Szerzetesrend lesz az Arany János iskola fenntartója?
2008. jún. 11.

<p>A csütörtöki (06.12.) testületi ülés egyik pontja lesz egy szándéknyilatkozat, amely alapján az Önkormányzat az Arany János Általános Iskola fenntartását a Mária Iskolatestvérek Szerzetesrend fentartásába adná. Már a helyszín is megvan: 2009/2010-es tanévtől a volt Hell épületében szándékoznak elhelyezni őket.</p>

Az Iskola nevelőtestülete nem támogatta, hogy az Iskolát az Önkormányzat a Rend fenntartásába adja.

Ennek ellenére Meggyes Tamás javasolja hogy az Önkormányzat támogassa a Rend neveléssel-oktatással kapcsolatos Esztergomban létrehozandó misszióját. Az Önkormányzat megvalósíthatónak tartja, hogy a Rend az Esztergom-Kertváros Wesselényi u. 40-42. szám alatti épületben fenntartóként nevelő-oktató tevékenységet végezhessen a 2009/2010. tanévtől.

Ez az épület a Hell volt épülete, ahol jelenleg a Szent István Gimnázium van "ideiglenesen" elhelyezve. Talán a szerzetesrend költözési szándéka volt az oka annak, hogy az önkormányzat kérdőívet küldött ki az istvános szülőknek, hogy hol legyen az iskola átmeneti elhelyezése, és ezért ajánlották fel a romos volt Balassa épületét. Ám ezt a variációt a szülők nagy többsége elutasította, az István igazgatója szerint a végleges elhelyezés 4-5 év múlva várható.

(forrás)