Lőrinc utca megint

Lőrinc utca megint

2008. 03. 27. 18:17

Kapcsolgatom a televíziót, Esztergom TV-t, „vita” a Lőrinc utca kétirányúsításáról. Vörös Attila úr fejtegeti éppen: ha ismét bejöhetnének az autók, akkor bejönnek esetleg a Bástya parkolójába, bemennek a Bástyába, aztán folytatják az útjukat a Kossuth Lajos utcán át Dorog felé”.

Itt tartunk, ilyen gyermekmesékkel riogatják az oda nem figyelő esztergomiakat. Gondolom ezek azok a „szakértők” akiknek a város már egy rakat pénzt kifizetett a „szakértői” tevékenységükért. Ezekből a „szakértői” véleményekből idézve: „Nem tényleges forgalomszámlálási adatok alapján készült”!

Ahogy nézem, folyamatosan megy a TV-ben az agymosás. A polgármester elmondja, oda kell figyelnünk a lakosok igényeire, és ötszázharminchatodszor mondja el a süketelést. Nem is cukkolom magamat tovább!

Persze a városban senki nincs akinek ellenvéleménye lenne, és meghívták volna. Kiegyensúlyozott műsor! :-((((

2008. 05. 15. 6:58

Tegnap, május 14-én 16.40-kor megint szlovák kamion jött át a Mária Valéria hídon, és végig a Lőrinc-utcán. Azért végre elkaphatnák már őket a "szervek".

2008. 04. 22. 15:23

Hát már Grósz Károly is fehérterroral fenyegetett.Vörös már csak a neve miatt sem mondhat mást.

2008. 04. 10. 20:39

Kedves forgalmi fórumozók! Szándékosan nem bonyolódtam ebbe a Lőrinc utcai és egyéb illogikus jelenségeket bírálni, nehogy elfogult legyek környezetemmel.

Most is csak egy mai történetet említek: az uniós szép hídon átjött egy német igazi túrista család, a piros tábla elött tétovázva érdeklődött: várostérkép, kompjuteres útleírás, útifüzet, stb. A német nyelvterületen építőipari körben sem tudnak olyan cifrát mondani, mint mi magyarok.

E kedves vendég összegzését egyszerüen úgy tolmácsolom, hogy köszönti az ötletelő társaság (idevágó szó:sípppp) felmenőit. A jó hír exportra kerül! Gut fahren!

2008. 04. 10. 16:49

Szóval kiegészítésül néhány dolgot had ajánljak a politikusurak figyelmébe:

Mi halandók általában pontosan tudjuk, hogy mik az érdekeink, hogyan szeretnénk élni hitvány kis életünket. Elhihetitek: egy politikusra sincs szükség ahhoz, hogy ezt tudjuk.

Rátok azért van szükség, mert nem lehet minden kérdésben népszavazást tartani. Tehát megbízunk benneteket azért, hogy az érdekeinket képviseljétek a többi halandó érdekével szemben ha kell. Azokat az érdekeket, amiket MI annak tartunk! Nem pedig azt, amiről ti úgy gondoljátok, hogy nekünk úgy jobb lesz. Jobb, ha tudjátok: nincs birtokotokban a mindentudás diplomája. Tessék megkérdezni minket, és mi majd elmondjuk, hogy mi az óhajunk! És nektek kutya kötelességetek ezen nép óhaj szerint szavazni! Nem párt érdeket, nem pártvezér érdeket, nem saját érdeketeket szemelőt tartva, hanem úgy, ahogy mi, a NÉP akarjuk!

Mert ha nem így történik, annak előbb-utóbb mindannyian megisszuk a levét.

2008. 04. 08. 21:44

Tisztelt dottore!

Az a hoztam is meg nem is mese, egy kedves vidám történet, ezzel szembe a Lőrinc utcai visszakétirányúsítása ilyen módon, szerintem a népszavazási intézmény megcsúfolása. Kifárasztás, mert lassan az embernek elmegy a kedve mindentől.

Ha ezt megteszik, ugye okafogyottá válik a népszavazás ezen kérdése, aztán pár hónap után kijelentik, hogy akármilyen okok miatt ismét egyirányúsítják a Lőrinc utcát, és addigra az emberek feladják, mert elegük lesz az egészből.

A következő választások előtt majd megjutalmazzák a kedves nyudíjasokat legfeljebb nem öt hanem tízezer forintal, és a dolog el van intézve.

Tudom hogy most páran felháborodnak majd, nekik mondom, ez is egy vélemény, ők is elmondhatják az övéket.

