Veszélyes- és elektronikai hulladék-gyűjtés – akciónap május 31-én Dorogon
2008. máj. 12.

<p>Május 31-én, szombaton, 8-12 óra között, ismét veszélyeshulladék-gyűjtő akciónapot szervez a DKE Dorogon az égetőmű, a Rumpold közreműködésével. A helyszíneken az egyesület tagjai szeretettel várják a veszélyes háztartási és elektronikai hulladékot (minden, ami árammal ment) leadókat. </p><p>MÁR NEM GYŰJTIK A PAPÍRT, MŰANYAG PALACKOKAT, FÓLIÁT, hisz Dorogon megvalósult a szelektív gyűjtés.</p>

A múltkori, november 3-ai 13. veszélyeshulladék-gyűjtésen 301 ember adott le veszélyes-hulladékot, 7142 kilogrammot. Most is külön gyűjtjük – a szárazelem, az akkumulátorok mellett – az elektronikai cikkeket (múltkor 1727 kg) és a használt sütőolajat is (múltkor 600 liter), így ezek sorsa nem a megsemmisítés, hanem az újrahasznosítás lesz.
Most is ekként zajlik majd a gyűjtés.

Novemberben ismét rekordtermés került a konténerekbe, a résztvevők is többen voltak, mint valaha. Reméljük, e gyűjtésen is sikerül legalább ennyi veszélyes hulladékot kimenteni a szemétből. Bíztatunk minden dorogit, ha eddig még nem szánta rá magát, nézzen körül otthon, s hozzon a veszélyeshulladék-gyűjtésre valamilyen „ide kívánkozó” anyagot.

Nem gyűjtjük...

Mivel 2005-ben bevezették a szelektív hulladékgyűjtést Dorogon, akciónapunkon nem gyűjtjünk papírt, műanyag palackokat, műanyag fóliát… Nem tudjuk sajnos átvenni a HULLÁMPALÁT SEM.

Háztartási veszélyes hulladékok

Spiritusz, petróleum, fényezőviasz, cipőkrém, folttisztítók, réz- és ezüsttisztító, hipó, sósav, szalmiákszesz, dugulásoldó folyadékok, fotóvegyszerek, kozmetikumok, gyógyszermaradék, oldószeres hibajavító festék, alkoholos filctoll, elem, akkumulátor, fénycső, motorolaj, fáradt olaj, sütés utáni égett olaj, azbeszttartalmú fékbetét, terpentin, aceton, festék, hígító, pác, lakk, ragasztó, gitt, hézagtömítő, felületjavító anyagok, rovar-, gyomirtó, gombaölő szer, rovarriasztó, rágcsálóölő szerek, kiégett fénycsövek, növényvédő szerek, háztartási vegyszerek, festékanyagok, és mindegyiknek a kiürült doboza, tartója, üvege  (A higanyos hő- és lázmérőket külön dobozban (zacskóban) kérjük átadni a konténer-felügyelőknek.)

Időpont: május 31.  (szombat), 8–12 óra

Gyűjtési helyek:

  • Penny Market parkolója
  • SZTK-val szemközti parkoló
  • Profi parkolója
  • Zsigmondy ltp. és a Schmidt S. ltp. között a parkolóban
  • Széchenyi ltp. melletti parkoló

A konténerek biztosítását, szállítását, az akkumulátorok, elektronikai hulladékok ártalmatlanítását a Rumpold Kft. díjmentesen vállalta. Az égethető hulladékokat (lejárt szavatosságú gyógyszerek, festékes hulladékok, olajos hulladékok, növényvédő szerek, fotóvegyszerek és csomagoló anyagaik stb.) a SARPI Dorog Kft. díjmentesen veszi át. A SARPI Dorog Kft. és a Rumpold Kft. segítségéért köszönetet mondunk. Elektronikai hulladék: minden, ami árammal működött.

Szervezői elérhetőség: az akciónappal kapcsolatos kérdéseikkel Nádor Tamás szervezőhöz fordulhatnak.

Elérhetőségek: (30) 480 1145 és dke@dke.hu


Illusztráció: costi - sxc.hu

(forrás)