Üzleti ajánlat után tárgyalnak a Fürdő Szállóról

Üzleti ajánlat után tárgyalnak a Fürdő Szállóról

2007. 05. 12. 16:54

A Fürdő Szálló körüli szálloda-konferenciaközpont-fürdő komplexum kialakítása érdekében Esztergom önkormányzata felkérte az Öresund Holding Vagyonkezelő Kft.-t arra, hogy tegyen részletes javaslatot, elbírálható üzleti ajánlatot a Bajcsy-Zsilinszky út és a Kis-Duna sétány között fekvő ingatlanok hosszútávú bérleti konstrukciójára.

A formai követelményeknek megfelelő pályázatot beadó céggel a tizenöt napon belül benyújtandó javaslat elfogadása esetén további tárgyalásokat folytat majd a város.

24 óra

2007. 05. 16. 15:26

Petró írta: Sőt az sem biztos, hogy a hotel szerves részeként akarja egyáltalán üzemeltetni azt.

Én nem látom azt sem, hogy miért kellene mindenképpen a szállodaberuházás részeként kezelni a stranfürdő területét. A beruházó szempontjából persze értem, hogy ez miért jó, de a városnak miért éri meg? Felújítják a strandot? Befedik? Átépítik?

Szerintem érint ez a kérdés annyi embert a városban, hogy nyilvánosságra hozzák az Öresund ajánlatát, szervezzenek róla egy-két civil fórumot. Méghozzá minél hamarabb - mielőtt bármilyen szerződés aláírásra kerülne.

2007. 05. 16. 10:44

Petró írta: Ahogy látom Joel, a szeretgom sem tudja ilyen téren már sokáig tartani magát ... :)

Az tény, hogy bennem egész komoly előítélet alakult már ki, miszerint a jelenlegi városvezetés csak ahhoz ért, hogy hogyan kell elfuserált beruházásokat kiviteleztetni:). De ettől még nem értékelem negatívan, ha egy Kft-nek csak 3 milliós törzstőkéje van. Ha van olyan kereskedelmi bank, aki szóbaáll vele, és ad neki erre a beruházásra több milliárd forintot a betétesei pénzéből, akkor nem érdemes ezen fanyalogni.

hiszen történelmi városban akármit nem lehet csak úgy felépíteni…

Noigen, ezt már tapasztaltam.

2007. 05. 12. 20:31

Látom, az egominfón már beindult az ész nélküli puffogtatás erre a dologra. Pedig a Google segít.

Két hír jön fel erről a cégről az elmúlt évekből:

2005 márciusában a godollo.hu számolt be a következőről: http://www.gkrte.hu/public/magazin4.php? id=86

2005 júliusában pedig az EBPP megvásárlásáról kapunk hírt: http://www.econet.hu/sajtoszoba/?newswf2 _action=print&newswf2_id=114

Ez utóbbi tranzakcióra 650 millió ft-ot adott ki a cég. A három milliós törzstőke emlegetését nem látom túl értelmesnek - gondolom a képviselőtestület elé került anyag tartalmazza a közbeszerzési eljárás során beadott cégbírósági anyagokat, az elmúlt évek pénzügyi mérlegeit és egyéb, minden közbeszerzési eljárásnál standard módon leadandó nyilatkozatot, bankgaranciát.

Az EBPP kapcsán talán utána tudok érdeklődni pár ismerősnél, hogy kik is állnak a cég mögött - ha megtudok valamit és az publikus, majd mesélek:)

Egy biztos: ha ezek kívülről jönnek, és van annyi eszük, hogy kikössék, hogy a város nem szólhat bele semmi érdemi dologba, akkor ez egy nagyon jó kis beruházás lehet itt a város közepén.