Ön kinek hisz jobban, a szemének, vagy a városvezetésnek?

Ön kinek hisz jobban, a szemének, vagy a városvezetésnek?

2008. 05. 26. 11:01

Hasonlítsuk össze az épülő mélygarázs árait esztergomi ingatlanokkal...

Ön szerint ez az egy ~ 12 m2-es beálló és az előtte lévő út ugyanannyit ér mint az Aranyhegyi úton egy 1 szobás lakás?

Ön szerint a ~ 24 m2-es két beálló és az előtte lévő út ugyanannyit ér, mint a Martsa utcában egy 2 szobás lakás?

Ön szerint a ~ 36 m2-es három beálló és az előtte lévő út ugyanannyit ér, mint ez a ház?

Ön szerint a ~ 120 m2-es 10 beálló és az előtte lévő út ugyanannyit ér, mint ez a ház?

2008. 05. 28. 14:38

"3. Nem látom működőképesnek Esztergomban a P+R rendszert, ha mégis - akkor is csak módjával."

Miért nem látod működőképesnek?

2008. 05. 28. 14:37

"2. Lehet találni a szigeten kisebb - nagyobb, olcsóbb parkolási lehetőséget."

Értem én jól, hogy mit írsz, ezért is írtam ezt: "ha a szigeten alakítanak ki parkolókat a belváros és ezen belül a Lőrinc utca tehermentesítése nagyon távol kerül a céloktól. Szerintem, ha a szigeten kerülnek kialakításra parkolók, akkor a belváros forgalma, levegőszennyezettsége tovább nő."

"3. Nem látom működőképesnek Esztergomban a P+R rendszert, ha mégis - akkor is csak módjával. S pont Te írod, hogy neked nem esik útba a TESCO irány, ilyen alapon ugye akkor kb. (pontosan) 4 bevezető irányban kellene gondolkodni. A táti és dorogi-kesztölci összehozható Kv.-on keresztül a 6-oskőhöz, ahova Joel javasolja, a dobogókői/kesztölci meg eleve meglesz, a TESCO-nál."

Valóban nem esik útba a Tesco irány, megjegyzem a többi irány se esne útba innen a Vizivárosból:)))) Komolyra fordítva, szerintem a 4 helyett, első lépésben 2 is elég lenne egyik a Joel által javasolt helyen a másik pedig a 11-en Visegrád felől érkezőknek.

2008. 05. 28. 14:07

Úgy látszik nem értesz, biztosan az én hibám. Ha figyelmesen olvasol, akkor én azt írtam, hogy: 1. Túlzott mennyiségű, irreális árú, s feleslegesen önkormányzati tulajdonú a M.V. Szállóban megvásárolt 325 mélygarázshely. 2. Lehet találni a szigeten kisebb - nagyobb, olcsóbb parkolási lehetőséget. 3. Nem látom működőképesnek Esztergomban a P+R rendszert, ha mégis - akkor is csak módjával. S pont Te írod, hogy neked nem esik útba a TESCO irány, ilyen alapon ugye akkor kb. (pontosan) 4 bevezető irányban kellene gondolkodni. A táti és dorogi-kesztölci összehozható Kv.-on keresztül a 6-oskőhöz, ahova Joel javasolja, a dobogókői/kesztölci meg eleve meglesz, a TESCO-nál. 4. Nem vitatkoztam sem a kerékpárút, sem a tömegközlekedés fejlesztése ellen, pont a helyijárat fejlesztését generálja tovább a buszvég kihelyezése. 5. Sőt, még az Erzsébet-házban vásárolt önkormányzati parkolóvásárlást is elfogadom, mert annak ára, s mennyisége szerintem nem irreális. Tehát: (kis)városi, kombinált megoldás híve vagyok.

Törölt felhasználó #43

2008. 05. 28. 13:48

Azok a kiskereskedők, melyek minőséggel, szolgáltatás színvonalával csábítják a vevőt, sajnos valóban még nehezebb helyzetbe kerülnek, de aki a TESCO-ból viszi az áruját, vagy egyéb gagyival üzletel, azt kevésbé sajnálom. Egyébként terveznek a Tescotól nem messze ALDI-t (meg más üzleteket) is, nem tudom, az milyen lesz. Másfelöl a fő kérdés, hogy milyen helyijáratok lesznek be a városba, reméljük nem olyanok, mint a vasúttól, hogy a vonatérkezés előtt 2 perccel indul a busz.

