„Szeretném, ha tetteim alapján ítélnének meg a későbbiek­ben"

„Szeretném, ha tetteim alapján ítélnének meg a későbbiek­ben"

2008. 06. 10. 21:34

A Szent István Gimnázium honlapjának tanúsága szerint öt - betöltetlen vagy nyugdíjazás miatt megüresedő - tanári állásra írt ki pályázatot. Információink szerint mindegyikre vannak jelentkezők.

Az ének-magyar szakosra például öten is, de a kiírásnak csak egyetlen pályázó felel meg. Az illetőt a nyugdíjba vonuló karvezető is támogatja, az iskola hagyományainak folytatóját látja benne – ebben a szellemben ajánlotta az igazgató figyelmébe. Híreink szerint azonban az intézményvezető a kiírt pályázatot érdemi indoklás nélkül érvénytelenítette, s új pályázatot ír ki.

2001-től - két gyeden töltött év kivételével – határozott idejű megbízás alapján a gimnáziumban tanít egy magyar-latin szakos tanárnő, aki ebben az iskolában érettségizett, az egyetem elvégzése után ide jött vissza. Neki a korábbi vezetés a 2008-09-es tanévtől határozatlan idejű munkaszerződést ígért. Munkájával tanítványai – erről minőségbiztosításos felmérés tanúskodik -, a szülők és a munkaközösség is elégedett; kilencedikes osztálya van, mindkét tárgyából sikeresen érettségiztetett már, esti tagozaton is tanított. Az iskola új igazgatója - szintén indoklás nélkül – írásban közölte a tanárnővel, hogy a jövőben nem tart igényt a munkájára. Úgy értesültünk, helyére megvan az új ember, aki előbb tudta, hogy mennyi órát kap szeptembertől a gimnáziumban, mint ahogy a tanárnővel az igazgató a döntését közölte. Az új pályázatkiírás még az iskola honlapján sem jelent meg.

„A nyu­godt nevelő-oktató munka feltételei adottak. Megválasz­tásom óta azon dolgozom, hogy minden rendben menjen. Szeretném, ha tetteim alapján ítélnének meg a későbbiek­ben” – írja a hétvégi Hídlapban az igazgató egy szülőnek válaszolva. Ez a nyugalom? Ezek a tettek?

2008. 06. 12. 19:28

Hát én nagyon hülye vagyok. Mi a fenét keresett az igazgató helyettes hölgy,a kollégium környékén ,dologidőben?!!!

NETÁN CSAKNEM????

AMERIKÁBAN EZ NEM ÚJSÁG.DE NÁLUNK??????????

2008. 06. 12. 19:19

Elvtársak.!!!A kiválasztódás ugyanúgy folytatódik mint a múltban.Vagy másra számítottatok???

2008. 06. 11. 20:50

Gondoltam, mesélek egy soksoros történetet mindenféle semleges semmiről, hátha idegesíti a kedves olvasót, persze ez az ötlet a hivatásos mellébeszélés próbálkozása lenne csak, de rájöttem, hogy inkább újra beiratkozom a régi István Gimnázium új igazgatójához magántanulónak intenzíve leginkább e tárgyban. A főigazgatóhoz nem jutok hallgatónak a sok zárt ülés miatt.

Hallani volt szerencsém a déli hazautazó buszon, (amelyiknek néha tréfás soför az irányítója), hogy az új igazgatóbácsi nem tudja jó szóval és példával a falak között tartani a diákokat (akik után eszi a kenyerét), és minő eset: a tanulók az udvaron gyűlve kérdezték vezetőjüket, ismét kiállva egy megbecsült, (szeretett) pedagógusuk érdekében. A válasz mellébeszélés volt. Meg az is kihallatszott, hogy a Szülők néhány képviselője is a párbeszéd oldaláról kereste elötte az izgató urat. Mellébeszélés szivárgott ki innen is. Meg a helyijáraton az ablakból az is volt vala látható, hogy egy igazgatóhelyettesnek látszó hölgy egy végzős diák kollégiuma környékén dologidőben kuncsorog. Mellébeszélés helyett konkrét tájékoztatás lenne ildomos valamennyi témában.

A diákok most az udvarra gyűltek, jelképesen keserű pohárral. A bonyodalmaknak sok érintettje van.

Ne várjanak arra, hogy megint a gyönyörű főtéren legyen tiszta víz a pohárban! ISTVÁN

2008. 06. 11. 20:49

Elitélni megittélni? Inkább véleményt alkotni .Amit Én meg is tettem a munkába állásának napján.Na ez az amire a legkevésbé lehet kíváncsi Kurnász úr

2008. 06. 11. 5:57

A fiatalabbak kedvéért, hiszen nincs új a nap alatt:(

www.zeneszoveg.hu

2008. 06. 11. 0:07

Olyan jó lenne! !!Kitiltani.Ám ekkor miben különböznénk tőle?Vagy a megbízóitól?Abban azért bízhatunk,hogy nem innen fog nyugdíjba menni.Korengedménnyel sem!Eddig nincsenek olyan tettei amire büszke lehetne.A Balassa iskola megtekintésekor bújkált az általa képviselt diákok,azok szülei elől.Fontos okiratok tűntek el röpke igazgatása alatt.Most pedig egy kiváló pedagógustól szeretne megszabadulni.A városi verebek azt csiripelik,hogy fogalma sincs a munkájáról.Egy jó barátnője susogta a fülébe az elküldendő nevét.Ennyi elég is volt a derék embernek.Most báb,bohóc vagy igazgató?

2008. 06. 10. 22:54

Ez is ugyan olyan tróger,mint a városvezetés.Itt tényleg csak erőszakkal lehet tenni valamit. Megj:Nem a gyujtogatásra gondolok,hanem tüntetésre az iskola előtt,hogy ne lehessen bemenni a trógernek kocsival v,gyalog.KI KELL TILTANI !

2008. 06. 10. 22:31

A többinek már lejárt a beadási határideje.

Eredeti méret

2008. 06. 10. 22:11

Azért az érdekes, hogy a Közigállás honlapon (www.kozigallas.gov.hu) ezekben a percekben ezek közül csak egy - angol nyelv-bármely szakos tanári - állás van meghirdetve, pedig ha jól tudom, ezen a honlapon kötelező közzétenni a köztisztviselői és közalkalmazotti álláshirdetéseket.