Ennek mi értelme?!?

Ennek mi értelme?!?

2008. 04. 08. 6:21

Meggyes Tamás autója és családi háza is lángokban állt kedd hajnalban. A helyszínen több benzineskannát találtak. A polgármester nem sérült meg, aki szerint a tettes nem üzenni akart, hanem kárt okozni.

Megrökönyödve olvastam reggel a hírt, ehhez nincs mit hozzátennem. G.Z.

Meggyes Tamás telefonos nyilatkozatának egy részlete, a HÍRTV Híradójából:

Esztergomban az ellenem fellépők évek óta egy meglehetősen indulatos, gyűlöletkeltő kampányt folytatnak. Szerintem az vezetett el ide. Nem hiszem, hogy bárkinek személyesen komoly sérelme lehetne Esztergomban, azt gondolom, inkább csak az általános uszítás vezetett oda, hogy a végén valaki egy ilyen őrültséget kövessen el.

MNO:

"A magyar általános válság azonnali kezelést igényel, az emberek úgy gondolják, maguknak kell revansot venni” – jelentette ki Esztergom polgármestere a sajnálatos esemény kapcsán az MNO-nak. Meggyes Tamás szerint az egész országot elárasztó türelmetlenség, feszültség, értelmetlen indulatszítás, az általános társadalmi betegség vezet ilyen és hasonló extrém tünetekhez, az indulat csúcsosodik ki ilyen őrült tettekben. A fideszes polgármester szerint ez a válság azonnali kezelést igényel.

Az MNO kérdésére, miszerint történt-e korábban fenyegetés, a polgármester elmondta, még októberben megfenyegették, de úgy véli, hogy ez hozzátartozik a magyar közélethez. Ugyanakkor a jóval korábbi fenyegetéstől eltekintve semmilyen konkrét esemény, vita nem történt, amely kiválthatta volna a gyújtogatást. Meggyes Tamás becslései szerint 10 milliós kár keletkezhetett.

A történtek ellenére sem kér védelmet Esztergom fideszes polgármestere, nem lesz rá szükség, "nem tudnak megijeszteni, teszem a dolgom és Esztergom fejlődése töretlen lesz” – szögezte le. A politikus elmondta: "a tettes jobb, ha tudja, még szigorúbb leszek minden vitában”.

Források:

2008. 04. 29. 20:23
Eredeti méret

2008. 04. 26. 15:26

Meggyes Tamás, Esztergom Város Polgármestere a Hídlap 2008. április 26-i számának 11. oldalán:

(...) azt gondolom, hogy a házam és a kocsim felgyújtása nem egyetlen ember őrült cselekedete volt, és úgy tűnik, hogy ebben a helyi ellenzék egyes tagjai is részt vettek. Április 8.-án Esztergomot támadták meg, mindez pedig azért történik, mert a város költségvetése hihetetlen módon feldúsult, miközben mi következetesen kitartunk a programunk mellett. Ezért óriási a nyálcsorgatás a bűnözők és spekulánsok részéről, akik aztán összekapcsolódnak bizonyos helyi ellenzékiekkel, és attól ilyen dühödtek mert nem engedjük a közvagyon megdézsmálását.

Tisztelt Meggyes Úr!

Mivel magánszemélyként ugyan, de én is az Ön ellenzékéhez tartozom (soha nem szavaztam Önre és nem is fogok), vagy nevesítse a fentiekben említett személyeket, vagy vonja vissza ezt az általánosító kijelentését.

Amennyiben meg bizonyítani tudja állítását, tegye meg a feljelentést, ellenkező esetben bűnpártolást követ el. Ha meg nem tudja bizonyítani, szimplán csak egy pitiáner rágalmazó...

Törölt felhasználó #43

2008. 04. 10. 17:56

Azért elég kemény és elég egyértelmű gyanúsítgatások hangzanak el a Mokkás interjúban... ha ezt az érintettek esetleg zokon veszik, asszem szép persorozat kezdődhet...

