Expedíció a kazakisztáni Madjarok földjén ; II. Magyar- Madjar törzsi találkozó (Kurultaj)

Expedíció a kazakisztáni Madjarok földjén ; II. Magyar- Madjar törzsi találkozó (Kurultaj)

2008. 03. 03. 10:27

2008. 08. 08-tól 10-ig Kunszentmiklóson kerül megrendezésre a II. Magyar- Madjar törzsi találkozó (Kurultaj)

Ezen fórum olvasói folyamatosan nyomon követhetik az eseményeket

2009. 02. 13. 16:56

Nemrég találtam rá a honlapra, és nagy örömmel nézegetem. Jómagam tíz éve járok Közép-Ázsiába, idén többen indulunk ki Kazahsztánba és Mongóliába autóval, ott pedig lóháton tervezzük a felfedezést. Üdv: www.bedouin.hu

2009.08.16.

2008. 11. 20. 19:25

A lenti hírt azért "tettem fel", hogy büszkén, örömmel tudassam: Szamosvári Zsolt képei az elkövetkező hónapokban bejárják az országot. Eddig közel húsz város jelentkezett. Az első - Esztergom után - Kiskunfélegyháza.

2009.08.16.

2008. 11. 19. 14:56

"Kurultáj Képekben! A kiskunfélegyházi Huszka József Hagyományőrző Egyesület meghívja Önt Szamosvári Zsolt fotóművész Kurultáj Képekben! c. kiállítására és az azt követő Bíró András Zsolt antropológus-humángenetikus előadására. Időpont: 2008. november 21. péntek 17 óra Helyszín: Kiskun Múzeum A kiállítást megnyitja: Kapus Krisztián a Művelődési, Oktatási és Vallásügyi Bizottság elnöke Közreműködik a Padkaporos Táncegyüttes. Támogatók: Kiskun Múzeum, Busa Kft., Malom Hotel, Betűbolt"

2009.08.16.

2008. 11. 04. 9:26

Kérjük mindazokat, akik pénzt adományoztak a Kurultaj szervezésére, küldjék el nevüket, címüket, adószámukat vagy adóazonosító jelüket a benis.miklos@gmail.com e-mail címre, hogy az adományleveleket ki tudjuk állítani részükre.

Adományokat továbbra is várunk egyrészt a madjar gyerekek magyar nyelvre tanítására, másrészt a további Kurultajok szervezésére. Kérjük az adományokat a 14700002-00501742-81019026 számú számla KURULTAJ nevű alszámlájára küldjék a támogatási cél megjelölésével.

2009.08.16.

2008. 11. 03. 15:34

Magyar Szellemi Védegylet 1991-ben alapította a „Rendületlenül” kitüntetést, amelyet azok a személyek kapnak, akik kiemelkedő teljesítményükkel jelentősen hozzájárulnak a magyar kulturális és szellemi élet gyarapodásához. A minden évben október 23-án átadott kitüntetést alkalmanként tíz ember veheti át. Az elismerést korábban a magyar szellemi és közélet olyan nagyjai kapták meg, mint Andrásfalvy Bertalan, Döbrentei Kornél, Kozma Imre atya, Nemeskürty István, Pongrátz Ödön, Kondor Katalin.Idén a Magyar Szellemi Védegylet az 1956-os forradalom és szabadságharc 52. évfordulója alkalmából a magyar nemzetért folytatott odaadó munkásságuk elismeréseként a Díj egyik kitüntetettje Vukics Ferenc honvéd őrnagy, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem tanára, a magyar Baranta Mozgalom megalapítója, a II. Magyar-Madjar Kurultaj szervezőbizottságának vezetője.

A Magyar Szellemi Védegylet 1991-ben alapította a „Rendületlenül” kitüntetést, amelyet azok a személyek kapnak, akik kiemelkedő teljesítményükkel jelentősen hozzájárulnak a magyar kulturális és szellemi élet gyarapodásához. A minden évben október 23-án átadott kitüntetést alkalmanként tíz ember veheti át. Az elismerést korábban a magyar szellemi és közélet olyan nagyjai kapták meg, mint Andrásfalvy Bertalan, Döbrentei Kornél, Kozma Imre atya, Nemeskürty István, Pongrátz Ödön, Kondor Katalin. Idén a Magyar Szellemi Védegylet az 1956-os forradalom és szabadságharc 52. évfordulója alkalmából a magyar nemzetért folytatott odaadó munkásságuk elismeréseként a Díj egyik kitüntetettje Vukics Ferenc honvéd őrnagy, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem tanára, a magyar Baranta Mozgalom megalapítója, a II. Magyar-Madjar Kurultaj szervezőbizottságának vezetője.

