Új hulladékszállítási rend Esztergomban
2007. márc. 19.

<p>A belvárosban és a lakótelepeken továbbra is kétszer jön a szemetes egy héten</p>

A tavaly elfogadott képviselő-testületi rendelet értelmében megváltozott a hulladékszállítás rendje Esztergomban. A város ritkábban lakott részein ezen a héten már csak egyszer érkezik a szemetesautó, de a belvárosi utcákban és a lakótelepeken marad a heti kétszeri szállítás.

Az esztergomi képviselők az elmúlt év decemberében döntöttek arról, hogy a környezettudatosabb hulladékgazdálkodás és az erőforrások hatékonyabb kihasználása érdekében megváltoztatják a kommunális hulladékszállítás rendjét a város területén. A helybéliek a múlt hét folyamán kaphatták kézhez az Eszköz Kft. aktuális szolgáltatói számlájához mellékelt tájékoztatót, amely a körzetek utcajegyzékét, valamint az új időpontokat tartalmazza, és megkaphatták a lakók az új rendszerről és a díjszámításról szóló részletes tudnivalókat is.

Az átállási időszakban múlt hétig még a régi rend szerint, azaz a település egészén heti két alkalommal jártak a szemetesautók, ezen a héten azonban már a város családi házas lakóövezeteiben, áttérnek a heti egyszeri szemétszállításra. Továbbra is hetente két alkalommal ürítik azonban a lakótelepeken használatos 1100 literes gyűjtőkonténereket a város egészén, és megmarad a gyakori szállítás a Vízivárosban, a városközpontban, a belváros Kis-Duna sétány és Árok utca által határolt területén, az autóbusz- pályaudvar környékén, valamint a főútvonalakon, így az Esztergomon keresztülvezető 11-es, és 111-es utak városi szakaszán, valamint a Petőfi Sándor utcában és a Dobogókői úton.

(Hídlap)

(forrás)