Törölt felhasználó #43

2008. 04. 10. 17:25

ÖNKORMÁNYZATI SAJTÓKÖZLEMÉNY, 2008. ÁPRILIS 8. (2008.04.10. 16:29)

Felgyújtották a képviselő házát és autóját
Összehangolt támadás a fideszes honatya ellen

Hajnali három óra után érkezett a riasztás az esztergomi tűzoltókhoz, akiknek Meggyes Tamás polgármester, országgyűlési képviselő (Fidesz) házához kellett vonulniuk. A képviselő Esztergom-Búbánatvölgyben álló családi háza tetőszerkezetének nagy része és a hátsó oldalfalak égtek. A tűzoltók három járművel felvonulva kezdték meg az oltást.
A helyszínre érkező tűzoltók több üzemanyag-tároló kannát találtak a ház körül, így valószínű, hogy szándékosan idézték elő a tüzet, ami megsemmisítette a ház teljes tetőszerkezetét és más elemeiben is jelentős károkat okozott. A tűz súlyosságát bizonyítja, hogy a tűzoltók nyolc óra után fejezték be az oltást. Meggyes Tamás egyébként egy másik tűz oltásáról érkezett a helyszínre: ugyanis ugyanebben az időben mintegy tíz kilométerre felgyújtották az egyik esztergomi társasházban lévő lakása előtt álló autóját is. Az autó vezetőülés felőli oldalablakát betörve gyújtották fel az egyelőre ismeretlen tettesek a járművet, amelynek megszólaló riasztójának hangjára Meggyes saját kezűleg kezdte meg az oltást. A jármű belső tere teljesen kiégett.
A károk felmérése, a tűzeset okainak kivizsgálása és a tettesek felkutatása nagy erővel folyik Esztergomban.

MEGGYES TAMÁS SAJTÓKÖZLEMÉNYE, 2008. ÁPRILIS 8.

Tisztelt Állampolgárok! Kedves Hölgyem, Uram!

Úgy hiszem, az elmúlt időszakban megnövekedett általános gazdasági problémákra és társadalmi elkeseredettségre vezethető vissza az a ma hajnali támadás, amelynek során a családi házamat és szolgálati autómat ismeretlen tettesek felgyújtották. A hasonló szélsőséges cselekményeket nemcsak politikai képviselőként, de családapaként és magyar állampolgárként is igen sajnálatosnak tartom. A brutális tettet olyan támadásnak gondolom, amely kizárólag egy szűk, agresszív csoport érdekeit szolgálhatja. A mai akciótól függetlenül folytatni szeretném azt a programot, amely mindenkor Esztergom és az ott élők érdekeit tartja szem előtt. Az elszomorító támadás ellenére is eltökélt vagyok, azt a politikát viszem tovább, amit a 2008. március 9-ei, a helyi kérdéseket is megfogalmazó, bizalmi népszavazáson az esztergomi voksolók több mint kétharmada támogatott.
A családomat és tulajdonomat ért mai támadás ügyében a rendőrség hivatalból nyomozást indított. Úgy gondolom, ma mind a politikában, mind a közélet más területén több elfogadásra, toleranciára, Magyarországon pedig több nyugalomra, a hasonló agresszív eseteket megelőző párbeszédre, konstruktív vitára lenne szükség.

Tisztelettel,

Meggyes Tamás
Esztergom város polgármestere,
a Fidesz országgyűlési képviselője

2008. április 8.

Forrás: www.esztergom.hu

Eredeti méret

2008. 04. 10. 12:58

Nem tudnak megfélelmlíteni, 1. rész:

webcast.tv2.hu

Nem tudnak megfélelmlíteni, 2. rész:

webcast.tv2.hu

Törölt felhasználó #43

2008. 04. 10. 12:25

www.hirextra.hu

Az NNI nyomoz az ügyben

Törölt felhasználó #43

2008. 04. 10. 12:19

Riport Meggyes Tamással az MR1-en: www.mr1-kossuth.hu feat. Takács

2008. 04. 09. 19:39

Számított a támadásra az esztergomi polgármester

www.borsonline.hu

Törölt felhasználó #43

2008. 04. 09. 14:48

Tamásunk másképp emlékszik a felpofozására, sőt...

