Szemét dolog

Szemét dolog

2008. 04. 11. 11:22

Amint az az egyik fórumunkon is felvetődött, katotikus állapotok uralkodnak a szemétdíj kiszámlázása során. A mai napon hosszú sorok vártak az ügyintézésre az Önkormányzat Népjóléti irodájánál és az Eszköz Kft-nél. Vajon ki a hunyó?

Eredeti méret

2008. 04. 14. 20:56

Távol álljon tőlem, hogy a hivatalt védjem, de azért azok is felelősek némileg, akiknek nem tűnik fel, hogy hogy nem stimmel a címzés a levelükön... Én most, a héten fogok visszavinni két levelet a hivatalba: az egyiket a 4 éve elhunyt Édesapám, a másikat a fél éve elhunyt Édesanyám kapta a magasságos hivataltól.

Persze, meg is tarthatnám, de akkor ne csodálkozzak, hogy nem lesz rendbetéve a nyilvántartás.

2008. 04. 14. 20:46

Gondolom a postás szelektál.

A mozi helyén felépült házban lakók levelei is ide jönnek, mert állítólag az is ugyanazt a számot kapta a téren... Ráadásul az postailag másik körzet is, tehát szerencsétlen postás át se viszi, felteszi itt a postaládák tetejére. Néha apám összeszedi és átbattyog vele a szemközti házhoz, de hát benne mindig is túlbuzgott a tenni akarás.

Eredeti méret

2008. 04. 14. 20:42

Azt azért nem igazán értem, hogy akkor hogyan kapják meg a rossz címen nyilvántartottak a hivatalos leveleket, pld. választási, népszavazási értesítések, stb.

2008. 04. 14. 20:14

No, nálunk kiderült miért van a szüleim lakásában 5 ember 3 helyett szemétdíjilag...

A szomszédból ketten ide vannak beregisztrálva.

A szomszédhoz meg a másik szomszédtól valaki. De eléggé összevissza módon.

Mi lehet odabent a nyilvántartóban?

Most mehet be az egész ház külön-külön bejelentgetni, hogy ki hol lakik, melyik lakásban...

2008. 04. 14. 14:02

Nem beszélve arról, hogy egy példányban készült a számla is. Legalább is ez van ráírva :-).

Egy kuplerájban nagyobb rend van mint itt.

2008. 04. 13. 13:28

Nem szeretném az előző hozzászólókat ismételni, ezért inkább feltettem egy számlaképet a hírek illusztrálása albumba. Kérdezem a hozzáértőket, hogy híbás - valótlan adatokat tartalmazó- számlát ki kell- e egyetlíteni, főleg ami 10 nappal a fizetési hat. idő után érkezik?

Esetleg Valaki az APEH-tól is válaszólhatna!

2008. 04. 12. 7:49

Hát, igen. Nekem úgy tűnik az Önkormányzat már megint elrontott valamin.

Edésanyám három éve elhunyt és a nyilvántartásukban még midig szerepel. Ez sajnos vicc. Nem csodálom, hogy az Eszköz Kft. nem tud pontos számlákat kiküldeni.

Ez a fő szerinti számlázás akkor működne ha naprakész adatokat vezetne a hivatal. De így csak a káosz. sajnálatos szerintem az is, hogy a kor számít és nem az ki mennyiből tartja fenn a családot. Találkoztam már 140 ezer forontot kapó nyugdíjassal és persze sajnos 40 ezer forintot beosztóval is. A 140 ezres nem fizet mert 70 év feletti, a másik igen, mert még " fiatal".

Szerintem ez sem igazságos!

