Nyílt levél Esztergom Polgármesteréhez

Nyílt levél Esztergom Polgármesteréhez

2008. 03. 05. 14:18

Nyílt levél Esztergom polgármesteréhez Nyíri Attila és Winkfein Csaba képviselőktől.

Tisztelt Meggyes Tamás Polgármester Úr!

Ön, és 12 Fideszes képviselőtársa március 9-re népszavazást írtak ki, az alábbi kérdésben: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Önkormányzat a Gyarapodás Programjának megvalósítását felgyorsítsa?”

A kérdés megítélésünk szerint a költségvetést erősen érinti, és mint ilyenről véleményünk szerint nem szabadott volna népszavazást kiírni.

Másrészről az Önök által súlyos milliókért kiadott kiadványból, mely elképzelések hosszú sorát tartalmazza, egyáltalán nem derül ki, hogy az ott vázolt ötletekből melyiket akarja felgyorsítani, és mennyiért.

Ezért kérjük Önt, hogy a népszavazásig a képviselő-testület elé terjesszen egy olyan kidolgozott koncepciót, amely meghatározza, hogy milyen sorrendben kívánja a város a fejlesztéseket ütemezni, mennyibe fognak kerülni, és a rájuk felvett hitelek hogyan fogják befolyásolni hosszútávon a város életét. A Képviselő-testület döntését követően ezt a tájékoztatást kérjük, juttassa el az esztergomiakhoz.

Amennyiben ezt nem teszi meg, egyet kell értenünk azokkal az esztergomiakkal, akik szerint Ön megingott pozíciója megerősítésére kívánja felhasználni a népszavazást, ezért is kérte Ön a bizalmi szavazást.

Mivel egy magát felelősnek nevező polgármesternek bizonyára rég a fiókjában van a fontosságok sorrendje, kidolgozott költségszámítások, a beruházások megtérülése, azok működtetésének üzleti tervei, a népszavazásig elkövetkező időben nem jelenthet akadályt e megkésett akció végrehajtása.

Esztergom, 2008. március 04.

Nyíri Attila
Winkfein Csaba
képviselők

egominfo.hu

2008. 03. 07. 16:13

TUDJÁTOK MIT MONDOTT A VÁGÓ,AMIKOR AJÁTÉKOS NEM VÁLASZOLT?"RÖGTÖN TÖKÖN SZÚROM MAGAM" 

2008. 03. 07. 16:08

 tu

Eredeti méret

2008. 03. 07. 15:09

Nem csak nekem nem válaszol medve úr! Medves úr senkinem nem válaszol!

2008. 03. 07. 13:46

 semmit nem javult az életkörülményem, sőt!!!!!!!!! Elkezdtek játszadozni a srácok velünk, így természetesen nemmel szavazok Meggyes Tamásra, hisz a bizalmamat többször is sikerült eljátszania!!!

2008. 03. 07. 13:09

 Több mint 21 órája ott az értelmes válasz az Ön kérdése alatt,csak el kell olvasni.Én is elolvastam azért javaslom Önnek is.

 

2008. 03. 07. 9:01

 Kedves medve53!

Semmi válasz a kérdéseimre?

 

Törölt felhasználó

2008. 03. 06. 15:24

2008. 03. 06. 9:22

Kedves Medve53!

Szeretném, ha  elmagyaráznád, hogy konrétan mire is kell szavaznom vasárnap a helyi népszavazási kérdésben. Ha ezt megteszed, akkor ezután kellő figyelemmel fogom olvasni a hozzászólásaidat, és ígérem megfontolom őket. Tehát azt szeretném tudni, mielőtt vasárnap  a voksomat adom, hogy:

  • A kb. száz db fejlesztési célból melyiket szeretné gyorsabban megvalósítani  a város?
  • Ezek a beruházások milyen ütemezésben készülnek el, mikorra lesznek készen?
  • Ezek a beruházások mennyibe fognak kerülni (ehhez kérem beszámítani az ingatlan értékét, a valós bekerülési költséget, és a felvett hitel ráeső kamatrészét)?
  • A megépült objektum üzemeltetése mennyibe fog kerülni. Ezen belül mennyi bevételt produkál, és mennyi kiadást. Megáll e a lábán, vagy a működésének lesz költségvetést érintő költsége? Mikorra térül meg a beruházás?(ezt üzleti tervnek nevezik)?
  • Ezek a beruházások beépíthetőek e, az uniós és a térségi programokba?
  • Az elkészülő beruházások milyen hatással lesznek a város és környéke gazdasági, idegenforgalmi, kultúrális életére?
  • Amennyiben a felgyorsításban előrehozott beruházások megvalósulnak, azok milyen befolyással lesznek a többi fejlesztési cél megvalósítására?
  • A beruházásokra felvett hitelek mikor és milyen ütemezésben kerülnek kifizetésre, azoknak milyen hatása lesz a város jövőbeni költségvetésére, különös figyelemmel a beruházásokra?
Várom szíves válaszodat. Kiváncsian várom, hogy a hozzászólásomban hol fogod felfedezni a pártelkötelezettségemet.

Eredeti méret

2008. 03. 06. 8:43

Kedves medve53!

Te folyamatosan egyenlőségjelet teszel a város és a városvezetés közé.

Feltennék egy kérdést, amely a Te szakmádba vág. Ha én szóvá teszem, hogy amióta bevezették a a Bástya-parkolóban fizetőparkoló-rendszert, még egyetlen egyszer sem újították fel a parkolóhelyek felfestését, az újonan fizetőssé nyilvánított közterületeken meg nincs is felfestés, csak fizetni kell a parkolásért. akkor ez a kritikám a város vagy annak a vezetése felé irányul?


Eredeti méret

2008. 03. 06. 8:07

Én, mint a város egyik polgára, nem az ellenem történő támadásnak fogom fel a levelet, hanem olyannak, amely az én érdekemben született.

A levél nem a város elleni támadás, még ha szerinted a város=városvezetés is.

Te meg hagyd már békén az országot és annak vezetését :)   


2008. 03. 05. 21:58

T.Képviselő urak! Visszautasítom mondva kreált levelüket amit a város polgárai elleni támadásnak fogok fel.Már az Önök pártja az országot csődbe vitte a várost nem engedjük akár hogyan is probálkoznak. Ez egy összehangolt támadás az mszp és szdsz részéről a város ellen de nyugodjanak meg ,meg lesz tartva a szavazás ,amire ha csak rágondolnak a frász veri ki Önöket és félnek a jövőtől. A polgárok akik e leveleket olvassák mindenki gondolja végig eddigi tatasztalásai alapján mennyit javult az életkörülménye az utolsó hat évben és ennek megfelelően voksoljon. Önök pedig hagyják békén már a várost és annak vezetését.Már csak három nap,nem sok.

2008. 03. 05. 21:29

A magam nevében is köszönöm, teljes mértékig egyetértek ezzel a levéllel.