a kezdeti "általános gazdasági problémákra és társadalmi elkeseredettségre" visszavezethető indokok mellett már más is feltűnik a nyilatkozataiban:

A házon és és az önkormányzati autón is volt biztosítás, mert ahogy Meggyes Tamás állítja valahol számított erre a támadásra. - 2002 és 2006 között szabályos gyűlöletkampány indult ellenem. Számos feljelentést is tettek hamis váddal, kiszúrták az autóm kerekeit, egy ízben tojással dobáltak meg. Egyszer pedig egy férfi felpofozott, mint utólag kiderült: egy üzleti vonatkozású döntés nem tetszett neki, amit két évvel azelőtt hoztam meg. Az utóbbi időben azonban nem kaptam fenyegetéseket.

www.borsonline.hu

2008. 04. 09. 12:22

Az egominfóról ollózva:

Nyílt levél Meggyes Tamás Polgármesternek!

Tisztelt Polgármester Úr, már nagyon unom, hogy Őn a családszerető, jó ember rendszeressen minden forumon megemliti, hogy "pofon" vágtam Őnt. De természetessen azt elfeljti megemliteni, hogy ez miért is történt: akkor Én most megteszem: Egy vendéglátó egységben igen kemény szavakkal szidta az Én meghalt Édesanyámat, amit Én már nem türthettem el. ennek ellenére Ön azonnal feljelentett! Legközelebb ezt is mondja el a TV-ben! Mert így lesz igazságos, Ok nélkül senkit nem bántanak! Még Önt sem!

Tiszetelettel,
Schleifer Miklós

Másik Dolog:
Kérdem Én, milyen jogon használja rendszeresen magáncélra a városi (szolgálati) autót? Láttam a Tv-ben, hogy a gyerekülések is elégtek, ezt már letagadni sem tudja. Várom a hozzászolásukat

2008. 04. 08. 19:16

Kedves HB 47,

Amire kiemelten megpróbálunk odafigyelni, az az, hogy csak vélemény kinyilvánítás miatt ne moderáljunk soha senkit. Ebbe belefér a másik ember véleményének támadása is. Ami nem fér bele, és ami általában moderációt, rosszabb esetben kitiltást okoz, az a másik személyének támadása. Hála istennek ez eléggé ritka ezen a portálon, és utólag mindig kiderül, hogy ugyanahhoz az 1-2 emberhez köthető.

Törölt felhasználó #43

2008. 04. 08. 19:07

Jelenleg négyen vagyunk moderátorok, amennyiben a Moderálási alapelvek sérülnek, tesszük a dolgunkat.

2008. 04. 08. 19:04

Nem tudom kire tartozik, de szeretném, ha a honlapon lenne egy "moderator" aki a megjelenés előtt, vagy után, a nem ide illő, a várost és önmagukat megszégyenítő írásokat törölhetné. Talán ez elvenné a degradálását a nyilatkozatainknak! Sajnálom, hogy minden kontroll nélkül kikerülhetnek ezek a nem díszünkre váló írások. Magamat is beleértve természetesen. No, ja nekem tán még van önkritikám? Tartsunk már egy kis önvizsgálatot emberek!

2008. 04. 08. 18:36

Sajnálatos maga az esemény, és hasonlóan sajnálatos az, amit medve53 és társai produkálnak. A gyűlölködéssel kapcsolatban pedig Babits-ot idézném: "Ó, béke! béke! legyen béke már! Legyen vége már!" Nincs értelme. Befejeződhetne végre a gyűlölködés... Jani: ne hagyd, hogy ezek a jogtalan mocskolódások befolyásoljanak!

