehet, hogy azok jobbak voltak. De van bemutató szaddám bunkerjáról bombatámadás után (mélygarázs). Tehát ez mind-mind nem a trehányság, felelőtlenség következménye hanem egy történelmi Disney - land.

2010. 09. 28. 17:13

Én voltam a piramisoknál, az is ilyen. Igaz azt párezer éve adták át. Node nem is voltak akkor pártok meg pártfinanszírozás, ugye.

Eredeti méret

2010. 09. 28. 16:43

A Bánomi áttörés első ütemének részlete. Nem emlékszem, hány éve adták át, de szerintem azért tartósabbnak kellett volna lennie:

2010. 09. 20. 12:49

Eddig azt hittem, értem én a viccet, de most meginogtam egy "pöttyet"... Zavarban van

2010. 09. 19. 20:41

Bocs, poén akart lenni. Nem az lett :)

Eredeti méret

2010. 09. 19. 17:15

(...) mit érdemes megnézni Esztergomban csak a bazilikát tudom ajánlani (...)

A Bazilikán kívül (amely egyébként most ki van világítva - hiába, jön a választás...) ott a kincstár, a Vármúzeum, a Keresztény Múzeum, a Balassa Múzeum, a Duna Múzeum, a Babits ház, kirándulás a Vaskapuba, folytassam?

"Pláza mozi MC donals" mint látványosság? Érdekes elgondolás.

A buszvéggel kapcsolatban egyetértünk.

2010. 09. 19. 14:43

Közcélúan használható helyesírási szabálygyűjtemény minden kétséget kizáróan hiányzik a városból...

2010. 09. 19. 14:12

Viszont, ha lenne plázza és meg mozi is, meg meki is, akkó tudná mit ajánlani a zismerősöknek?

 

Véleményem szerint éppen a felsorolt látványosságok nem hiányoznak a városból. Már amennyiben a plázát és a mozit egyben gondoltad.

 

2010. 09. 19. 13:04

Sziasztok! Végre leírhatom véleményemet Esztergom városunkról! Nem is tudom hol kezdjem, elsősorban ami nagyon kiakaszt h nincs a városunkban pláza mozi MC donals ami szerintem elég nagy szégyen, pedig épülhetne már valami mert elég lapos így esztergom, a pénz nem lehet a kifogás a szép bazilikánk sötétbe borult a spórólás miatt, a parkolássi díjat mindenhol követelik! A kérdésem a következő miért nem fejlődik Esztergom? Ismerőseim mikor megkérdezik, hogy mit érdemes megnézni Esztergomban csak a bazilikát tudom ajánlani, de azt is csak nappal, hiszen este nincs világítás! Elég szégyen ahol most tart a városunk:(:(:( A buszvéget már meg se említem pedig arról is megvan a véleményem! Üdv: P

2010. 08. 25. 11:56

bocsánat, javítottam a hibáimat:

 

Két hete költöztem Nyergesre, Egomból. Ez idő alatt kétszer nyírták le a füvet a házam előtt (közterület),
heti többször elviszik a zsákban kirakott kerti zöldhulladékot (gondolom, benne van a hulladékszállítási díjban),
tegnap este 18 óra körül megjelent az AN-2-es és több körben szúnyogot irtott, 22 órakor pedig a terepjáróról
irgalmatlan nagy füsttel terítették be az utcákat, szintén a szúnyogok nagy örömére.

Megnéztem a térképet, Nyergesújfalu Magyarországon van. Bocs a lelkesedésért, de hát az újdonság hatása...

2010. 08. 25. 11:52

Muszály leírnom és még csak nem is OFF.

 

Két hete költöztem Nyergesre, Egomból. Ez idő alatt kétszer nyírták le a fűvet a házam elött (közterület),

heti többször elviszik a zsákban kirakott kerti zöldhulladékot (gondolom benne van a hulladékszállítási díjban),

tegnap este 18 óra körül megjelent az AN-2-es és több körben szúnyogot írtott, 22 órakkor pedig a terepjáróról

irgalmatlan nagy füsttel terítették be az utcákat, szintén a szúnyogok nagy örömére. Megnéztem a térképet,

Nyergesújfalu Magyarországon van. Bocs a lelkesedésért de hát az újdonság hatása...

2010. 08. 13. 13:32

Még mindig az a javaslatom, hogy egy röpcédulára rá kell nyomtatni a két jelölt önéletrajzát - egyik oldalra az egyikét, másikra a másikét. Aztán a szúnyogirtó repülőről megszórni vele a várost!Nevetés "Mondd, te kit választanál!?"

2010. 08. 13. 12:18

Van erre megoldás: ki-ki amerre jár és akivel találkozik, hozza szóba a polgármesterjelölteket, és mondja el a véleményét mindkettőről:).

2010. 08. 13. 11:17

"Meglepő volt a hölgy számára, hogy tudtam hová tenni Tétényi Éva nevét. Ugyanis 10-BŐL 9-EN NEM ISMERIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

 

Ez a Meggyes kampány része... Üvöltés

gömbicica

2010. 08. 13. 9:18

Esztergomban már elkezdődött a kampány.

Telefonon bejelentkezett egy kedves hölgy, és megkérdezt, hogy ő a ? milyen cégtől közvéleményt kutat, segitenék e neki?  Gondoltam legyen, a WC vizkőtelenités várhat kicsit.