2008. 05. 28. 13:39

"No erre van azért 5let, mely nem is az enyém, de teljesen ingyenes, csak maradjon kettőnk közt: mert a város legnagyobb parkolója ugyebár a TESCO-nál van, s nemdebár oda lesz téve a buszvégállomás is (meg benzinkút)."

Kettőnk közt marad, nem árulom el senkinek, én se veszem igénybe, mert ez egy kis kerülő lenne számomra.

Ha szerinted ez Tesco+buszvég változat lesz vagy lenne a felvetett problémákra ( belváros sokszor elviselhetetlen forgalma, a levegőszennyezettség, a teremgarázsra költött pénz ésszerűbb elköltése, az idelátogató túristák részéről teljesen kihasználatlan tömegközlekedés, melynek nehezen átlátható a rendszere, messze nem költséghatékonynak tűnő a müködése) a megoldás akkor nagyon sajnálom és nem értem, hogy eddig miért erőltetted a szigeti parkolókat. Ha viccnek szántad, akkor nehezen bár, de kibírtam röhögés nélkül.:))))))))))

Törölt felhasználó #43

2008. 05. 28. 13:22

A buszvég kihelyezése a tesco mellé + a (bel)városi fizetős parkolózónák kiterjesztése az nem más mint kegyelemdöfés a városban tevékenykedő kiskereskedőknek. De ezt már kifejtettem többször is.

Mielőtt bárki kiborulna: a buszvég jelenlegi formájában nagyon gáz, de valahogy ellensúlyozni kellene a költözéssel elszívott vásárlóerőt, az emberek becsábításával a belvárosba... pl.: ingyenes parkolás...

2008. 05. 28. 13:10

No erre van azért 5let, mely nem is az enyém, de teljesen ingyenes, csak maradjon kettőnk közt: mert a város legnagyobb parkolója ugyebár a TESCO-nál van, s nemdebár oda lesz téve a buszvégállomás is (meg benzinkút). Legfeljebb a TESCO rak 1 sorompót is, s annak lesz csak ingyenes, aki vesz egy gyufát az áruházban! Ha már itt tartunk, mi a véleményetek a buszvég kihelyezéséről?

2008. 05. 28. 11:30

Plusz nagyon jól lehetne városmarketingelni, hogy Esztergom - az autómentes(ebb) város...

2008. 05. 28. 11:05

"Nem látok ellentmondást, kombinálhatók ezek."

Ismerve az emberek ( kiváltkép a Magyaro.-on élők) gondolkodás módját úgy is a célállomásához legközelebb fog leparkolni, még akkor is, ha ezért megbüntetik. Vonatkoztassunk el ettől a gondolkodás módtól és tételezzük fel, hogy igénybe veszik a teremgarázs vagy a szigeten máshol kialakításra kerülő parkolók szolgáltatásait. Sajnos akkor is a belvárost terhelik az autóikkal, hisz a teremgarázst a jelenlegi szabályok szerint csak a Lőrinc utca felől lehet megközelíteni. Ésszerűbbnek tartanám, mint azt már valaki felvetette, a városszélén elhelyezett parkolókat, (természetesen korrekt tájékoztatókkal kiegészítve) egy átlátható, gyakran közlekedő és gazdaságos tömegközlekedési rendszerrel kombinálni. Ez hasznára válna a városlakóinak, kényelmesebb lenne és sok idegeskedést sporolna az ide látogatóknak, akik kellemesebb élménnyel távozhatnának. Nem utolsó sorban a teremgarázsra szánt pénz több problémát orvosolna, hatékonyabb lehetne az elköltése.

2008. 05. 28. 10:37

A politika szereti az ilyen nagyberuházásokat (4-es metró, völgyhíd, mélygarázsok) amikre számolatlanul lehet költeni a pénzeket és lehet vigyorogni a fényképezőgépbe az átadón... de ritkán szereti ha az ember megemlíti az alternatívákat, olcsóbb megoldásokat ugyanannak a problémának a megoldására...

2008. 05. 28. 10:34

Nem látok ellentmondást, kombinálhatók ezek. Itt az egy, nagy, drága önkormányzati tulajdonú teremgarázs az alapkérdés.

2008. 05. 28. 10:22

Ez mind szép és jó, de ha a szigeten alakítanak ki parkolókat a belváros és ezen belül a Lőrinc utca tehermentesítése nagyon távol kerül a céloktól. Szerintem, ha a szigeten kerülnek kialakításra parkolók, akkor a belváros forgalma, levegőszennyezettsége tovább nő. Ésszerűbbnek tartanám, ha ebből a pénzből a tömegközlekedést és a kerékpárosutakat fejlesztenék.