2008. 04. 08. 18:06

cserepj !Csak szerkeszd tovább az oldalt és ne törődj a rossz indulatú hangokkal MEDVE59 és elvbarátaival. Az oldal szép és teret enged mindenkinek,csak azzal élni kell.Véleményt nyilvánítani,vagy uszítást le- írni két különböző dolog.A mai téma alapja sajnálatos és elítélendő.Sajnos mióta olvasom a külön- böző reakciókat a MT.úrral kapcsolatban ÁLTALÁBAN,azt kell mondanom,hogy sok ellenséget szer- zett magának.Nem kell politikát itt bevonni,elég az az ellenségkép,melyet én ismerek."Meggyalázott" esztergomi polgárok,mindenki felett állás képzelete,nem kifizetett számlák,a sor végtelen,gerjeszt- het ezek között bármilyen tettre buzdító elhatározást. EZEN AZ OLDALON ILYEN TIP-Ú USZÍTÓ HANGOKAT NEM OLVASTAM,EDDIG MIN NAP ELOLVASOM. KIKÉREM MAGAM NEVÉBEN AZ OLDALT SÉRTEGETŐ SZEMÉLYEKTŐL,EZT FELEDJÉK EL ÉS HA EZEN OLDAL NEM TETSZIK NEKIK,NE JÖJJENEK AZ OLDALRA. ITT FŐLEG NEM A POLITIKA,HANEM ANNAK HATÁSAIRA VAN EGYÉNI VÉLEMÉNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2008. 04. 08. 16:58

Valamelyik eszetlen ,már a Nemzetbiztonsági Hivatal vizsgálódásával ,fenyegeti a Fórumozókat.Ne szálj el te idióta annyira nem fontos ember a tomika,hogy ez az eset, ilyen súllyal esne latba.Mikor a sörgyár udvarában kigyulladt a ház,vagy a Misit felgyujtották a cigányok akkor ez nem jutott az eszedbe?

2008. 04. 08. 14:32

Nem értem Meggyes Tamás egyik mondatát:

A politikus elmondta: „a tettes jobb, ha tudja, még szigorúbb leszek minden vitában.” www.hirtv.hu

Milyen információk alapján nyilatkozta ezt vajon? Ugyanis ez számomra csak politikai indittatású bűncselekmény esetén értelmezhető, ő már tudja, hogy az volt? -Vagy a civil életben is vannak olyan vitái amik idáig fajulhanak?

Nem értem!

2008. 04. 08. 13:50

Milyen nehezen tűrik a demokráciát Kolumbán és társai. Azt gondolják véleménynyílvánítási joguk csak nekik van. Számukra ott kezdődik és ott is fejeződik be a demokrácia, hogy ők elmondhatják a véleményüket. Kolumbán például kifejtette egy ülésen, hogy engem ki kell tiltani az Esztergom Televízióból.

Azt gondolom, a szeretgom csak teszi a dolgát, amit egy demokráciában tenni kell és lehet.

Meggyőződésem, hogy sem nagypolitikai, sem pedig várospolitikai ok nincs ,az amúgy elitélendő gyújtogatás mögött. Elég sok ellenséget szerzett magának az elmúlt évek alatt Meggyes, és ezek szerint vannak közöttük ilyen harci modort kedvelők is, mint az esemény is mutatja.

2008. 04. 08. 13:23

Gyakran értettem egyet Meggyes egy-egy döntését hibásnak ítélőkkel...

Mégis ebben a helyzetben azt mondom, ez nem megoldás senkinek semmilyen problémájára!

Szerencsére nem történt személyi sérülés, viszzont Meggyes kicsi gyerekei ha a házban voltak, nem tudni hogyan élték meg a sokkoló helyzetet.

Ezúton fejezném ki együttérzésemet a családdal!

Mikor érkezik el az emberiség arra a szintre, amikor a vélt, valós sérelmeiket nem erővel, arroganciával indulatokkal, esetleg fegyverrel, vagy hasonló szörnyű dolgokkal próbálják megtorolni?

Felháborító az egész!

Ugyanúgy felháborít az is ahogyan páran viszont-önbíráskodva már most vádolnak minősíthetetlen jelzőkkel illetve embereket.

2008. 04. 08. 11:29

"kétségbeesett emberekről van szó, akik egy ilyen apróság miatt is képesek ilyen őrültséget elkövetni."

Ezt nem értem.