Üdvözlettel: percjelzo

2008. 04. 08. 21:29

A Lőrinc utca sebtében áttervezett kétirányúsítása valóban nem oldja meg a turistaforgalom és a Párkányba, -ból lassan hétköznapivá váló városközti forgalom gondjait.

Szinte csak arra jó, hogy a hoztam is meg nem is ,adtam is meg nem is megvalósuljon, és a népszavazás vitorlájából kifogja a szelet.

Csak a Mária Valéria híd -Rákóczi tér kétirányúsítás a megoldás, a buszok kitiltásával és a jobbrakanyarodás megtiltásával a Rákóczi téren.

2008. 04. 05. 21:51

Mi a garancia arra,hogyha kitöltöm a kérdőívet a legjobb tudásom szerint,amit meg nem tudok üresen hagyom,akkor valamelyik buzgó hivatali alkalmazott nem ixelgeti be az üresen hagyott négyzeteimet?Talán utasítottan buzgólkodva.Azért,nem mindegy az a fránya eredmény...

2008. 04. 04. 12:24

Tisztelt szakértő, és SG!

"Most ezek szerint 3 szakértő is nyilatkozott az ETV-ben (nem láttam, mert nem Egomban lakom, egybként meg tv-nk sincs)." És most ez a baj!

Nem! Kéretik kissé figyelmesebben olvasni! Az a baj, hogy csak ők nyilatkoztak! Egyoldalúan! Ez nem párbeszéd. Nekem ezzel van problémám! Viszont a mondanivalóm éppen erre a bizonyos ETV "vitára" épült, amit volt szerencséd nem látni, és vitatkozunk. :-((

Tisztelt szakértő! Nem volt célom Vörös úr szakmai felkészültségét vitatni, és most sem célom! Azok a bizonyos idézőjel Vörös út TV-beli beszédét, "szakértését" hivatott kétségbevonni, az pedig most is kétségbe vonom. Nem kell semmi mást tenni, megnézni a hivatkozott TV műsor felvételét. Szeretném ha meggyőznének a vitás kérdésekben, de azt nem szeretem, ha LE akarnak győzni! Azzal a TV műsorral meg sajnos úgy érzem, le akartak győzni! És megint megkérdezem, ha nem ezt akarták volna, nem kellett volna meghívni olyanokat, akiknek agályai vannak, vagy voltak a forgalmi rend változásaivak kapcsolatba? Nem lenne sokkal jobb, ha az agályoskodó kérdésekre válaszolnának a szakértők? Eddig ez úgy ment, leírták a szakértői véleményt, nem lehetett hozzászolni! Most elmondták a szakértői véleményeket, és nem lehetett hozzászólni.

Mi töltsük ki a kérdőívet, amiről megint csak ebben a műsorban elmondták, hogy azért ezt a helyén kell kezelni, tehát ....... Szóval, de lehet hogy már üldözési mániám van, ezért befejezem! Mindenkitől elnézést kérek, akit a hőbörgésemmel feltartottam! Éljen a demokrácia! :-)))

2008. 04. 04. 10:52

Az, hogy a Lőrinc utca kétirányú marad, egyirányú (és így csökkentett forgalmú) lesz vagy sétálóutcává válik, nem elsősorban közlekedési szakmai kérdés, hanem várospolitikai - azaz POLITIKAI - döntést igényel.

Ez esetben viszont attól tartok, az utca sorsáról kiíratott népszavazás lehet talán a lehető legjobb eszköz e kérdés eldöntésére.

2008. 04. 04. 10:22

Kedves fórumozók!

Persze lehet 30 év közlekedéstervezési gyakorlat után "szakértőként" emlegetni az embert, de felhívom a figyelmeteket egy fontos szempontra, ami eddig nem hangzott itt el. Az, hogy a Lőrinc utca kétirányú marad, egyirányú (és így csökkentett forgalmú) lesz vagy sétálóutcává válik, nem elsősorban közlekedési szakmai kérdés, hanem várospolitikai - azaz POLITIKAI - döntést igényel. A döntés fő szempontja az, hogy milyen hosszútávú elképzelése van a városvezetésnek arról, hogy milyen belvárost szeretne kialakítani. A közlekedési szakmai rész a döntés megvalósíthatóságának kidolgozásában lép be.

2008. 04. 01. 1:03

Mondjuk vagyok annyira célforgalom, mint a feltúrt rögbipályára az épülő hotel felől behajtó teherautó.