Sok-sok kérdésben kérte véleményemet, a világörökségtől, az alkotmánybiróságig, a testnevelésórák napi bevezetésétől az  ellenzéki képvielőkről (?miért csak róluk????) alkotott vleményig, Tétényi Évától- Meggyes Tamásig, Orbán Viktortól - Merterházy Attiláig, Az MSZP-től a Jobbikig- LMP-ig mindenről. Kire szavaztam négy éve, mi a vélemény a kisebbségi önkormányzatokról, mi a véleményem a Fideszről? stb.stb.

Voltam én is közvéleménykutató. KÖzvéleménykutató, főleg BUDAPESTRŐL!!!!!!!!!!! ?????????? ilyen "személyes" (mármint városi tekintetben) dolgokat NEM KÉRDEZ SOSEM!!!!

Meglepő volt a hölgy számára, hogy tudtam hová tenni Tétényi Éva nevét. Ugyanis 10-BŐL 9-EN NEM ISMERIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szóval elkezdődött az esztergomi kampány olyan esztergomi módon. Miért nem lehetett ugy levezényelni ezt a hivogatósdit, hogy ne lógjon ki ennyire a lóláb??????

LÉs a kérdés, (vagyis nem kérdés) hogy kinek a pénzéből folyik ez beszélgetés. Gyanitom, hogy az esztergomiak pénzéből, mint minden  ilyesmi :-(

Tényleg sajnálom városomat. EGy nagyon szép város, nagyon jó adottságokkal, ami messze sincs, és nem is volt sajnos kihasználva :-(

Eredeti méret

2010. 06. 23. 22:41

Talán vannak még olyanok, akik emlékeznek arra, hogy a város még 2007-ben pályázott és nyert 400 millió forintot a Szent István Strand műemléki helyreállítására. Ezzel a jó hírrel akkor többször is foglalkozott a Hídlap - pld.: hidlap.hu, vagy nyomtatásban a 2008. január 26-i és április 19-i számában. Ez utóbbiban többek között ezt írta:

A képviselő-testület még tavaly június elején döntött úgy, hogy az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium által kiírt, a „Műemlékfürdők fejlesztésének támogatása" tárgyú felhívásra benyújtja pályázatát, az Esztergom Szent István Fürdőtelep egykori gőz- és kádfürdő épületének, valamint a fedett uszoda meglévő épületének a műemléki helyreállítására. Az elbírálást követően 400 millió forintos támogatást nyert a város, ám a megvalósításhoz ugyanennyi önrészt tesz hozzá az önkormányzat. A beruházásnak köszönhetően visszaállítják a fürdő eredeti klasszicista stílusú gőzfürdőjét, az eredeti medencét, és felújítják a 20. század elején szecessziós stílusban megálmodott fedett medencét. A történelmi falak közé vágyó fürdőzőket, mindemellett a mai kor igényeinek megfelelő szolgáltatások várják majd. A projekt része az 1899-ben épült, az ország első fedett medencéjének a helyreállítása, mely visszakapja eredeti, nyitható üvegtetejét. Itt egyébként egy 147 négyzetméteres vízfelületű tanmedence lesz, amely a gyermekek úszásoktatását látja el. A szecessziós uszodaépületben az eredeti medence szerkezete megmarad, de két részre különül el, az egyik felnőttek, a másik gyermekek számára nyújt kikapcsolódást. Ezenkívül helyreállítják a strand egyik kedvelt jellegzetességét, a vízköpő Neptun-fejet is. A tervekben az is szerepel, hogy a fürdőház épülete új bejáratot kap, illetve a kétszintes épület földszintjén wellness kezelésekre lesz lehetőség. Az alsó szinten a vizes gyógyászati kezelések kapnak helyet, az orvosi szobát, a kezelőhelyek öltözőjét és várókat is itt alakítják ki. Emellett a Fürdő büfé is átépül, úgy hogy nyáron a strandvendégeket is ki tudja szolgálni, a fürdőház épülete mellett pedig a föld alatt egy öltöző és vizesblokk létesül. Felújítják, és vízforgató berendezéssel látják el az 50 méteres medencét, az 1927-ben épült védett kabinsor teteje új burkolatot kap, így kisebb rendezvények lebonyolítására is alkalmassá válik.

Azóta eltelt több mint 2 év, és bár a 2008. januári tudósítás azt ígérte, hogy

(...) nemsokára megkezdődnek a rekonstrukciós munkálatok, és legkésőbb jövő tavaszra múlt század eleji pompájában, ugyanakkor 21. századi gépészettel és technikával várja majd látogatóit a fürdő.

a beígért szép tervek megvalósításának se híre, se hamva.

Szerintem joggal vetődnek fel a kérdések:

A pályázati kiírásban nem volt valami határidő megszabva a kivitelezés megkezdésére és/vagy befejezésére?

Mi lett a sorsa az elnyert 400 milliónak?

Mi lesz a sorsa a strandnak? Megvalósulnak-e valaha ezek a szép tervek?

Eredeti méret

2010. 06. 23. 19:36

Ma három éve hagyta el a Helischer József Városi Könyvtár a Táncsics utcai épületét.

Eltelt három év, és a könyvtár még mindig albérletben van az ideiglenes helyen.

Eltelt három év, és nem tudni semmit arról, hogy mikor és hol lesz a XXI. századnak megfelelő végleges otthona.

Persze értem én, egyszerűbb fákat kivágni, fű helyét lekövezni, parkolót és egyebet engedély nélkül bontani és megszüntetni, 300 éves középiskolát felszámolni, soha meg nem térülő, alulról-felülről beázó mélygarázs megvásárlása ellen érvelőket lehülyézni, mint értéket teremteni...