Misznéder János válasza a polgármesternek
2008. ápr. 6.

<p>Az esztergomi önkormányzat sajtófelelőse által közzétett hír hozzászólásai között közzétett reagálás.</p>

Tisztelt Polgármester Úr !

Sajnálom, hogy kissé aggodalmaskodó, de jobbító szándékú levelem indulatokat ébresztett Önben, annak azonban kifejezetten örülök, hogy az ügy ekkora port kavart. Másféle, de hasonlóan kellemetlen por kavarog nap mint nap a gyermekeink körül.

Levelünk célja , hogy a Gyakorlóban tanuló 400 diák, az ott dolgozó pedagógusok és segítőik napi munkája ha nem is a megszokott, de az elvárható egészséges körülmények között folyhasson. Türelmesek voltunk hónapokig. Gondoltuk áldozatok nélkül nem megy, ha szeretnénk szép és hasznos szállodát, el kell viselni a beruházás okozta kellemetlenségeket.

A jelenlegi helyzetben azért fodultunk Polgármester Úrhoz, mert a kellemetlenségek túlnőtték magukat életveszéllyé...

A beruházás gondolata bizonyára jó, hasznos lesz a városnak is, pártolom és támogatom, mint városi polgár.

A beruházó felé pedig kifejezetten együttérző vagyok - lévén magam is építési vállalkozó - csodálom a bátorságát, hogy ebben a városban ilyen nagy volumenű építkezést be mert vállalni.

Fő problémám - úgyis mint VALÓDI szülő , úgyis mint 400 diák VALÓDI szülőjének szószólója - péntekig az volt ,hogy életveszélyben lévő gyerekeink testi épségét, nyugodt környezetét, zavartalan tanulmányi előmenetelüket féltettem.

Péntek óta társult mindemellé egy másik aggodalom; VALÓDI megoldás helyett Tisztelt Polgármesterünk cinikus stílusával, bántó és valótlan megjegyzéseivel ÁL-konfliktust gerjeszt.valószínű ez tényleg könnyebb, mint megszüntetni a rendetlenséget a szigeti építkezés környezetében.

Elgondolkodtató , hogy a város közpénzből tartott képviselője, a képviselők első embere miért tekinti ellenségének azokat a polgárokat, akik alkalmasint , mert van rá okuk kritikát fogalmaznak meg vele, vagy intézkedéseivel szemben.

Tisztelt Polgármester Úr !

Valótlant állítottunk levelünkben amikor azt jeleztük, hogy:
- hatalmas teherautók munkaterületnek használják a Gyakorló Iskola közvetlen környezetét?
- hogy befedetlen és körülkerítetlen gödör, beszakadt csatorna fedlap tátong az iskola bejáratával szemben a közúton?
- hogy a porkoncentráció meghaladja az elviselhetőség mértékét?
- hogy eső esetén a gyerekek bokáig állnak az iszapban?

Ha Polgármester Úr tudja cáfolni ezeket az állításokat, tegye meg. Ez korrekt.

Az nem korrekt, hogy egyetlen felvetésre konkrétan nem reagál, ellenben személyeskedik, engem úgy állít be , mint pereskedő ellenség / tudjuk mi az általános felfogás a laikus emberek körében erről / és igyekszik lejáratni a kritikát megfogalmazókat.

A valódi probléma kezelése helyett, ezzel a magatartással azt éri el , hogy bátortalanabb polgárok tömegét riasztja vissza véleményük őszinte megfogalmazásától.

Esztergomban így értendő a demokrácia.

Az én "bátorságom" messziről gyökerezik:
- gyerekem 4. éve gyakorlós diák; jómagam 8 évig voltam az ; 13 évig itt is dolgoztam
- édesanyám pedig 39 évig volt az iskola országosan is elismert pedagógusa, vezetője; életét tette fel a gyerekekért, az iskoláért és a városért.

Tisztában vagyok azzal, hogy az iskola pedagógusai és az igazgatónő mindent elkövet azért, hogy az évtizedek óta magas színvonalon működő iskola nevelő - oktató munkája ne sérüljön.

De most sérül.

Valódi választ várunk és Valódi megoldást Tisztelt Polgármester Úr.

Haladéktalanul.

Esztergom , 2008. április 06.

A Valódi szülők nevében: Misznéder János

(forrás)