2009.08.16.

2008. 09. 29. 17:35

Vukics Ferencről
- A Baranta mozgalom alapítója
- Zrínyi Baranta HMHSE elnöke
- A Baranta Szövetség gyalogos szakági elnöke
- A Baranta oktatói képzés vezetője
- Baranta magyar bajnok
- Magyar bajnok, Hadsereg bajnok több sportágban /1990, 1994, 1995, 1996, 1997,1999/
- Harcosok Napja győztes /2007/
- Edzései: Budapest XIII. ker Jász u. "A" terem Harcművészeti Központ
- Szemináriumai: Budapest, Felcsút, Kisgyőr, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Nyárádszereda, Jegenye, Kolozsvár, Marosvásárhely, Bánffyhunyad, Veszprém, Debrecen, Kocs, Aba ., Sárbogárd, Kecskemét, Révkomárom, Dunaszerdahely
- A Magyar Hadtudományi Társaság tagja
- A Hadtudományi Doktori Iskola doktorandusza
- A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem tanára Tantárgyai: Harcászat, lövészeti felkészítés, túlélés speciális felkészítés, hegyi kiképzés, katonai humán ökológia, robbantás speciális felkészítés Tudományszak: Hadtudomány- hadtörténelem Tudományos témái: Történeti katonai felkészítés és kiképzés, a hagyományos magyar harci mozgások elméleti és gyakorlati rendszere, mesterlövész felkészítés, gyakorlati harci szimuláció, a magyar népi testkultúra, katonai hegyi kiképzés, fegyveres katonai közelharc, szükségeszközök a harc megvívása során, a katonai túlélés módszertana, a hagyományos magyar életmód nevelési- oktatási rendszere, Előadásai:
- „Tartson neve míg a Föld tart…”
- A magyar ember egysége és egyénisége
- A magyar értékrend szellemi alapvetése
- Önvédelmi-, gazdaság- és szakrális feladatok egysége
- Ökológiai változások katonai feladatai
- Hazát teremtő akarattal
- A Baranta története és gyakorlata
- Magyarokkal- Madjarok között - Beszámoló a Kazaksztánban élő madjar /magyar/ törzs törzsi gyűléséről
- Öngyilkos civilizációk
- Magyarrá nevelés
- A szerves magyar kultúra törvényszerűségei
- Amiről nem beszélnek a történelemkönyvek – Egyetemes és magyar történelem I, II, III Tanulmányai:
- A bot magyar kézben – tájegységi botvívó rendszerek
- A magyar népi birkózások rendszer
- Az övbirkózás története
- A négypálcás rendszer használata a hagyományos vívástechnikák oktatása során
- Fegyveres táncok - harci és képességfejlesztő gyakorlatok
- A Baranta története
- Edzésvezetési segédlet Baranta oktatók számára
- Új típusú iraki ellenállók – Juba
- Válságtenger az olajmezők felett
- Öngyilkos civilizációk
- A mongol birkózás
- A kanári- szigeti botvívás
- Egy ősi testkultúra túlélése – Zurkhane
- Harci-, küzdelmi gyermekjátékok a magyar kultúrában
- A betyárság és a Baranta kapcsolata
- A huszárság története

2009.08.16.

2008. 09. 17. 21:57

Az Aranysólyom Lovagrend, Hagyományőrző és Karitatív Alapítvány nagy tisztelettel meghívja Önt 2008. október 7-én kedden 18 órakor Bíró András Zsolt humán-biológus, antropológus és Vukics Ferenc honvéd őrnagy (a Baranta gyalogos szakág vezetője), a Kurultaj fő szervezői előadására. Címe: A KURULTÁJ TÖRTÉNETE, A MAGYAR ÖSSZEFOGÁS KEZDETE ÉS JÖVŐJE

Az előadás helyszíne: Bajor Ágost Művelődési Ház (volt Zsinagóga) 2500 Esztergom, Imaház u. 2/a. Belépőjegy: 500 Ft, diákoknak 250 Ft


- o – o – o -

2008.október 7-én, az előadás előtt 16:30-kor Kurultaj képekben címmel fotókiállítás nyílik Szamosvári Zsolt esztergomi fotográfus képeiből a „ Zöldház ” aulájában.

www.kurultaj.hu

2009.08.16.

