Életet mentettek az esztergomi rendőrök
2008. ápr. 15.

<p>Egy 79 éves idős férfi életét mentette meg az Esztergomi Rendőrkapitányság két munkatársa, Jáki Zoltán rendőr őrmester és Érsek Balázs rendőr zászlós.</p>

Varga Ferenc Csaba rendőr alezredes, Esztergom Rendőrkapitánya elmondta, hogy az esztergomi ügyeletet pénteken délután fél háromkor értesítette az egyedül élő bácsi szomszédja, miszerint 24 órája nem ad életjelet magáról.

A szomszéd előző nap már észlelte, hogy a bácsi rosszul néz ki, de a beteg akkor elhárította a segítséget. Miután a férfi másnap nem ment el ebédre a Máltai Szeretetszolgálathoz, a szervezet is a rendőrséghez fordult. A rendőrök azonnal a helyszínre siettek, de kopogásukra nem reagált az idős férfi, ezért az azonnali cselekvés mellett döntöttek és többszöri rúgással behatoltak a lakásba, ahol a bácsit kóma közeli állapotban találták. Értesítették a mentőket, akik azonnal kórházba szállították a súlyosan cukorbeteg férfit.

Orvosa tájékoztatása szerint a bácsi a gyors rendőri intézkedésnek és az állampolgári odafigyelésnek köszönheti életét és a szükséges orvosi kezelést követően szerdán már haza is engedik.

Forrás: Objektív Hírügynökség: www.objektivhir.hu

(forrás)