Nyílt levél Esztergom Polgármesteréhez
Közélet
2008. márc. 5.

<p>Nyílt levél Esztergom polgármesteréhez Nyíri Attila és Winkfein Csaba képviselőktől.</p>

Tisztelt Meggyes Tamás Polgármester Úr!

Ön, és 12 Fideszes képviselőtársa március 9-re népszavazást írtak ki, az alábbi kérdésben: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Önkormányzat a Gyarapodás Programjának megvalósítását felgyorsítsa?”

A kérdés megítélésünk szerint a költségvetést erősen érinti, és mint ilyenről véleményünk szerint nem szabadott volna népszavazást kiírni.

Másrészről az Önök által súlyos milliókért kiadott kiadványból, mely elképzelések hosszú sorát tartalmazza, egyáltalán nem derül ki, hogy az ott vázolt ötletekből melyiket akarja felgyorsítani, és mennyiért.

Ezért kérjük Önt, hogy a népszavazásig a képviselő-testület elé terjesszen egy olyan kidolgozott koncepciót, amely meghatározza, hogy milyen sorrendben kívánja a város a fejlesztéseket ütemezni, mennyibe fognak kerülni, és a rájuk felvett hitelek hogyan fogják befolyásolni hosszútávon a város életét. A Képviselő-testület döntését követően ezt a tájékoztatást kérjük, juttassa el az esztergomiakhoz.

Amennyiben ezt nem teszi meg, egyet kell értenünk azokkal az esztergomiakkal, akik szerint Ön megingott pozíciója megerősítésére kívánja felhasználni a népszavazást, ezért is kérte Ön a bizalmi szavazást.

Mivel egy magát felelősnek nevező polgármesternek bizonyára rég a fiókjában van a fontosságok sorrendje, kidolgozott költségszámítások, a beruházások megtérülése, azok működtetésének üzleti tervei, a népszavazásig elkövetkező időben nem jelenthet akadályt e megkésett akció végrehajtása.

Esztergom, 2008. március 04.

Nyíri Attila
Winkfein Csaba
képviselők

egominfo.hu

(forrás)