2008. 09. 15. 14:11

Duna TV : www.vimeo.com

2009.08.16.

2008. 09. 12. 12:49

Vukics Ferenc: Kurultaj után – Kurultáj előtt

/Részleteiben elhangzott Balatonszárszón, Váralján, Kecskeméten, Esztergomban/ Hogy ki mit cselekedett helyesen, azt majd az utókor eldönti. A jelen „nagy igazságait” hangoztató emberek nyomát néhány nap múlva elmossa az „eső”. A jövendő számára csak a cselekedetek számítanak.

A Kurultajon a magyar ember cselekvési formájával találkozhattunk. Valódi magyar összefogást láthattunk és érezhettünk. Jó volt együtt lenni és közösen erőt meríteni a teremtő szándékból. Bösztörpuszta valóban szakrális hellyé lett… egy új kezdet helyszíne.

Most nem régen elmúlt idők egyre fakuló energiáit kerestük eldugott helyeken, hanem megtapasztaltuk, hogy a teremtő erő ott van és ott erős igazán, ahol mi magyarok ténylegesen magyarok vagyunk. Igazi élő erő, amely téren és időn túl is érezteti a hatását.

Ott mindannyian megtapasztalhattuk, hogy a teremtés elszakíthatatlan részei vagyunk. Új, mégis öröktől fogva létező erők támadtak fel ismét. A magyar mondavilág szerint a világ aranyos szeglete az egyetlen hely, amely megőrizte a teremtés eredeti állapotát. Hetvenezer ember újraalkotta az aranyosszegletet, s erősíti minden olyan ember, aki már készül, hogy legközelebb is ott legyen.

A politika kerékkötői által egységesen elhallgatott magyar találkozás állami támogatás, pályázatok, bűncselekmény, rohamrendőrök, szemét nélkül zajlott le a sokszor alábecsült pusztában. A pártharcok mögül előrelépve újraformálja magát egy élni, dolgozni, teremteni és példát mutatni akaró nemzet.

Keleti testvéreinkkel való találkozásunk nem a múltról, hanem a magyar jövő kezdetéről szólt. Az idő elérkezett. Az emberek megtalálták egymást. Az esőcseppek megindultak a tenger felé… lassan mindenki érezni fogja egy nagy folyó sodrának erejét….

Az idő elérkezett… és épülni fognak a magyar otthonok, a magyar iskolák, a magyar templomok, a teremtés törvényei szerint művelik majd a magyar földet és a magyar elmét… és tanulni fogják még a magyar embert! Új Magyarország épül…végre nem politikai jelszavakkal, hanem dolgozó és szerető emberek által.

Észre sem fogjuk venni, hogy milyen gyorsan nyílik ki ennek a közös cselekvésnek a virága… A Kurultajon kezdet és visszaszámlálás kezdődött el. Új önkormányzatiság alapjait kezdték lerakni… nem szakjogászok, hanem hittel élő, teremteni akaró, az elődeik ősvényét követő, a jövőre szövetséget kötött emberek közösségei.

A tanítás több évtizedes folyamata tetté érlelte az elméleteket. Megindult az ország teljes feltérképezése. Az elkövetkező hónapokban óriási munka zajlik majd le. A Kurultaj óta ezrek csatlakoznak egy új magyar működési forma újjáalkotásának megvalósításához. Átlépve a fejben és lélekben lévő határokat, a magyarság minden részéről egyszerre teszik meg az első lépéseket. Végre értjük egymás szavát…

