Nyitrai küldöttség járt Komárom-Esztergomban
2008. jún. 14.

<p>Komárom-Esztergom, valamint a szlovákiai Nyitra megye jövőbeni gazdasági, kulturális, valamint idegenforgalmi lehetőségeiről tárgyaltak a két megye szakemberei.</p>

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat és a Nyitra Megyei Önkormányzat egyeztető megbeszélésén a határon átnyúló szlovák-magyar együttműködésről, az idegenforgalmi és közlekedési kérdésekről tanácskoztak. A konferencián részt vett dr. Völner Pál, a megyei közgyűlés elnöke, valamint a két megye turisztikai, idegenforgalmi és gazdasági bizottságainak szakemberei.

A tanácskozáson a szakemberek megvitatták a jövőt érintő kérdéseket: szó esett a térséget érintő, főbb európai útvonalak fejlesztési lehetőségeiről, a turizmust és a gazdasági kapcsolatokat serkentő Duna-hidak építéséről. „Eredményes tárgyalásokat folytattunk Nyitra megyei kollégáinkkal a gazdaság, a turizmus és a közlekedés fejlesztésének lehetőségeiről. Konkrét uniós projekteket, terveket ismertünk és ismertettünk meg vendégeinkkel” – ismertette a konferencia lényegét dr. Völner Pál, a megyei közgyűlés elnöke.

„Komoly előadásokat hallhattunk a komáromi és az esztergomi Duna hidak tervezésével kapcsolatban. A komáromi híd tervei készen állnak, és az esztergomi átkelő tervezése is folyamatban van. E projektekben közösen dolgozik majd a két megye, és fontos kiemelni, hogy a két híd – ha elkészül – nem lesz egymás konkurenciája. Komáromnál ugyanis regionális célokat szolgál majd, míg az esztergomi a Helsinki folyosó kereskedelmi útvonalán lesz.”

A két megye munkamegbeszélésén megállapodás született, hogy a jövőben közösen dolgozzák ki a projekteket.

Forrás: kemoh.hu

(forrás)