Megalakult a Polgári Esztergomért Egyesület

Megalakult a Polgári Esztergomért Egyesület

2008. 03. 23. 13:52

Az egyesület céljai: a Polgári Esztergomért Egyesület pedig mindenképpen a szakmaiság és a közérdekűség helyi képviseletét szeretné erőteljesen felvállalni.Semmiképpen sem szeretnének egy újabb, városházi döntéseket kritizáló egységet létrehozni, ehelyett inkább hozzá szeretnének tenni ahhoz a folyamathoz, amelytől Esztergom jobbá válik.

Bánhidy Vajk, a ferences gimnázium tanára szerint az ő feladatuk egyfajta ötletadóként és figyelemfelhívóként működni. "Ez jelentheti egy jó önkormányzati döntés támogatását, népszerűsítését, de szeretnénk olyan közérdekű helyi ügyekre is felhívni
a figyelmet – és támogatni is azokat –, mint például a Lőrinc utca forgalmi rendjének a megváltoztatása. Nem harcra készülünk, az nem a mi dolgunk, ehelyett például a belvárosi dugókkal kapcsolatban azt fogjuk javasolni a városvezetésnek, hogy amíg a Kossuth
Lajos utcai Erzsébet-ház építkezése miatt folyamatos útszűkület nehezíti a belvárosi közlekedést, az önkormányzat ideiglenesen oldja fel a Lőrinc utca egyirányúsítását, – ezzel is csökkentve a közlekedési anomáliákat. Persze az adhoc ügyek mellett egész éves programnaptárat is szeretnének felállítani, ebbe pedig sok minden belefér."


Az Egyesület alapító tagjai:


Chalupa Zoltán Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Óvoda és Általános Iskola igazgatója
Bánhidy Vajk a ferences gimnázium tanára
Erős Gábor FIFA asszisztens
Horváth Mihály vállalkozó, önkormányzati képviselő (Vállalkozók Pártja), a Városfejlesztési Bizottság alelnöke
Ilosvai Gábor ügyvéd
Kovács Gábor szociológus, vállalkozó
Maradi Péter szociálpedagógus
Morva Emília szociálpolitikus, a Máltai Szeretetszolgálat regionális főtitkára
Nagy László A Szent István Gimnázium középiskolai tanára
Varga Ernő építőmérnök, Stabil Kft. ügyvezető-tulajdonosa

Forrás: hidlap.net

Eredeti méret

2009. 09. 07. 17:27

A vasárnapi demonstráció utóéletének tükrében - vagyis hogy a tudósítások az eseményt úgy állítják be, hogy a jobbik tüntetett - tervez e a PEE mint civil szervezet valamit, és ha igen, akkor mit és mikor?

2008. 05. 11. 12:41

Kell a hóhérnak "tisztességes baloldal, meg urambocsá liberális", már az országgal is csodákat műveltek.

2008. 03. 27. 23:24

Kedves Besszi! Avagy Dottore? Végre valakik megpróbálnak összefogni valamiért, akkor rögvest fikázni kell mindenkit? Mennyivel egyszerűbb a saját kis szemétdombunk tetején üldögélve galacsinokat hajigálni azokra, akik próbálnak valamit cselekedni. Az egész nyomorult ország ennek a levét issza, de úgy látom ez nem elég. Igazad van, kúrjuk el azt is ami működhetne, vegyünk pédát nemzetünk fő-elkúrójától és tapossunk a földbe mindenkit, aki próbál valamit csinálni a közösség érdekében. Vagy csak az a gondod, hogy kihagytak belőle? Nehéz lenne egyszer valamire azt mondani, hogy jó? Ne szakajtsuk már széjjelebb ezt a cafatokban lógó társadalmat, nem gondolod, hogy varrogatni is kéne? Ennek nem az a módja, hogy a jobbító szándékú embereket látatlanban fikázod. Gondolom legalábbis. És gondolom, ha néven nevezve fikázgatsz közismert személyeket, talán nem ártana alátámasztani valamivel. Mit gondolsz?

