Le- és felmond a frissen kinevezett igazgatóhelyettes a Szent István Gimnáziumban

Le- és felmond a frissen kinevezett igazgatóhelyettes a Szent István Gimnáziumban

2008. 05. 13. 18:48

Friss értesüléseink szerint a Szent István Gimnázium egyik frissen kinevezett igazgatóhelyettese, Ambrusné Emmer Anikó a mai napon lemondott tisztségéről és kezdeményezte munkaviszonyának megszüntetését a gimnáziumban.

A hír a szigmedia.blogspot.com oldalon jelent meg, az érintett hozzájárulásával.

Információink szerint a másik igazgatóhelyettes Erősné Vörös Viktória, az Oktatási és Ifjúsági Bizottság külsős tagja lett. Mint emlékezetes: ő volt az egyetlen, aki Kurnász László igazgató pályázatát támogatta a tanári karból.

Kinevezését a tanári kar nem támogatta.

2009. 03. 04. 16:42

Az iskolai pletyka csak annyit tud, hogy a kivitelezőnél nincs minden rendben, összeveszett a fővállalkozó az alvállalkozóval, vagy ilyesmi.

2009. 03. 03. 22:03

Lehet ennek köze a dologhoz?

szig.eu

Lassan már két hónapja, hogy az intézmény új szárnyában átadott számítástechnika terem üzembehelyezése késik. Az ok prózaian egyszerű. A kivitelezők nem készítették el a szükséges elektromos hálózatot. Mivel nem láttam a terveket, nem tudom a tervekben hogyan szerepelt - ebből következően azt sem tudom kinek a hibája. Annyit mindenesetre tudok, hogy naponta érkeznek kérdések ezzel kapcsolatba.

Az érdeklődőknek csak azt tudom mondani, hogy az intézmény igazgatójánál érdeklődjenek.

2009. 03. 01. 18:06

Nahát, tényleg tökre rendben van, ha lemond egy igazgatóhelyettes. Sőt, biztos vannak olyan középiskolák, ahol ez heti szintű gyakorlat, nem?

Meg arra is van már számos példa, hogy egy frissen kinevezett igazgató önkormányzati nyomásra előre lemond a posztjáról, nem?

A jelentkezésről meg csak a bőr vastagsága jut eszembe az alpolgármester úr bizonyos testrészén.

2009. 03. 01. 18:01

ünk? Nekem csak az évfolyamtársam volt, szóval nem tudok sokat róla, de mintha KJP lánya elfele ment volna az istvánból, aztán a 2007/2008-as tanévet mégis ott kezdte. (Hisz' olyan jó körülmények voltak ott.)

2009. 03. 01. 17:30

Számomra az nem érthető hogy a Sitku úr mellett valamiért nem lehetett két helyettes a Kurnász úr mellett ismét lehetett két helyettes.Gondolni sem merek valami kettős mércére .Nem aggódom a lemondás miatt,ha körül néznek egy kicsit a munkanélküli piacon biztos hamarosan találnak majd egy újabb pályázót .

nari

2009. 03. 01. 16:58

És ha lemondott? Akkor mi van? Hamarosan új igazgató választás lesz, ahogy megegyeztünk Kurnász Lászlóval, ő le is mondott egy év után! Neki nem okozott gondot ez.

Szerintem igen is minden stimmel az iskolában, ha nem stimmelne, akkor alpolgármester úr gyermeke nem jelentkezett volna oda.

A bizalom töretlen a jó munkát végzőkkel szemben. Ilyen egyszerű.

2009. 03. 01. 10:00

Azt mondja a gyermekem, hogy valami megint nem stimmel az Istvánban. Azt hallani, hogy az egyik igazgatóhelyettes lemondott. A másik két vezető (ig és igh) közt sem felhőtlen a viszony. Sőt még Gerendás is kénytelen volt kimenni, hogy megpróbáljon - állítólag - békíteni.

2008. 05. 17. 23:31

Nem ismerem a közlöny határidőit. Elfogadom, hogy így van. Tortának üzenem: akkor én leszek Meggyes Tégla Tamás. Csak neked! Csak itt! Csak most! :)

Keves Ranshin! Az internet általában tegeződős műfaj. Szerintem Te is nyugodtan tegezz!

