Standupcomedy - Szülői értekezlet az Istvánban
2008. ápr. 28.

<p>Rendkívüli szülői értekezletet tartottak ma a Szent István Gimnáziumban, a téma az igazgatóváltás volt. A munkaközösségek, az iskolaszék és a diákönkormányzat véleményezésének ismertetése után Gerendás János irodavezető válaszolt a szülők kérdéseire.</p>

Április 28-án 18 órára hívta össze a szülőket a Szent István Gimnázium vezetősége rendkívüli szülői értekezletre, az igazgatóválasztás apropóján. Sitku Pál, a gimnázium igazgatóhelyettese pár mondatban vázolta fel az előzményeket a szülőknek. Az igazgatói posztra két pályázat érkezett, külsősként Kurnász László Piliscsabáról, belsősként pedig Zara Melinda, aki 15 éve a gimnázium tanára, 4 évig igazgatóhelyettese.

A pályázatok átestek az ilyenkor kötelező véleményezési folyamaton is, ennek eredményét a diákönkormányzat részéről Páni Ádám, az iskolaszék részéről Morva Emília, a tanári munkaközösségek részéről pedig Barsi Éva, Holló Ervin, Nagy László és Uzonyi Pálné ismertették. Mint kiderült, a DÖK és az iskolaszék ellenszavazat nélkül, a tanári kar pedig 1, azaz egy ellenszavazattal Zara Melinda kinevezését támogatja.

Ahogyan teszik ezt a diákok és a szülők is, mindkét körben folyamatban van az aláírásgyűjtés, de már most elmondható, hogy a belső pályázó támogatottsága közeledik a 100%-hoz. Értesüléseink szerint a képviselőtestület Fidesz-frakciója az egyhangú vélemények ellenére (vagy éppen miatt?) a külső pályázót, Kurnász Lászlót támogatja.

Az értekezleten ezután a szülői kérdések következtek, rövidesen a hallgatók közt megbúvó tanügyi irodavezető, Gerendás János kapott - bár nem kért - mikrofont és vele együtt pár kérdést a vehemensebb szülőktől. Gerendás úr személyes véleményét titokban tartotta, viszont kijelentette, hogy a városvezetés sosem ment és ezután sem megy szembe a diákok, tanárok és szülők akaratával. Arra a kérdésre, hogy ez esetben miért a külsős pályázót támogatja a Fidesz-frakció, nem tudott válaszolni, mondván "a frakció döntését nem ismerem." Az irodavezető megnyilatkozásait a szülők felháborodással, néhol hangos kacajjal jutalmazták.

Jelenleg is folyik az aláírásgyűtés, aki szülőként Zara Melindát támogatja, az iskola portáján még két napig aláírhatja az íveket, a diákok ez ügyben a diákönkormányzat képviselőjéhez fordulhatnak.

A diákönkormányzat véleményezése megtalálható a Szigmédia portálon, ahol a látogatók nem reprezentatív közvéleménykutatásban is részt vehetnek az új igazgató személyét illetően. Az iskolaszék és a munkaközösségek állásfoglalásának beszerzése folyamatban. Az eseményről készült fotók megtekinthetők itt, a vágatlan videó pedig itt.

(forrás)