Civil börze – határok nélkül
Közélet
2008. ápr. 1.

<p>A párkányi régiófejlesztési ügynökség és az esztergomi Eurohíd Alapítvány a Nemzeti Civil Alapprogram Civil Önszerveződés, Szakmai és Területi Együttműködés Kollégiumának támogatásával április 5-én civil börzét rendez az Ister-Granum Eurorégió civil szervezetei számára.</p>

Annak érdekében, hogy a civil szervezetek minél jobban megismerhessék egymás tevékenységét, a Jövő 2000 Alapítvány már három alkalommal rendezett regionális civil börzét. A börzéken minden megjelent kiállító szervezet bemutatkozhatott, egy-egy standnál fogadhatta az érdeklődőket.

2008. április 5-én, szombaton az esztergomi városi sportcsarnokban egy, az eddigieknél nagyobb szabású civil börzét rendez a párkányi régiófejlesztési ügynökség és az esztergomi Eurohíd Alapítvány. A civil börze helyszíne az esztergomi Pézsa Tibor Városi Sportcsarnok. Hagyományőrzők és természetvédők, turisztikai és vállalkozói egyesületek, kulturális és ifjúsági egyesületek állítanak ki, és mutatkoznak be az érdeklődők előtt. A börzéhez kapcsolódóan szakmai programra is sor kerül:

10.30 A börze ünnepélyes megnyitója

10.45 Az Ister-Granum Eurorégió és a civil szektor

(Ocskay Gyula igazgató, Eurohíd Alapítvány)

11.15 A LEADER program: partnerségben a civilekkel

(Rajnai Gábor elnök, Ecovast Falvak és Kisvárosok Magyarországi Műhelye Egyesület)

11.45 A szlovákiai civil szektor helyzete

(Góra Sarolta pályázati munkatárs, Párkányi Régiófejlesztési Ügynökség, Déli Régió)

14.00 Hogyan tovább NCA? Kerekasztal-beszélgetés Kovács Györggyel (az NCA Tanácsának tagja) és Bereznai Csabával ( az NCA Közép-dunántúli Regionális Kollégiumának elnöke)

15.00 A szervezetek bemutatkozása

Vásárzárás: 17.00 órakor.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

(forrás)