Június 8-án népszavazunk újra

Június 8-án népszavazunk újra

2008. 03. 14. 9:54

A Képviselőtestület március 13-i ülésén Meggyes Tamás polgármester 2008 július 6-át terjesztette be a népszavazás időpontjának a két helyi, sikeres aláírásgyűjtéssel beterjesztett kérdésről. Az időpont következetesen a nyári szabadságolások idejére esett volna, amikor is jóval alacsonyabb részvételre lehetett volna számítani.

A polgármesteri előterjesztéshez dr. Jónás László MDF-es képviselő 8 képviselőtársával (Horányi, Kinál, Koditek, Miavecz, Mihályi, Nyiri, Varga, Winkfein) együtt módosító indítványt nyújtott be, melyben május 25-ét javasolta a helyi népszavazás időpontjának. Hosszú, sokszor személyeskedő vita, késhegyre menő alkudozás után abban állapodott meg a képviselőtestület, hogy a NÉPSZAVAZÁS IDŐPONTJA 2008 JÚNIUS 8. lesz.

A beterjesztett új időpontot a képviselőtestület végül egy tartózkodással és 21 IGEN szavazattal elfogadta.

Eredeti méret

2008. 03. 14. 20:17

hidlap.net írta: A testületi ülésen döntés született arról is,hogy a Lőrinc utca forgalmával kapcsolatban Vörös Attila egyetemi tanár, a közlekedéstudomány kandidátusa áprilisban és májusban elkészíti a forgalomszámlálás alapján készült tanulmányát, amelyet a városvezetés közread, hogy a polgárok megfelelő szakmai tájékoztatás alapján dönthessenek a helyi népszavazáson. 

www.hidlap.net

Mit kell vajon érteni a közreadáson? Kifüggesztik a P.H. portáján? Eldugják az esztergom.hu valamelyik századik aloldalán? Elküldik minden háztartásba?

2008. 03. 14. 12:43

 Németh József tartózkodott. Köszönjük, hogy eszébejutott, hogy a választókörzete lakóit képviseli! Hisz  a választókörzetén belül indítottuk, s itt volt a legnagyobb aranyú nemek száma is a Gyarapodás Programra!

2008. 03. 14. 10:16

 ki volt az egy tartózkodó, lehet tudni?