Igazgató-választás?

Igazgató-választás?

2008. 04. 24. 21:40

A Szent István Gimnázium igazgatói álláshelyére két pályázat érkezett: a külsős pályázó egy fiatalember, a belsős pályázó Zara Melinda, a gimnázium tanára, egyik volt igazgatóhelyettese.

Az iskolában a véleményezési folyamat lezárult: a szülői közösség, az iskolaszék, a DÖK egyaránt Zara Melinda igazgatói megbízását támogatja. A tantestület négy szakmai munkaközössége - ellenszavazat és tartózkodás nélkül – a belső pályázó mellett állt ki; az április 22-én megtartott maratoni értekezlet után a tantestület 96 %-os, az alkalmazotti értekezlet 97%-os szavazati aránnyal a belső pályázót támogatta.

A városban terjedő hírek szerint a FIDESZ-frakció ülésén ennek ellenére az a döntés született, hogy a külső pályázónak kívánnak igazgatói megbízást adni.

2008. 04. 28. 20:42

A rendkívüli szülői értekezletről értem haza.Nem a testületi ülésről.Bocs!

2008. 04. 28. 20:25

Jenő! etv ott lesz?

2008. 04. 28. 20:23

Mégis, kié ? Most értem haza.Nem tűnt választásnak . Inkáb igazgató-mindenáron ráerőszakolásnak.Előhúzták ezt a jóembert,aki éppen csak nem villanykaró( Liberális után szabadon) .

Ennél sokkal többre azonban nem lehet büszke a magyar szakos, helyesírni nem tudó,külsős(nem ez a hiba) igazgató jelölt. Hacsak nem a barátaira föntről.Olyan közép-föntről.

Mert azt remélem,hogy (és biztosan tudom)NEM EZ ITT A CSÚCS!!! Csak egy átmeneti állapot.Ne tartson sokáig!

Törölt felhasználó

2008. 04. 28. 6:15

Mert már szigorúan szakmai alapon többször és több helyzetben is bizonyítottak.

Esztergomban szakmai alap körülbelül annyi, hogy az adott ember éppen aznap szimpatikus-e a nagyvezérnek, vagy hogy előtte való nap a nagyvezér jól aludt-e vagy sem, no meg ne feledkezzünk meg arról a listáról, amire ha valaki felkerül, akkor Egomban nem igazán lehet "sikeres" ember.

Törölt felhasználó

2008. 04. 27. 21:13

Tisztázzuk a helyzetet:

Jelenleg ott tartunk, hogy van 2 pályázó


- Zara Melinda


- A névtelen önkéntes

Zara Melindát mindenki támogatja az iskolán belül, kivéve a tanári kar egy tagját (aki történetesen a Oktatási és Ifjúsági Bizottság külsős tagja is).

Mindezek ellenére a hírek arról szólnak, hogy a tisztelt önkormányzat, élükön az ország legeredményesebb polgármesterével a névtelen nullát akarják megtenni igazgatónak a 320 éves iskolában!

Erre annyit tudok csak mondani: nagy a Széchenyi tér, elfér rajta sok-sok ember...

2008. 04. 27. 20:33

3 nappal a döntés előtt a következő "megérzésem" támadt: a FIDESZ frakció döntött: a pályázatában sorozatos helyesírási hibákat ejtő (magyar tanárról van szó!!!!!) formai szabályokat be nem tartó, röhejes ötletekkel előálló jelölt, akit E.V.V.-n kívül senki de senki sem támogatott, kerül előterjesztésre. Zárt ülés lesz, hogy a benn elhangzottak nehogy kiszivárogjanak. Ha mindezt megszavazza a többség, akkor csak egyet mondhatok: legyenek átkozottak, azok akik ehhez hozzájárultak. M.T. tavalyi évértékelőjében elmondta, hogy hibázott a helyettesi poszt elvonásánál. Most üzenem neki: Nagy hibát követ el ismét... A jelöltről: az az ember aki látja, hogy az iskolában egyáltalán nem kap támogatást, elmondják neki a pályázata hibáit, elfogadja, hogy az önkormányzat politikai komisszárként odaültesse, megérdemli azt, ami ott valószínűleg vár rá. Remélem azt is megbánja, hogy betette oda valaha is a lábát. Azt is beszélik, hogy az önkormányzat hónapok óta kereste azt az embert, aki elvállalja ezt a hálátlan feladatot. Sokat mond, hogy a városban nem volt olyan ember (még a Kálmán S. sem!) aki ezt vállalta volna. Megkeresték az Arany J. igazgatóját a dorogi gimnázium igazgatónőjét, (ők nem vállalták) majd tovább mentek Piliscsabáig. Ott volt egy tisztességtelen, magát pedagógusnak mondó karrierista aki bevállalta. Ha ezek után majd bárki arról szónokol, hogy városunkban demokrácia van, és minden rendben van annak csak annyit mondok, nézzék meg a Szent István 1 éves kálváriáját...