Mit is tud az ország és mit tudna még? A csatlakozók emberi magyar életet kívánnak maguknak és akarnak gyermekeiknek. Életet, ami ténylegesen az életről szól. Nem bűnösöket keresnek. Csupán hitetleneket, tudatlanokat, lelketleneket találnak. Az elkövetkező időben több száz helyszínen megindul a magyar táj és az ember feltérképezése. Váruk mindenkit, aki a tett tapasztalásával rendelkezik. A munka végén pedig újra találkozunk. Úgy, mint Bösztörpusztán… kicsit többen… kicsit felkészültebben… szerét ejtjük a dolgoknak… megalkotjuk a dolgok magyar rendjét… hogy országunk újra megérdemelten a mienk lehessen. Meg fogunk érte dolgozni… munkával, tettel, szeretettel…

Bösztörpuszta szakrális hellyé vált. Magyarország egésze szakrális hellyé lesz… ahol a teremteni szándékozó ember őszintén és megtisztulva tekinthet majd a következő nemzedék szemébe… A hollók elvégzik a dolgukat. Felépítik a fészket a sólymoknak… Mire a huszonnégy népet összehívjuk, addigra már rendezzük dolgainkat és egy egységes nemzet fogadja majd testvéreit. Nem lesz nehéz, mert mi már tudjuk: van magyar ember…

Törölt felhasználó #43

2008. 08. 17. 13:44

Tiszteletbeli polgári címet adományozott Esztergom városa a kazakisztáni madjar törzs képviselőinek. A madjarok törzsi gyűlésükre érkeztek Magyarországra.

Forrás: www.dunatv.hu

Video: www.dunatv.hu

Törölt felhasználó #43

2008. 08. 15. 12:11

Szamosvári Zsolt esztergomi fotóművész képei a Kurultajról: www.kurultaj.hu

2009.08.16.

2008. 08. 07. 17:05

Ma délután megérkezett a kazakisztáni madjarok második csoportja.

Az összesen 40 fős küldöttség 17 órától fogadják a Országházban. 19 órától sajtótájékoztató az Orczy-kertben.

2009.08.16.

2008. 08. 06. 16:01

Ma délután megérkezett Budapestre a kazakisztáni madjar küldöttség első fele.

2009.08.16.

2008. 06. 24. 11:58

Ha szeretné támogatni a Kurultaj megrendezését és a hazánkba érkező 35 torgaji madjar 2 heti vendéglátását - de nincs lehetősége ezt több tíz vagy százezer forinttal megtenni - akkor itt az alkalom, hogy néhány ezer forinttal úgy tegye meg, hogy cserébe egy szép pólóval lesz gazdagabb, ami egyben reklámhordozóként is szolgál. A pólók ára 2.000 Ft, amelyből 1.000 Ft-ot a fent említett célokra fordítunk.

www.kurultaj.hu

2009.08.16.

2008. 06. 10. 23:12

nézd meg a www.kurultaj.hu oldalt. Még térképet is beillesztettünk. nem tévedtél sokat és Karcag többször felbukkan ebben a témakörben . ( kun - "kazak" rokonság , Karcag Batir, stb. ) Hamarosan bővebben . . . . . . .

2009.08.16.

2008. 06. 10. 22:50

Kunszentmiklós - Bösztör puszta

2008. 05. 31. 12:29

Úgy tudom, hogy idén Karcagon(?) lesz egy összejövetel.

2009.08.16.

2008. 04. 17. 15:03

Asszalajmalejkum,

Üdvözletem Önökhöz, kedves rokonok!

Az összes magyar rokonoknak, családjaiknak, minden magyarnak tiszta szívből küldöm üdvözletemet. Mindenkinek kívánok jólétet, minden jót. . . . .

www.kurultaj.hu

2009.08.16.

2008. 04. 14. 13:01

A korábbi szovjet és az orosz történetírásban nagy hagyományai vannak a nomádellenes szemléletnek, ami megmutatkozik a tankönyvekben is. A szkíták, az Aranyhorda, a Krími Kánság negatív, destruktív erőkként jelennek meg az orosz tankönyvekben.

A kazakok a Nomád c. filmmel egy másik, kevésbé ismert világot kívántak bemutatni a nézőknek és komoly hátteret próbáltak biztosítani a kazak identitás megerősítéséhez...

www.kurultaj.hu

A FILM ESZTERGOMBAN AZ ALÁBBI HELYEN KÖLCSÖNÖZHETŐ:

www.cinemateka.hu www.cinemateka.hu www.cinemateka.hu