A gyalu
Közélet
2008. máj. 30.

<p>Dolgozott a gyalu. Értő kezekben csodákra képes. A faragatlan tuskókból míves darabok is születhetnek. Sima ügy lesz minden. <br/> Nem mondom én, hogy célzott tisztogatás folyik az önkormányzat bizottságaiban, csupán a véletlen műve lehet, hogy fogynak ott az ellenzékiek... Lehull a forgács.</p>

Nem is olyan régen Miavecz Jenő találta a Városfejlesztési Bizottságon kívül magát. A legutóbbi testületi ülésen a Közjóléti Bizottságból is sikeresen kitették őt. Gondolom az indoklás szigorúan szakmai jellegű volt. Hiszen más oka nem is lehetett Meggyes Tamás nak erre a lépésre.

Nyíri Attila MSZP-s képviselőt kizárták a Pénzügyi Ellenőrző és Tulajdonosi Bizottságból. Az indoklásra itt is csak tippeket tudnék írni, hiszen ez a döntés is zárt ajtók mögött született. Feltételezni sem merem, hogy politikai indíttatás, esetleg valamiféle kicsinyes bosszúvágy indokolta volna ezt a lépést.

Horváth Mihály képviselő a Városfejlesztési Bizottság alelnöki székéből távozott. Nem önként. Az indoklás a zárt ülés miatt: titok.

Távozott két külsős tag is.

Városfejlesztési Bizottság nem tart a továbbiakban igényt Varga Ernő (építőmérnök, Stabil Kft. ügyvezető-tulajdonosa) munkájára. Az ő nevéhez olyan építkezések kapcsolódnak, mint a Fresenius Dialízis Állomás épülete Esztergomban, a Hotel Visegrád, a Mária Valéria Híd melletti Vámszedőház felújítása és az Irinyi Ház (a teremgarázs árai: 2,17 millió forint/darab).

A Kulturális és Sport Bizottságból Erős Gábor FIFA-asszisztensnek kellett távoznia. Talán mondani sem kell, hogy nem ő tette fel a kezét, amikor felvetődött, hogy ki szeretne önkéntesen távozni.

Azt is csak zárójelben jegyezném meg, hogy mindkét távozó külsős a Polgári Esztergomért Egyesület alapító tagja. Természetesen az fel sem vetődött bennem, hogy ennek köze lehet a valószinűleg szigorúan szakmai alapon megtörtént döntéshez.

(forrás)