2008. 05. 28. 10:19

Más kérdés a buszos turizmus, melyet akkor ki kellene először tiltani a városból, akkor azokat lehetne a városszéléről kisvonattal bevinni. Ez viszont szervezés kérdése.

2008. 05. 28. 10:16

Szerintem ne essünk át a ló másik oldalára. Bp-en a metro és Hév vonalak mentén sem tudott ez kialakulni, Te is bementél ameddig csak tudtál, s nem hagytad sem a Szentendrei úton, sem az Árpád hídnál a kocsidat. Gondolom, ha keresünk, lehet alkalmas területet találni beljebb is, akár a szigeten is, a gyaloghídnál rendbe is tettek egy placcot e célra. Köszönet érte, még feljeszthető is. Továbbá az új esztergomi híd fórumon már leírtam, itt térképen is mutatom a hajóállomás és kikötő (Palkovics-pad) közti terület feltölthető oly módon, hogy alul parkoló, felül közpark, s egyben, hogy gátként is védi a sziget e szakaszát. Persze szakértőknek kellene ezeket a helyeket kidolgozni.

www.esztergom.hu

2008. 05. 27. 23:44

Egyébként szerintem is jobb megoldás lenne egy napijegyes (mondjuk 600 ft - én a nyugatinál a soha meg nem épülő kormányzati negyed helyén szoktam volt ennyiért parkolni amikor az FHB-ban dolgoztam külsősént) felszíni parkoló pl a hatoskőnél, ahonnan jó időben a kisvonattal be tudna menni a turista a belvárosba (akár benne lehetne a parkolás árában a retúrjegy a kisvonaton). Egyrészt nem rohanna vissza a parkolóházba - hiszen a napijegy miatt ugyanannyit fizet akármennyit marad is - és emiatt nagyobb valószinűséggel marad hosszabb ideig a városban (pl itt fog megebédelni, több utcát jár be, stb). Másrészt ezzel az a terület is fejlődne - esetleg valami áruház odatelepülne a parkoló mellé... Harmadrészt meg tényleg kijönne ennek az összegnek a töredékéből (le kell döngölni a földet, murvát rászórni - de ha igényesek akarunk lenni akkor akár le is lehet aszfaltozni).

2008. 05. 27. 23:37

Én pusztán arra akartam célozni, hogy nem látom azt a "rengeteg problémát", amit egy esetlegesen a város szélén, megfelelő ráhordással kiépített parkoló okozna. Amúgy meg ez pont olyan dolog, aminek a megvalósításához nem kell Németországnak lenni. Magyarországon is vannak szép példák, olcsóbbak meg pláne - amúgy meg (így néhány évvel az EU-csatlakozás után) nem ártana lassan elkezdeni a felzárkózást.

2008. 05. 27. 15:31


- moderálva, egyben megköszönve HatarGabi eddigi közreműködését, a felhasználási feltételek sorozatos megszegése után -

2008. 05. 27. 15:22

Lehet a hatósághoz fordulni panasszal. Nem itt mentegetőzni, meg egyéb számításokat végezni.

2008. 05. 27. 15:21

Környezetvédelmi hatóság kétszer hozott határozatot: 1., először a környezeti hatástanulmányt elfogadta, és leszögezte, hogy hatásvizsgálat nem szükséges. Lehet, hogy megnézted a törvényt/rendeletet a jogtárban, de a további jogszabályokkal nem vagy tisztában. 2.: aztán az építési engedélyben is hivatkozott hozzájárulást is kiadta.


- moderálva -

2008. 05. 27. 14:44

Megtaláltam közben: edktvf.zoldhatosag.hu

Két érdekesség:

1. nem önállóan üzemeltetett parkolóról beszél, hanem a "létesítményhez kapcsolódóan" megvalósítandó parkolóról ír az anyag.

2. "A tervezett hotel működéséhez kapcsolódó járműforgalom az igénybeveendő utakon a jelenlegi közlekedési zajterhelést, valamint a környezeti levegő minőségét számottevően nem befolyásolja."

Vagyis egy szóval sem említi a tervezett mélygarázs működéséhez kapcsolódó járműforgalmat, ami azért - lássuk - be legalább 2 nagyságrenddel nagyobb lehet, mint a szállodai.

Itt valami továbbra sem kerek...