Parlamenti belépője volt az esztergomi gyújtogatás gyanúsítottjának
Közélet
2008. jún. 12.

<p>Az Országgyűlés protokollszakértője mellett dolgozott, így parlamenti belépője volt és vezető politikusokkal állt kapcsolatban P. Renato, akit a HVG információi szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) azzal gyanúsít, hogy négy társával együtt idén áprilisban felgyújtotta az esztergomi polgármester autóját és házát. Az NNI szervezett bűnözés elleni főosztályának vezetője nem kívánta kommentálni a hvg.hu értesülését</p>

Csütörtökön jelentette be az NNI igazgatója, Petőfi Attila ezredes, hogy öt embert gyanúsítanak az esztergomi polgármester, Medgyes Tamás kárára elkövetett gyújtogatással, négy tettes előzetes letartóztatásáról most fog dönteni a bíróság, ötödik társukat azonban még keresik.

Mint arról a hvg.hu két hónappal ezelőtt, április 8-án beszámolt, a fideszes politikus szolgálati autóját és épülőfélben lévő házát felgyújtották. Bucsek Gábor, az NNI főosztályvezetője ma elmondta: a helyszíni szemle után a nyomozó iroda is bekapcsolódott a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozásába. A hatóságot a tettesek nyomára az vezette, hogy a helyszínen hagyott benzines kannát csak egy töltőállomáson forgalmazták. A benzinkút biztonsági kamerája által készített felvételeket végignézve végül megtalálták azt a fiatalembert, aki a kannát a benzinnel együtt megvette.

A teljes cikk a hvg.hu oldalon olvasható.

(forrás)