...csak semmi CÉCÓ, itt Horányi László

...csak semmi CÉCÓ, itt Horányi László

2008. 05. 19. 18:26

Tisztelt Fórumozók! Nem vagyok gyakorlott felhasználója a fórumnak, de május elseje óta érik bennem a gondolat, hogy új lapot nyitok városunk egyik ismert közszereplőjének Horányi Lászlónak.

Tisztelt Horányi Úr! Kérem nézze el nekem, hogy ismeretlenül (személyes ismeretség nem lévén) kezdek ebbe a témába, de mint művészetpártoló és városlakó nem nézhetem tétlenül, hogy ennyire nem foglalkozik Önnel és tevékenységével a közélet. Ezt a lapot gondolatébresztőnek szánom, hátha más is megosztja véleményét Önnel és a Fórum olvasóival.

Tisztelt Horányi Úr! Ön egy kiváló reklámarc és hang, (emlékszünk még az óriásplakátokra) nem értem mi készteti Önt arra, hogy énekesi és gitárosi előképzettség nélkül ilyen zenei disznólkodásba kezdjen, mint amit a május elsejei sör-virsli ünnepen elkövetett a városlakók nem kis megrökönyödésére!?

Tisztelt Horányi Úr! Nem Simon & Garfunkel-lel van bajom, hanem az Ön tökéletesen öncélú előadásával!

Tisztelt Horányi Úr! Ön úgy soroltatta fel fellépése előtt a különböző díjait, mint valami küzdősportgálán, ahol "a produkció előtt" körbehordják a versenyző világbajnoki övét !

Tisztelt Horányi Úr ! Ez itt egy másik színpad! Itt nem fontos az öv és a díjak, itt a produkció a fontos! Az pedig nem volt! Volt helyette hamis éneklés, kamugitározás, tetszelgés és számtalan látványelem ! CSAK ZENE NEM !

Tisztelt Horányi Úr ! Többek javaslatára kérem, kímélje meg a város ingyenes rendezvényeit aktív zenei közreműködésétől. Amennyiben megméretni kívánja magát, (és zenei képességeit) úgy továbbra is kiváló alkalom lehet egy a Zöldházban meghirdetett fizetős koncert.

A Művészetek iránti legnagyobb Tisztelettel

Világos Barna

2008. 06. 05. 15:27

Előrebocsátom, hogy nem vagyok a védőügyvédje Horányi Lászlónak, (nem is szorul rá...!) és sajnos nem tudtam ott lenni a Világos Barna által nehezményezett rendezvényen. Az, hogy H. L. nem húszéves jelenleg, sajnálatos dolog. Bár lehet, hogy ő jobban érzi magát mostanság, mint 30 évvel ezelőtt. Az viszont amit csinál, és csinálnak a társaival a Cécó zenekar nevével fémjelezve, egyáltalán nem nevezhető "... remegő kezű szakmunkás ..."-ok tevékenységének. Hallottam őket zenélni a Várszínházban, Párkányban, Nyergesújfalun és még több helyen, tudok róla, hogy felléptek Erdélyben, Németországban többször, több helyen - fellépésük nem remegő kezű szakmunkások örömzenéjének hallatszott. Ennyi meghívást sem kapnának, ha "gatyi zenét" művelnének. Visszatérve a majálisra: kedves ismerősöm a helyszínen volt, szerinte jó hangulatú, igényes előadás/zene volt ott az ún. utcabálon. Magam és barátaim nevében gratulállunk a zenekar tagjainak: Bogye Ferencnek, Horányi Lászlónak, Russ Pálnak és Vincze Ervinnek az igényes, jó zenéhez. Jó egészséget, sok jó fellépést, jó közönséget, kevés Világos Barnát kívánunk. Parázs

2008. 05. 26. 21:59

Talán igen, talán ekkora a baj kedves Horányi Úr!

Nem tisztem sem vádaskodni, sem megvádolni, sem rágalmazni Önt ! Megteszik majd azok, akiknek ez a szakmája ! Én csupán véleményeztem és kértem, de konzekvens választ nem kaptam! Nem egyedül élveztem május elsejei koncertjét és nem tudom észrevette-e, még Önön kívül senki nem ítélte rosszindulatú, súlyos vádaktól, rágalmaktól és hazugságoktól csöpögőnek "koholmányomat"! Kérem Önt, az alábbiakban szíveskedjen megjelölni azokat a kifejezéseket, melyeket Ön rágalomnak, hazugságnak, rosszindulatú koholmánynak ítél!


- reklámarc,
-reklámhang,
-hangszeres előképzettség hiánya,
- öncélú magamutogatás,
- díjak felsorolása, mint egy küzdősportgálán,
-hamis éneklés,
-kamugitározás.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy bármely állításom nem állja meg a helyét, úgy a nyilvánosság előtt személyesen megkövetem Önt !

Világos Barna

2008. 05. 26. 21:27

Tisztelt Uram (Lacikabácsika) !