Ami a "másik oldal meggyőzését" illeti: úgy vélem, hogy a vélemény nem oldal függő. Legalábbis az enyém. Van amiben az "egyik oldallal" értek egyet, más dolgokban a "másik oldallal"

Így olvashatod az ÉN véleményem, és nem az "oldal-lózungokat"

2008. 05. 17. 23:28

"Felmondási cunami"? Szeretnéd? Úgy vélem, hogy ha lenne hely (épület) ahová a 97% tanár el tudna menni a tanulók 100%-a menne velük. Maradna Kurnász meg a + 3 %.

2008. 05. 17. 16:46

"Az is lehet, hogy Kurnász készül egy esetleges "szolidaritási" felmondás-cunamira." Tudtommal a Közlöny 30 napos határidővel közli a meghirdetett állásokat. Az új igazgatónak még a régi munkahelyéről (ahol már a pályázat elbírálása előtt meghirdettette az állását egyébként) kellett volna az István új álláspályázatait kiírnia, hogy ezt az ő előrelátásának tulajdoníthasd.:))

2008. 05. 16. 21:51

Ranshin! Az iskolának új igazgatója van. Mivel csak politikusok dönthettek arról, hogy ki legyen a diri, hát ennek lehet politikai mellékíze. De azóta az iskola helyzete hétköznapi. Az igazgató megpróbál igazgatni. Majd kiderül, hogy sikerül-e neki.

Dsarosi alternatívákat is tudsz, vagy van konkrét véleményed a kérdésről?

Egyébként mi a véleményetek egy esetleges "felmondási cunamiról"?

2008. 05. 16. 14:53

Alaphelyzetben, meg mennek is el, de nem a kialakult helyzet miatt. Infó meg kémiatanár már idén sem volt, óraadók jöttek a dobóból :)

Tüntetünk!

2008. 05. 16. 14:40

Talán én vagyok túl konzervatív ezen téren, de számomra a jelen helyzete az iskolának már túlzottan is politika ízű. Ami szubjektív meglátásom szerint nem és nem helyes, így Csabi nem tudok egyetérteni az ön (te?) véleményével. Igenis túlzás. És ez így nagyon nincs helyén. Szerintem. :)

2008. 05. 16. 12:22

A következő szavazás címe legyen: "Szerinted mi köze van csabinak Esztergomhoz?"

2008. 05. 16. 12:20

Te aztán érdekes ember vagy...

2008. 05. 16. 8:54

Ranshin! Szerintem a politika nem belekeveredett az iskola mindennapjaiba. Politikusok kapták a feladatot, hogy válasszanak igazgatót.

Minden más az iskola hétköznapi életéhez tartozik. Én nem látok súlyos politikai felhangokat.

2008. 05. 16. 8:52

Az is lehet, hogy Kurnász készül egy esetleges "szolidaritási" felmondás-cunamira. Az előrelátása számomra pozitív benyomást kelt.

Eredeti méret

2008. 05. 16. 7:14

Kémia - bármilyen szakos középiskolai tanár

Matematika - bármely szakos tanár

Informatika - bármely szakos tanár

Ének-zene - magyar nyelv és irodalom szakos tanár

Ezeket az álláshirdetéseket olvasom a Közigállás honlapon (kozigallas.gov.hu). Alaphelyzetben van pedagógushiány az Istvánban, vagy a kialakult helyzet miatt mennek el tanárok, és a helyükre keresnek újakat?

Tüntetünk!

2008. 05. 16. 6:37

És ezek után még nincs vége...

Törölt felhasználó

2008. 05. 15. 22:12

Sajnos a jelenlegi városvezetés eljárása mellett, a politika és a lojalitás határozza meg az iskola életét, nem az oktatás és a szakmaiság.

Nézzük vissza:

  • Zúgolódás a költözés miatt, de az érintettek elfogadják a helyzetet.
  • erre utal Sitku is a 24 órában, de Meggyes besértődik, ezért az újságíró feleségének igazgatóhelyettesi státuszát elveszi... és itt kezdődött a valódi háború az iskola ellen
  • a felháborodás után, felmenti Sitkut is
  • sikertelen igazgatóválasztás, a mindenki által támogatott jelölt nem felel meg Meggyesnek
  • ex-lex állapot, egy hétig igazgató nélkül az iskola
  • Belecz megbízása néhány hónapra, újabb pályázat
  • a mindenki által támogatott jelölt Meggyesnek nem felel meg, a szakmaiság felett győz a lojalitás: Kurnász az igazgató
  • Kurnász első intézkedései: nulla támogatású igazgatóhelyettes kinevezése, munkaközösségvezetők felmentése
  • az iskola újabb költözés elé néz