2008. 04. 27. 14:34

Esztergomban nem szokás meghívni, ha vele kapcsolatban döntenek.

2008. 04. 27. 13:31

Esztergom nem Tata. Ott pogácsával várták a tiltakozó gimnazistákat, itt a rendőrség szokta az éneklő diákokat. Ha az előterjesztésben egyébként nem szerepel a belső pályázó, valószínűleg meg sem hívják a testületire. Vagy nem jól tudom? Igazítson ki valaki, ha tévedek!

2008. 04. 27. 13:10

...., hogy most, ha 30-án lesz a testületi ülésen az igazgató-választás, és elsején úgyis ballagás van, nem lehetne-e "összeröffentetni" az Istvánosokat a térre, hogy szerenádot adjanak volt tanáraiknak. Gondolom, a pályázók meg lesznek hívva a testületi ülésre (vagy nem?), és akkor Zara Melinda helyben hallgathatná a szerenádot;-)

2008. 04. 26. 18:52

Gyerekek,ha valaki ezzel kapcsolatban tud valamit,írja meg.Ötvenhatban plakátokon hívták fel a figyelmünket az ellenségre.Most ki az ellenség? AFletó??Ő csak a javatokat akarja!!Vagy nem?Még a végén megszeretem a magyar gárdát!!!Pedig szoci vagyok!Megint figyelünk mindenkit?

2008. 04. 25. 13:12

"városházi figyelőszolgálattal"

Most akkor ezt a megfigyelést is GYF rendelte el?

2008. 04. 25. 13:11

Azt hiszem elég kínos lesz számára, ha képesek lesznek azt a jelöltet támogatni aki összesen egy szavazatot kapott az iskolában.

Én akár azt is meg tudnám mondani, hogy ki az, aki a külsőst támogatta:))))

2008. 04. 25. 12:45

Ma ad hoc körbejárt a diákok között egy aláírásgyűjtő ív, valami ilyesmi szöveggel:

"Mi, a Szent István Gimnázium mellékelten felsorolt diákjai az iskola igazgatói posztjára kiírt pályázaton induló jelöltek közül Zara Melinda tanárnőt támogatjuk. Azzal a kéréssel fordulunk tehát Esztergom Város Polgármesteréhez és Képviselő-testületéhez, hogy döntésük során vegyék figyelembe a Diákönkormányzat, az Iskolaszék és a munkaközösségek állásfoglalását és a mindenki által egyhangúlag támogatott jelöltet nevezze ki gimnáziumunk igazgatójának. Az aláírásgyűjtés önkéntes.

Esztergom-Kertváros, 2008. április 25."

Eddig 228 diákhoz jutott el, 227 írta alá. És az az egy sem biztos (ne is gyanúsítgassunk!)

2008. 04. 24. 23:26

Az hétfőn és kedden lesz. Így minden napra jut valami program.

2008. 04. 24. 23:22

Most igen nagy slamasztikában van a testület hatalombírtokos fejével egyetemben.

A szeretgom mérvadó intézmény, városházi figyelőszolgálattal, itt igen emlékeznek az igazgatóhelyettes, majd az Igazgatónak magának a kicsinálására.

Most a vezérkultuszt propagáló mizériában igen nagy rizikófactor a szakmai közszavazás ellenében való kinevezés. Meg a nyílvánosság. Meg a háttérinfó. Meg ez meg az, etc, stb.

2008. 04. 24. 23:22

Április 30. Nem aznap lesznek a szerenádok? Vagy most a hosszú hétvége miatt minden előrébb jön?

2008. 04. 24. 23:20

Döntés mikorra várható?

2008. 04. 24. 23:10

Ezt csak egy belső pályázóval tehetik meg.:(

2008. 04. 24. 23:10

Kérünk mindenkit, hogy a fórumokba szánt szövegeit elküldés előtt még egyszer nézze át. Ne legyen bennük se helyesírási, se stílusbeli hiba. A vesszők, pontok, felkiáltó- és kérdőjelek után legyen szóköz. Ne keveredjenek a kis- és nagybetűk.

Hogy mik vannak ezen a baloldali bitek mögött megbújó harcosokat toborzó oldalon...

2008. 04. 24. 23:07

Én arra gondoltam, hogy ha esetleg a külsős kapná a megbízást, akkor megkötik a határozatlan időre szóló szerződést és egy beszélgetés után megegyeznek mondjuk 2-3 évben.