Sajnálom, ha írásommat így véleményezi, hiszen Horányi Úr tanult szakmájával és politikai karrierjével kapcsolatban semmiféle kritikai észrevétellel, állásfoglalással késforgatással, személyeskedéssel nem állt szándékomban megzavarni senki nyugalmát ! Engedjen meg azonban egy valóban személyes megjegyzést! Mint még sokan mások, én is színházban nézem a színdarabot, koncertteremben hallgatom a koncertzenét, s a kutyafáját a fajtámnak, egy majálison bizony-bizony még sört is iszom, meg virslit eszem és szeretnék jó minőségű zenére,(az Ön szavaival élve: " a társak amatőrök" ) akár még szórakozni is!

Tisztelt Horányi László ! Kedves Lacikabácsika !

Sajnálom, hogy nem ismert fel! Én vagyok az, a KÖZÖNSÉG !

Világos Barna

2008. 05. 26. 18:55

Kedves Horányi László! Már régen érett bennem, hogy valami oknál fogva köszöntsem Önt, mint esztergomi földit. Egyáltalán nem az egyszerű várostárs miatt, hanem mert becsülöm a kitartása és ereje miatt, mert jó sokan forgatták már kiskésüket az Ön hátában, miközben cseppet sem kegyelmeztek. Történt ez a választási jelöltségének idején, előkapva minden csínját, és bizony most olvasom igencsak sörkedvelésre utaló névvel beíró netezőt a kultúra lovagjaként vértezve önmagát személyeskedő és lealázó kritikusi támadását. Arról nem ír, hogy Ő milyen állapotú füllel volt hallgatója a produkciónak?!

Én néhány helyen hallottam (Egom, Párkány) a csapatot, a társak amatőrök, de jók voltak és az adott körben nem kell bedőlni rossz megjegyzéseknek. A Várszínházban is volt szép esténk! .....Egy idézet: Jaj, sose késő, tied az élet, Szórakozz hát, s keresd szép oldalát.....(Liam Clanay)

2008. 05. 26. 15:35

Kedves Horányi úr!

Köszöntjük a szeretgomon! Érthető, hogy hozzászólt az önt érintő témához, Viszont sokak nevében mondanám: előre is megköszönjük, ha más (aktuális) kérdésekben is olvashatjuk majd véleményét.

Minden, saját nevében nyilatkozó képviselő véleménye értékelendő!

Üdv:

2008. 05. 26. 12:45

Ilyen nagy a baj Világos Barna?

Koholmánya csöpög a rosszindulattól, de a fő gond hogy súlyos rágalmakat és hazugságokat tartalmaz.

Izlésbeli véleménye mellesleg olyan lehet amilyen: szive joga. Viszont van egy javaslatom. Meghívást kaptunk az ATELIER nemzetközi fesztiválra. Tartson velünk, szivesen látjuk!

A hosszú úton sokat lehet beszélgetni, vitázni, zenét hallgatni, akár az én korábban megjelent albumaimat is.

A részletek pontosítása, és minden egyéb kérdés tisztázása érdekében kérem keressen fel Esztergomban, az Imaház u. 2-ben. Várom.

Horányi László

2008. 05. 19. 23:32

No comment: a művész úr honlapján szerepel rosszul az együttes neve, onnan copy-ztam. Valóban Hangfogó, talán ki kéne valakinek javítani.

2008. 05. 19. 20:48

Kedves Joey.

Én a 2001-es Hídavatón láttam Horányi urat a debreceni illetőségű, s talán a mai napig működő Hangfogó együttessel. Nagyon kevesen voltunk ott, talán Te is ott láthattad! A zenekar lenyűgöző volt! Játszottak mindent, Paul Simon-tól az LGT-ig és nem érződött ez a fajta öncélú magamutogatás amiről az előzményekben írtam, hiszen ott Horányi Úr a versmondó és narrátor szerepét játszotta,amihez szerintem ért. Sajnálhatod, (vagy nem) hogy nem láthattad a mostani fellépést. A Cécó zenekar, (NEM A HANGFOGÓ) egy remegő kezű szakmunkás biztonságával támasztotta alá Horányi Úr kései szárnybontogatásait, míg fent említett szólistánk talán a lámpáktól elvakítva nem vette észre a közönség csendes rosszallását. Ezen az estén nem a közönség szórakozott, hanem a fellépő. Ilyen is van, de ha lehet, ne legyen sokszor!

2008. 05. 19. 19:21

Kár, hogy nem voltam jelen az általad említett előadáson, ezért azt véleményezni nem tudom. Mindenesetre csodálkozom. Lehet, hogy az általad (és általam is) nagyrabecsült HL-ről nem tudsz mindent. Debrecenben elég ismert együttese volt, lemezt is adtak ki, kettőt,


- A csend hangjai (Honfoglaló együttessel)
- Farkasvadászat (Honfogaló együttessel) (www.horanyilaszlo.hu)

A magam részéről szívesen emlékszem a 2001 (talán 2002?) évi Szent István napokra, amikor a szebb napokat megélt Széchenyi téren nagysikerű koncertet adott egykori együttesével. Persze, mindenkinek lehet rossz napja, talán a képviselőség kissé megviselte. (Kellett ez neki?)