Ön kinek hisz jobban, a szemének, vagy a városvezetésnek?

Ön kinek hisz jobban, a szemének, vagy a városvezetésnek?

2008. 05. 26. 11:01

Hasonlítsuk össze az épülő mélygarázs árait esztergomi ingatlanokkal...

Ön szerint ez az egy ~ 12 m2-es beálló és az előtte lévő út ugyanannyit ér mint az Aranyhegyi úton egy 1 szobás lakás?

Ön szerint a ~ 24 m2-es két beálló és az előtte lévő út ugyanannyit ér, mint a Martsa utcában egy 2 szobás lakás?

Ön szerint a ~ 36 m2-es három beálló és az előtte lévő út ugyanannyit ér, mint ez a ház?

Ön szerint a ~ 120 m2-es 10 beálló és az előtte lévő út ugyanannyit ér, mint ez a ház?

2008. 05. 26. 15:29

Több helyen jelentek meg számok, amiket sikerült szépen félremagyarázni. Én is azt hittem, hogy bődületesen drága, umbuldázott parkolóhelyekről van szó.

A Hídlapból egyértelműen kiderült, hogy nem csak a parkoló helyet, hanem ingatlan tulajdont vásárol a város. Ez azért nem ugyanaz a kategória!

Szégyellhetné magát minden képviselő, aki azon mesterkedik, hogy féligazságok alapján ítéljenek meg embereket!

2008. 05. 26. 15:09

A vádak nem az építésnek, hanem elsősorban az ÁRNAK szólnak. Kedves HB ehhez és a megtérülésekhez hozzá tudnál szólni? Szivesen olvasnám a véleményedet!

Mert eddig számokat az önkormányzat nem prezentált semilyen fórumon!

Elemzik viszont a kritikával élők, magyarázatot kérők "jogait" hogy milyen alapon kérdőjelenzek meg dolgokat. Ez a sorkitöltés kategóriába tartozik, meggyőzésre viszont nem alkalmas!

Üdv:

Kata

2008. 05. 26. 14:04

Kérem gondolkozzunk el! Én ismertem a könyvtár épületét. Elavult, és kicsi volt. Évente elöntötte az árvíz, ha jött. Nem hinném, hogy tovább kellett volna ott működnie. Valóban jó helyre költözne a volt Bencés Gimnáziumba.(Szeretném megélni még.)

A helyszínen lévő oktató egység úgyszintén értékelhetetlen állapotú volt. Oktatásra, és környezeti kinézetre egyaránt. Voltak ott házak is korábban, ahol az Élményfürdő volt. Ez a múlt, és most a jelen van. Tovább kell lépni minden fejlődéshez. Mindíg van mindennek több oldala.

A város kicsi területű sok az autó, már nekünk helyieknek is, meg a vendégeknek is. Parkolni kell és erre ez az egyetlen megoldás, hogy valami alá építik az építéssel egyidejűleg. Későbben nem lehet! A meglévő épületek alá nem lehet parkolót építeni. Valószínűleg a Fürdő szálló alá sem. Mert ott a Mala folyosó van. (én tudom mi az) Az is megoldás persze, ha nem engedik be parkolni az autókat a városba, hanem valahol kívűl lesz parkoló. Ez is rengeteg problémát okozna. Vannak városok így is, úgy is a világban.

Szerintem nem vádaskodni kellene, hanem segíteni. Bizonyára jobb lenne mindenkinek. Az ilyen összehasonlító cikkek, csak borzolják a kedélyeket, nem megnyugtatnak! Ezt nem szeretem.

üdvözlettel egy esztergomi őslakos