2008. 04. 12. 0:00

Röviden a mi kálváriánk:
- jött még korábban az előző számla, 3 főről, ketten élünk a lakásban
- telefon Eszköz Kft-nek, ők továbbirányítottak a népességnyilvántartóba, lévén, hogy onnan kapják az adatokat
- kiderült, hogy még nálunk volt nyilvántartva az előző tulaj egyik nagyon-nagyon-nagyon régi albérlője
- fiktív albérlő "kényszerkijelentése" a lakásból, az erről szóló igazolás bemutatása az Eszköz Kft.-nek, számla javítása

És mit gondoltok hány főre jött a számla a napokban? Na? Hát persze, hogy 3!!!!! Most újból kezdhetjük az utánajárást, számla javíttatást. BALFÉK TÁRSASÁG!!! Hogyan engedheti ezt tisztelt polgármester urunk?

A

2008. 04. 11. 19:41

Ma felhívtam őket, hogy lehet egy 4 fős fizetésre kötelezett család 5 fős a számlán. Kiderült,hogy az ötödik az apósom. Mondom én ezt tudom de ő már 85 éves. "Ja igen látom" volt a válasz.

Hát amikor a számlát készítették és minden főnek látják az életkorát miért is teszik mégis a létszámba, hogy a polgár ha nem veszi észre , nem jár utána úgyis kifizeti ?

Na miről is beszélünk itt mifelénk???? " Élhetőbb Esztergomért "

2008. 04. 11. 15:07

Sajnos ráadásul ez újra nagyon sokba kerül mindannyiunknak. A rossz szervezés miatt felmerül egy csomó felesleges költség.

A csekken történő befizetés ugyanúgy költséggel jár a szolgáltató számára, mint majd a különbözetek visszautalása, az Önkormányzatnál a többlet munka költségeiről nem tudok semmit, díjazzák-e a munkatársaknak mondjuk az emiatt szükséges túlórájukat. A felesleges utánajárásról, feszültségről, kiszolgáltatottságról már ne is beszéljünk, hiszen az nem kimutatható.

A mellékelt levélben azt írják hogy személyesen vagy levélben lehet beszerezni a szükséges igazolást az önkormányzattól. Aki dolgozik valószínűleg nem vesz ki szabadságot ezért, aki levélben kéri, valószínűleg - a fotókat elnézve - várakozhat, mire az ügyintézőknek arra is jut ideje, hogy postázzák. Nem tűnik megalapozott, átgondolt lépésnek ez a módosítás.

Ha jól emlékszem az elmúlt 4 évben ez a 3. változtatás.

2008. 04. 11. 14:38

Úgy nézem a képekről, a kor után járó kedvezmény miatt sok idős ember is kénytelen ezt a tortúrát végigjárni.

Ki a felelős? A rendelet megalkotója, az Eszköz csak a rendelet szerint jár el!

(ide másolom a másik fórumbéli hozzászólásomat...)

Érdekes részletet tudtam meg... a havidíj felnőttek számára ugye adott. (484Ft)

Tudják hogy hány fős a család, küldik is rá a csekket ,-azt is tudniuk kell, hogy ebből mennyi a gyerek.

A meghirdetett 50% gyeremekenként járó kedvezmény mégsem kerül a számlára automatikusan. Ha nem figyeltek, nem kapjátok meg a rendelet szt járó gyerek-kedvezményt.

Be kell fáradni a Közjóléti irodába, lakcímkártya gyereknek stb és igazolást kérni, amit bevinni az Eszközhöz. (A csekk mellé tett önkormányzati levélben további részletek vannak...)

Nem szoktam ilyent írni, de elmehetne a jó fenébe az a barom, aki ilyen trehányan szervezte le ezt az egészet.

Ha tudják hogy van pl.2 gyerek + 2 felnőtt a családban ami alapján a csekkhez szükséges lakók számát megállapítják akkor miért 4 felnőttre szól az összeg és nem a valós 2 x50% gyerek+2 felnőttre?

Miért kell ehhez igazolás???

Aki nem jár utána, annak fenti példa esetén kéthavonta közel 1000 Ft a differencia.

Úgy érzem hogy ki akarják használni az embereket, hátha nem számolnak utána és nem igénylik ami jár.

Számoljatok utána ti is!!!!!