A P.E.E. vendége volt Lányi András
2008. máj. 30.

<p>Május 29-én este, a Polgári Esztergomért Egyesület vendége volt Lányi András, az Élőlánc Magyarországért Közéleti Mozgalom és Ökopárt elnökségi tagja.</p>

A Padlizsán Étteremben megtartott kötetlen, jó hangulatú vacsora alkalmával, a népszerű közéleti személyiség szólt a civil szervezetek aktív fellépésének szükségességéről. Kiemelt fontosságot tulajdonított a természeti környezet, a helyi közösségek és társadalmi értékek védelmének.

Beszélt az Élőlánc Magyarországért tevékenységéről, céljairól. Többek között arról, hogy a szervezet országos kampányt indított a kisiskolák megmaradásáért. Ugyancsak fontosnak nevezte a szervezet tiltakozását, megmozdulását az egészségbiztosítást üzleti alapokra helyezése s a közvagyon kiárusítása ellen. Véleménye szerint Magyarország nagyon messzire sodródott a rendszerváltáskor megálmodott ideáktól. Pedig az ország szerinte csodálatos természeti és társadalmi adottságokkal rendelkezik. Abban, hogy ide jutottunk, komoly szerepe volt – különösen az elmúlt hat évben – a politikának, és a független sajtó hiányának.

Kovács Gábor, a Polgári Esztergomért Egyesület elnöke gyümölcsözőnek nevezte a kapcsolatfelvételt, s reményét fejezte ki, hogy a Dunakanyar értékeinek védelmében az Élőlánc Magyarországért és a Polgári Esztergomért Egyesület sikeres együttműködés elé néz.

(forrás)