2008. 04. 01. 1:00

Az a járda kimaradhatna... Aki a Lőrinc utcáról akarna a zeneiskolába menni, annak a MV híd előtt jobbra - Nagy-Duna sétány - Gőzhajó u - Gesztenye fasor - Gőzhajó u - Nagy-Duna s - Árok u - Kossuth L u keringőt kell megtennie. 3 méter járda, párszáz méter kerülő...

2008. 03. 31. 23:53

Úgy leszünk ezzel is ,mint a bizalmi szavazással.Aki figyelmesen jár-kel a városban,gyalog vagy autóval,busszal,az is csak a kérdések egy részére tud "illetékesen" válaszolni.Nem járhatunk napi rendszerességgel a városnak ennyi pontján.Ezért lesznek akik ezt mérlegelve a saját tapasztalataik alapján kitöltik a vonatkozó részt.A többit meg hagyják,vagy utána járnak.És lesznek olyanok is akik azt gondolják,hogy ez a drága jó polgármester úr,minden híresztelés ellenére is törődik a néppel.A múltkor is küldött egy szép könyvet,hogy milyen gyönyörű lesz a város.Lám csak ,most is kíváncsi a véleményünkre.Aztán beixelik ami érinti őket,a többi kérdést meg kötelességtudatból kitöltik.Ahogy sikerül.Esetleg,ha sokat hallottak egy bizonyos tér,meg utca lakóiról,hogy azok milyen kellemetlenek,akkor ugy húzzák azt a vonalat,,hogy nehogy jó legyen.Az ott lakóknak. Mert miért akarnak azok ekkora forgalmat,meg szennyezést?Miért hangoskodnak folyton? Városrészenként eljuttatni a kérdéseket etikusabb lett volna.Így majd a nem kellően tájékozott,a ravaszul megfogalmazott állításokat bogozgató honpolgárok áldozatává válhat -szakértők,és szerető városatyák híján- újra a városunk.

2008. 03. 31. 9:07

Megkaptuk a kérdőívet mi is. Több gondom is van vele.

1. Sötét betűk egy sötétített háttérrel. (nehezen olvasható)

2. 59 kérdés egy oldalon (apró betűk)

3. A fentiekből következik, hogy a címzettek kb. fele olvasás nélkül kidobja, kb. 20-25 % kitölti azt a néhány választ, ami a közvetlen környezetére vonatkozik, 10-15 % elfelejti visszaküldeni, 10-15 % kitölti, de nem írja alá (esetleg tartva a retorziókról - tehát majd a feldolgozásnál nem is veszik figyelembe, mert hátha valaki többször is kötöltött egy ívet), és kb. 5-10 % az, aki veszi a fáradságot, térképet is elővesz, és tüzetesen - összefüggéseiben is vizsgálva - átolvassa, kitölti, és aláírja az ívet. Jómagam az utóbbi kategóriába sorolom magam.

4. Nem nagyon tetszenek ezek a "megvezető" megfogalmazások, mint pl:
- a forgalomcsillapítás miatt,
- a szűk keresztmetszet miatt,
- beláthatatlan kanyarívek miatt,
- forgalom levezetése miatt.

5. "A teljes névtelenséget garantáljuk, és a kérdőíveket az összesítést követően azonnal megsemmisítjük." Kik összesítik ? És ha a hivatal munkatársai, akkor hogyan van lehetőség BÁRMIFÉLE ellenőrzésre a megsemmisítés után?

6. Ez meg a "kedvencem:" "A főútról történő lekanyarodás mindig biztonságosabb, mint a felhajtás. Utóbbit csak biztonságos, jól belátható csomópontokon lehető jól megoldani. Ezért gyakori a főutakról levezető egyirányú utca, mint például a Kopácsy Sándor, a Fecske vagy a Barkóczy Ferenc utcák, és ritkább a rákanyarodást lehetővé tévő kereszteződés, mint például a Pilismaróti vámnál lévő." (Úúúúúgy bííííírom, mikor eldöntik helyettem, hogy mennyire lehetek felnőtt.)

A Fecske utca tényleg balesetveszélyes volt, ott jogos az egyirányúsítás (be is jelöltem a kérdőíven). DE! A Kopácsy-Dobozy kereszteződés jól "átjárható" a Bánomi felől is és Szt.györgymező felől (Stop-tábla van) is.

