Esztergom az (el)alvó város
2008. márc. 20.

<p>Még 2006-ban megtudhattuk az egyik alpolgármesterünk <a rel="nofollow" href="http://www.konzorcia.hu/index.php?pg=76">szavaiból</a>, hogy Esztergom három médiumot tart fontosnak a város a közélet szempontjából, az egyik a napilap, a másik a kábeltelevízió és a harmadik a portál. Azóta a napilapból hetilap lett, a kábeltelevízó legutóbb épp az APEH feketelistáján tűnt fel, a portál pedig...<br/></p>

... működik, fogjuk rá. Kicsit nem arról szól, amiről szólnia kellene, kicsit jelenleg épp olyan mintha a munkaügyi központ álláshirdetéseit találtuk volna meg. Természetesen (?) olyan dolgokról, mint a nyilvános testületi ülései időpontjai, netán az előterjesztések anyagai egy szó sem esik rajta. Bár igéret az van, hogy ez a jövőben változni fog. Reménykedhetünk.
Pont annyira, amennyire abban is reménykedhetünk, hogy a városi honlapon található fórum életre kel. De miről is beszélek? A fórum él, ott kérdések is vannak. Csak a válaszok hiányoznak.

A APEH feketelistás városi televíziónk honlapja http://www.esztergomtv.hu/ hónapok óta a sokatmondó "Site is under construction!$$$$$$$$" felirattal fogadja az érdeklődőket.

A hetilappá változott napilap weboldaláról még mindig az Ister-Granum Eurorégió Lapja felirat köszönt ránk, miközben a nyomtatott változat címlapján már az INGYENES ESZTERGOMI HETILAP felirat látható.

Apropó honlap... http://www.hidlap.net . Igen .net, de miért nem .hu? A hidlap.hu a mai napig is egy magánszemély tulajdonában van.

Aki korán kel, aranyat lel. Van remény arra, hogy a város is korábban ébredjen? Nem úgy tűnik.

Szállodák épülnek a Gyarapodás Programjának köszönhetően. Csak az a fránya virtuális világ, az marad el valahogy az őrült nagy gyorsulásban.

Birtokunkba jutott dokumentumok alapján a város lemaradt néhány honlapról megint.

Mik is ezek a honlapok?

http://www.furdoszallo.hu, http://www.fürdőszálló.hu, http://www.hotelfurdo.hu, http://www.hotelfürdő.hu no és a http://www.mariavaleriahotel.hu és a http://www.máriavalériahotel.hu valamint a http://www.hotelmariavaleria.hu és a http://www.hotelmáriavaléria.hu

Természetesen ezek a lapok már .com, .eu és .net végződéssel is regisztrációra kerültek. Nem a város által.

Esztergom elaludt. Megint.

(forrás)