Üdv:

Ex

2008. 03. 25. 21:46

Csatlakoznék: Ilosvai ügyvéd úr alapította anno a Metaprime Bt-t a Szeretgom mögé, egyéb szerződéses ügyeimet is bármikor újra rábíznám, ajánlottam is már többször helyi ügyvédet kereső ismerőseimnek.

2008. 03. 25. 20:25

kedves Besszi!Jelezném, hogy Ilosvait jó néhány éve ismerem,valóban alakítottunk egy polgári kört, de a véresszájúságot és a miépességet erősen cáfolom!

2008. 03. 25. 18:59

Rendben kedves Kovács Úr! Gratulálunk. Különösen a " szakmai" alapú munkához. Meg kell azonban említenem, in medias res, hogy a a Lőrinc utcai már kiharcolt, kiírt népszavazás ügyében , aminek szavazásáról az Önök képviselője távozott (mert nem mert állást foglalni) ,kissé sovány az Önök álláspontja. Csak az építkezés idejére akarják visszaállítani a kétirányú forgalmat. Langyos, sajnos nagyon langyos. Ha lehet többet vár Esztergom haladó valóban polgári gondolkodású lakossága. Ezért már a Polgárok közül nagyon sokan ,sokat leizzadtak az asztalra. Besszi

2008. 03. 25. 18:51

Reméljük, mihamarabb sort keríthetünk egy online interjúra, és köszönjük a megjelenésüket.

2008. 03. 25. 18:39

Kedves Hölgyeim és Uraim!

Örülök, hogy egyesületünk megalakulásának bejelentése jelentős érdeklődésre adott okot a Szeretgom fórumán is. Nem kívánunk a személyes minősítésekre reagálni, bár tudjuk, hogy a nyilvánosággal ez sajnos együtt jár. Egyesületünk minden alapító tagja vállalta nevének nyilvánosságra hozását, annak minden következményével együtt. Biztosítani szeretnék mindenkit, hogy az alapítók önálló személyiségek, akik nem állnak egyetlen szervezet, érdekcsoport befolyása alatt sem. Egyetlen alapvető cél köt össze bennünket: Esztergom valódi értékeinek képviselete. Fontosnak tartjuk az eltérő gondolkozású, szemléletű közösségek, csoportok közötti kapcsolat és párbeszéd létrejöttének segítését, az európai történelmi tradíciókból fakadó emberi méltóság tiszteletbentartásával.Nem kívánunk csupán rövidtávú sikerek érdekében népszerűnek tűnő akciókba kezdeni, ezzel szemben hosszú távon is tartós értékek mentén szeretnénk tevékenykedni. Ezt a szemléletet kívánjuk képviselni még akkor is, amikor szakmai, vagy gyakorlati ügyeket karolunk fel. Amennyiben hiteles forrásból szeretnének a Tisztelt Fórumozók tájékozódni, szívesen állok egyesületünk nevében rendelkezésükre, akár egy online interjú keretén belül is. Pontosításként még annyit, hogy szervezetünk neve helyesen: Polgári Esztergomért Egyesület.

Tisztelettel: Kovács Gábor elnök Polgári Esztergomért Egyesület

2008. 03. 25. 18:14

Liberális ne légy ellenséges, gunyoros! Azt hiszem rossz helyre tetted a hangsúlyt, vagy én voltam félreérthető. Az uram bocsá azoknak szólt, akik megkérdőjelezik, hogy vannak tisztességes liberálisok. Az egyiknek pont Téged tartottalak a megszólalásaid alapján. A tisztességes fideszesek meg fognak szólalni, ha itt lesz az ideje, ezt garantálom Neked :-). Nézd csak meg az mdf-es képviselőket. Gondoltad volna valaha,hogy ilyen kemények lesznek? Szerintem Jónás legalább annyira harcos, mint Te, legalább annyira utálja Meggyes, mint Téged,KÍnál Katalint meg nullának tartja, pedig egyre okosabb, keményebb ő is. Azért azt el kell ismerned, hogy az sem semmi, amit mostanában Horváth Mihály csinál, csak még tapasztalatlan, kissé kapkodó módon teszi. Szerintem őt még időnként egyes fidesz körök befenyítik, ti.ő is Fidesz tag.

