Meggyes Tamás polgármester levele a Gyakorló Iskoláról
Közélet
2008. ápr. 4.

<p>Tisztelt Gyakorlós Szülők, Tanárok, Diákok!<br/> Tisztelt Esztergomiak!</p><p>A Prímás-szigeti Gyakorló Általános Iskolával kapcsolatban igyekszünk a szomszédban folyó építkezés kellemetlen következményeit a lehető legjobban visszaszorítani. Annyira visszaszorítani, amennyire az ilyen típusú és mértékű munkáknál ez lehetséges.</p><p>Az iskola körül végzett munka nem életveszélyes és nem ártalmas az egészségre. Ilyesmit állítani túlzás.</p>

Köszönjük a figyelemfelhívást. Az olyan túlzások, amiket Bádi Gábor, Misznéder János és Kovács Gábor nyílt leveleiben állítanak, nem szolgálják a város érdekét.

Noha nem önkormányzati intézmény, de azt javasoljuk a Gyakorló Iskola igazgatójának, hogy nyissa meg az iskola tornaterem felőli, a Táncsics utcára nyíló kapuját, és a Helischer utcai kaput zárják le a diákok és a szülők előtt.

A megoldás ilyen egyszerű. Kár, hogy Bádi Gábor és Misznéder János, vitákból és perekből ismerős személyek a probléma túlzásokba menő hangsúlyozásával (ismét) a népszerűséget keresték a valódi megoldás helyett.

Esztergom, 2008. április 4.

Tisztelettel

Meggyes Tamás

polgármester

(forrás)