Életet mentettek az esztergomi rendőrök

Életet mentettek az esztergomi rendőrök

2008. 04. 15. 23:07

Egy 79 éves idős férfi életét mentette meg az Esztergomi Rendőrkapitányság két munkatársa, Jáki Zoltán rendőr őrmester és Érsek Balázs rendőr zászlós.

Varga Ferenc Csaba rendőr alezredes, Esztergom Rendőrkapitánya elmondta, hogy az esztergomi ügyeletet pénteken délután fél háromkor értesítette az egyedül élő bácsi szomszédja, miszerint 24 órája nem ad életjelet magáról.

A szomszéd előző nap már észlelte, hogy a bácsi rosszul néz ki, de a beteg akkor elhárította a segítséget. Miután a férfi másnap nem ment el ebédre a Máltai Szeretetszolgálathoz, a szervezet is a rendőrséghez fordult. A rendőrök azonnal a helyszínre siettek, de kopogásukra nem reagált az idős férfi, ezért az azonnali cselekvés mellett döntöttek és többszöri rúgással behatoltak a lakásba, ahol a bácsit kóma közeli állapotban találták. Értesítették a mentőket, akik azonnal kórházba szállították a súlyosan cukorbeteg férfit.

Orvosa tájékoztatása szerint a bácsi a gyors rendőri intézkedésnek és az állampolgári odafigyelésnek köszönheti életét és a szükséges orvosi kezelést követően szerdán már haza is engedik.

Forrás: Objektív Hírügynökség: www.objektivhir.hu

Törölt felhasználó #43

2008. 04. 18. 20:17

A GYP 170. oldalán ez áll:

Idõs korúak védelme

A fiatalok mellett a másik legveszélyeztetettebb korosztály az idõseké. Az idõs korosztály számára leginkább a csalók, betörõk és az erõszakos rablások veszélyeztetik.

Ez a korosztály szereti a társasági rendezvényeket, ezért részükre ­ a nyugdíjas szervezetekkel közösen ­ elõadásokat célszerû szervezni. Az sos szomszédhívó rendszer célja az idõs, magatehetetlen személyek védelme. A szomszédhívó rendszer lényege, hogy egy akár nyakba akasztható kis készülék segítségével riaszthatják az arra rászorulók a közelben lakókat.

A régi weboldalon www.esztergom.hu:8080 találunk egy ilyen info-t 2006 december 21-én:

Tegnapelőtt az idei évre tervezett utolsó programpont is megvalósult Esztergomban, átadták a fokozottan veszélyeztetett, magatehetetlen, rászoruló idősek védelmét szolgáló segélyhívó (úgynevezett „szomszédhívó”) berendezéseket a városban. A berendezések mellé januárban beszerzésre kerül egy automata diszpécserközpont is. Meggyes Tamás polgármester javaslatára az idén a bűnmegelőzésre költött 7,7 millió forintból 570 ezret fordítanak a berendezés megvásárlására, amely vészhívások esetén önműködően, gyorsan és hatékonyan tudja értesíteni az időseket ellátó ápolókat vagy a polgárőrség ügyeletét.

2008. 04. 17. 20:07

Benne van a Gyarapodás Programjában. De a ha bemész a Simor János u. XY szám alá, a Szociális otthonba, ott elmondanak neked mindent.

2008. 04. 16. 22:50

Ha ezt kifejtenéd bővebben, hálás lennék!

Ki kaphat ilyet, hol jelez a készülék, stb

2008. 04. 16. 20:37

Ez létezik, és működik is Esztergomban.

2008. 04. 16. 19:48

Kérdezem én, hogy a Városban létezik-e olyan, az ország más részein már működő a karra, vagy nyakba akasztható segélyhívó? Mert bizonyos betegségekben, és életkor felett erre nagyon szükség van olyan embereknél, akik magányosak! Kinek kellene eziránt hivatalosan intézkednie? Nagyon jó lenne!

2008. 04. 16. 12:57

Mindkét segítséget adó járőrnek szóbeli dicséret és kézfogás jár! ( nem azoknak akik a Lőrinc utcán a szembejövökre vadásznak, akik persze megérdemlik a megérdemelhetőt). De az orvosok mellett is a vigyázó szomszédot és segítőt köszönteném tisztelettel! Helau!.Helau!..Helau!..