2008. 03. 25. 16:15

Uraim, Hölgyeim!! Ne legyenek illúzióitok! Ebben az egyesületben van néhány jó név,de az élen állók sima fideszkarrieristák,Meggyesre ilyen olyan okból megsértődöttek, nem kaptak eleget... Azt nem tudom, hogy Varga, Morva, Nagy hogyan keveredett egy táborba a mindenkit eltakarító, karrierista igazgatóval Halupával, Ilosvaival a véresszájú polgárikörös, miépes ügyvédecskével. Bánhidi , Kovács meg Horváth szerepe még nem tisztázott,de láttuk őket 2002-ben meg 2006-ban véres karddal Meggyes oldalán!. Óvatosan esztergomiak,ÓVATOSAN! Nehogy csöbörből vödörbe! Vannak Esztergomban még igazi kereszténydemokraták, valódi változást akaró fideszesek, civilek, Mdf-esek, kisgazdák, radikális,de tisztességes jobbosok! Van tisztességes összefogni akaró bal oldal, meg urambocsá liberálisok is.

Törölt felhasználó #43

2008. 03. 25. 15:45


- moderálta egy humortalan, de nem modortalan moderátor - De hová vezet ez?

BOMBER HARRIS. DO IT AGAIN!

Törölt felhasználó #43

2008. 03. 25. 15:07

Én + énke, pedig téged hívnánk meg egy kis kóstolóra. Osztán megmonhatnád, hogy ízlik-e? Mer' hát neked még AZ is ízetlen. ..........................

(- moderálva- )

BOMBER HARRIS. DO IT AGAIN!

2008. 03. 24. 20:36

Fidesz második vonal Meggyes ellen...:)

Eredeti méret

2008. 03. 24. 19:35

Például úgy, hogy amikor az ember a barátaival, ismerőseivel beszélget, és szóba kerül a szeretgom, kiderül, hogy regisztrált szeretgomosok, és egymásnak elárulják nicknevüket. Nekem is több ismerősöm regisztrált, és egymás szeretgomos nevét tudjuk.

Nem kell már megint valami sanda, sötét dolgról fantáziálni..

2008. 03. 24. 19:11

Csak az üres beírásokat takarítottam, nem vettem észre, hogy az egyik ilyenre válaszolt liberális.

2008. 03. 24. 19:09

 Cserép úr! árulja már el mi a fene van hogy menet közben kitörlik a hozzászólásom.Még el sem küldtem és eltünt az enyém is és a "liberális" hozzászólás is???????????

 

 

 

2008. 03. 24. 18:39

 Árulja el honnan lehet ilyeneket megtudni ,hogy a fantázia nevek mögött kik állnak?Mert nem is egyről hanem többről állítja hogy itt vannak a szeretgomon.Mit kell ahooz tenni hogy az ember ilyen adatokhoz hozzájusson????

 

 

Törölt felhasználó #43

2008. 03. 24. 8:50

Nos, ennyit rólad.

Eredeti méret

2008. 03. 23. 23:11

Kedves medve53, muszáj neked még Húsvétkor is gyűlölködnöd? Én nem kívánom Neked azt, amit az iwiw egyik esztergomi fórumán kívánt az egyik szerencsétlen, sajnálatra méltó beíró a másiknak, hogy "xxx még egy napot ásd be magad (ha lehet fejjel lefelé) mert ünnep van. Kit érdekel a baromságod még Húsvétkor is."

Annál a fórumozónál, gondolom, Te azért intelligensebb vagy, ezért megérted, hogy ez az ünnep nem igazán alkalmas egymás gyalázására. (Igaz, a hétköznapok sem arra valók...)

Ne ne süllyedj le az ő szintjére, inkább próbálj meg legalább most tárgyszerűen megnyilatkozni a témában.

2008. 03. 23. 22:35

 Kedves medve!Ne légy naív!Ők már régóta szeretgomoznak!