Elfogták Meggyes házának és szolgálati autójának felgyújtóit
Közélet
2008. jún. 11.

<p>A Hír TV Híradója szerint elfogták Meggyes Tamás polgármester szolgálati autójának és családiházának felgyújtóit. A Független Hírügynökség információi szerint az elfogás közben megsebesült egy férfi is akit az esztergomi polgármester házának felgyújtásával kapcsolatban gyanúsítanak.</p>

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai kedden csaptak le a gyanúsítottakra. Bartha László, a nyomozóiroda szóvivője az üggyel kapcsolatban nem nyilatkozott, a bűncselekményről csütörtökön sajtótájékoztatót tartanak.

Véletlenül meglőtt a Terrorelhárító Szolgálat kommandósa egy elfogott férfit kedden délután Dunaharasztin. A kommandósok egy akcióban vettek részt, mikor az egyik rendőr fegyvere véletlenül elsült. Információk szerint az elfogott férfit az esztergomi polgármester házának felgyújtásával kapcsolatban gyanúsítják. A lövedéktől könnyebben sérült meg az elfogott férfi.

A Készenléti Rendőrség tájékoztatása szerint a szervezet Terrorelhárító Szolgálatának kommandósai egy akcióban vettek részt kedden. Az egyik rendőr fegyvere véletlenül elsült és könnyebben megsebesítette az elfogott férfit. A Készenléti Rendőrség parancsnoka kivizsgáltatja az esetet. A történtek miatt az illetékes ügyészség is vizsgálatot indít.

Csecserics István, a Pestvidéki Főügyészség vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a nyomozóügyészek valóban vizsgálni fogják, hogy milyen körülmények között sült el a fegyver. Ehhez bekérték az ügy iratait a rendőrségtől, de azok még nem érkeztek meg. A vizsgálatot az iratok ismeretében indítják el.

(forrás)