Szerzetesrend lesz az Arany János iskola fenntartója?

Szerzetesrend lesz az Arany János iskola fenntartója?

2008. 06. 11. 6:59

A csütörtöki (06.12.) testületi ülés egyik pontja lesz egy szándéknyilatkozat, amely alapján az Önkormányzat az Arany János Általános Iskola fenntartását a Mária Iskolatestvérek Szerzetesrend fentartásába adná. Már a helyszín is megvan: 2009/2010-es tanévtől a volt Hell épületében szándékoznak elhelyezni őket.

Az Iskola nevelőtestülete nem támogatta, hogy az Iskolát az Önkormányzat a Rend fenntartásába adja.

Ennek ellenére Meggyes Tamás javasolja hogy az Önkormányzat támogassa a Rend neveléssel-oktatással kapcsolatos Esztergomban létrehozandó misszióját. Az Önkormányzat megvalósíthatónak tartja, hogy a Rend az Esztergom-Kertváros Wesselényi u. 40-42. szám alatti épületben fenntartóként nevelő-oktató tevékenységet végezhessen a 2009/2010. tanévtől.

Ez az épület a Hell volt épülete, ahol jelenleg a Szent István Gimnázium van "ideiglenesen" elhelyezve. Talán a szerzetesrend költözési szándéka volt az oka annak, hogy az önkormányzat kérdőívet küldött ki az istvános szülőknek, hogy hol legyen az iskola átmeneti elhelyezése, és ezért ajánlották fel a romos volt Balassa épületét. Ám ezt a variációt a szülők nagy többsége elutasította, az István igazgatója szerint a végleges elhelyezés 4-5 év múlva várható.

Törölt felhasználó

2008. 06. 28. 16:52

Bizonyos félreértések elkerülése végett: a képviselők számára megküldött határozati javaslat.

2008. 06. 11. 16:44

Mivel már MT-t nem csak OV.utálja és kellemetlen neki,ezért most új szavazó bázis után kell néznie.Ugyanis a klerikálisok tudnak csak neki elegendő szavazást prédikálni.Mivel Esztergom Város képviselő testülete 87 % Fi.korrupt a többi durva fogalmazásban "impot...s" így megteheti,hogy a város felett királyként uralkodjon.

2008. 06. 11. 7:36

Ezért volt hát a "közvéleménykutató" levél az István elhelyezésével kapcsolatban. Nyilván az sem véletlen, hogy az önkormányzat nem nyilatkozott az összesítés után arról, mik a szándékai...