A Barkóczy-Dessewffy pedig tényleg balesetveszélyes volt, amíg nem tették ki a kihajtást elősegítő tükröt. A másik oldalról viszont ahelyett, hogy a sövényt megnyíratták volna a tulajdonossal, kitették a behajtani tilos táblát. (Átellenben viszont ahelyett, hogy elvitették volna a sarokról a pár kisebb betontörmeléket, bemeszelték fehérre. Szóval ha valaki este sötétben jön és csak egy picit is levágna a kanyaron -5 centit - már neki is megy a betontömböknek. HIHIHI.)

Úgyhogy ha véletlenül sikerül lejönni valakinek a Fecske utcán (mert a J.A. iskola felől jön, vagy a város felől) , és a Szentgyörgymezei óvodába tart., akkor végigmehet a Hunyadin a Klapka térig, majd vissza a Dessewffy-Földműves utcán. Vagy végigmehet a főúton a Maróti vámig, és onnan újra VISSZA. (Rengeteg gyerek jár a Józsefbe, akinek esetleg vannak még óvodás testvérei is.) Egyszóval: kolosszális!!

Úúúúúgy bííííírom, mikor eldöntik helyettem, hogy mennyire vagyok felnőtt.

Utoljára még egy kérdés: szeretném megtudni, hogy miért szombat dél körül végeztek forgalomszámlálást a M.V. hídnál? Miért nem hétköznap csúcsforgalomban?????

Törölt felhasználó #43

2008. 03. 29. 13:19

(A Hídlap képe)

Eredeti méret

2008. 03. 28. 14:09

Megjött a kérdőív, melyen 59 utcáról-térről lehet nyilatkozni, persze nem kell mindegyikről, csak lehet. Aki a Lőrinc utcai kérdést megválaszolja, figyeljen oda, mert külön szerepel a Bottyán híd és a Táncsics utca!

Két észrevételem már most van az illetékesek felé (hiszen olvassák a szeretgomot):

Talán ha nem ilyen díszes papírra és kivitelben készítették volna el a kérdőívet, némi pénzt tudtak volna megspórolni.

Azon is spórolhattak volna, ha a 2004. februárjában elhunyt Édesapámnak nem küldenek belőle (mindegyik kérdőív névre szól). Qrva nagy rend van az illetékes iroda nyilvántartásában - és akkor még finoman fejeztem ki magam...

2008. 03. 28. 12:46

Arról hallani sem akarok hogy a Lőrinc utca sétálóutca legyen .Erre nagyon megfelelne a Töltés utca.Idegen forgalmi látványosság.Az itt élő cigányokat mutogatni lehetne, mint a rezervátumokat.

2008. 03. 28. 12:15

Most kaptunk egy papirt a forgalomváltozásról ,kérdőív formájában.kitöltöttük ,vissza küldtük.Remélem a többség véleménye lesz a meghatározó,és nem álca az egész.Vagy presztizskérdés.

Eredeti méret

2008. 03. 28. 0:12

"Vörös Attila úr fejtegeti éppen: ha ismét bejöhetnének az autók, akkor bejönnek esetleg a Bástya parkolójába, bemennek a Bástyába, aztán folytatják az útjukat a Kossuth Lajos utcán át Dorog felé”.

Nem értem, mi a probléma. Hát nem logikusabb, hogy így az, aki útba ejtené Dorog felé menet a Bástyát, most kétszer hajt végig a Kossuth L. utcán? :)))

Vagy ha nem, akkor elkölti a pénzét útközben máshol, legfeljebb kevesebb bevétel után kevesebb adót fizet be a város kasszájába a kereskedő. Na és akkor mi van?

2008. 03. 27. 22:52

Azt nem veszi számításba senki, hogy aki Szengyörgymező, Bánomi ltp, Aranyhegy, Viziváros, Béke tér, Visegrád , stb. irányába szeretne közlekedni az feleslegesen pöfög végig a városon? Természetesen a nagy dérrel-durral beharangozott kétsávú Kossuth Lajos utcán, aminek örülhettünk, hogy lám lám bizony elintéződött , hogy a jogosítványt megszerezni akarók vizsgázhatnak a városban, hisz össze tudtunk szedni megfelelő hosszúságú kétsávos utat!! Jaja csak mindenki tesz rá jó nagy ívben és szépen parkolnak a szélső sávban a megállni és várakozni tilos táblák pedig köszönik szépen, elvannak az út szélén. Legutóbb épp az építkezéshez betont szállító mixerek ácsorogtak takaros rendben a szélső sávban. Jah és javasolnám az illetékeseknek a Kossuth Lajos utca Sissay köz előtti szakaszának útburkolati jeleinek és közlekedési tábláinak öszhangba hozását!