Gulya úr és az iskola.

Gulya úr és az iskola.

Törölt felhasználó
2008. 02. 25. 17:34

Na, most már teljesen össze vagyok zavarodva. Elolvastam Gulya úr cikkét a Hídlapban és rájöttem, hogy félre vagyok vezetve. Azt hittem eddig a pontig, hogy legfeljebb Gyurcsány hazudik nekem folyamatosan (még jó, hogy van egy igazmondó népvezérünk), de be kellett látnom (Gulya úr írása nyomán), hogy szeretett szüleim, sőt még a nagymamám is folyamatosan hazudott nekem Bizony! Azt merték állítani, aljas módon, hogy keresztanyám, aki nagyon jó képességű és jól tanuló gyerek volt, azért nem tudott tovább tanulni, mert nem volt pénzük iskolára. No szép, mondhatom! Én akkorát csalódtam, mint ide Lacháza. Gulya úr ugyanis felnyitotta a szememet. Még ilyen szörnyű hazugságot! Az igazság az, amint azt Gulya írásából tudhatjuk (most már), hogy a régi Magyarországon mindenki térítésmentes oktatásban részesült. Még Szabó Magda is hazudott az Abigél című művében, amikor arra a gaz mondatra ragadtatta magát az általa kitalált Torma igazgató úr, hogy az egyik diákja viselkedése miatt elveszítheti FÉLIG ingyenes tanulási lehetőségét, mert sokan pályáznának a helyére! Ilyet! Még Szabó Magda is! Pedig tudhatta volna, az akkori középiskolai és egyetemi oktatás mind, mind térítésmentes volt. Ezért tudott tovább tanulni az a sok híres magyar tudós és irodalmár, akiket Gulya úr említ a cikkében. Olyan maradi embertelen dolgot, mint az ösztöndíj vagy más támogatás akkoriban nem is ismertek ugye Gulya úr! Végre immár tisztán látok! A magyar oktatásügyben nem is kell mást tenni, mint visszatérni az 1945 előtti időkhöz és már is minden diák minden iskolába térítésmentesen járhat! No, ennél a cikknél nagyobb sületlenséget még nem olvastam a Hídlapban, pedig a polgármester úr nyilatkozatait is el szoktam olvasni! Annyi fáradságot már vehetne magának a cikk írója, hogy az említett hírességek életrajzát elolvassa, ha már ez a tanulmányai során nem sikerült neki!

2008. 03. 26. 8:31

Megtennéd, hogy idézel egy olyan mondatot tőle, ami szerinted a tehetségéről, a tudásáról árulkodik? Kösz.

2008. 03. 26. 6:52

Kedves forrest!

Nem tévedett, de félre értjük egymást. Nem a tartalomra írtam, hogy attól hanyatt esek, sőt, arra utaltam azzal néha gond van.

A tehetségről írtam és az írói stílusról, ami mögött érződik a tudás. De úgy gondolom, az én védelmemre nem szorul Gulya István, sőt az ártalmas Esztergom városában.

2008. 03. 25. 19:00

Véleményem szerint erős idegzetű olvasóknak való, és a Városháza helyében én nem azonosulnék vele (de biztosan csak sznob vagyok és megártott az a 23 évnyi katolikus neveltetésem).

2008. 03. 25. 18:45

Szerintem nagyon jól ír Gulya István (tehetséges), pedig szokott ellenünk is írni!


-Az más kérdés, hogy nem értünk belga módon mindenbe egyet!...

gömbicica

2008. 03. 22. 19:45

Köszönöm

gömbicica

2008. 03. 22. 19:44

A beirás fele lemaradt!

Szinvonalas, érdekes, mindenre kiterjedő irás. (összeállitotta: Bukovics-Pöltl)

 

gömbicica

2008. 03. 22. 19:42

 A 4-5-6-7-8-9- oldal (összeállitotta: Bukovics-Pöltl)  megérdemelte a honoráriumot.

 

gömbicica

2008. 03. 22. 19:26

 Iskoláról nem, de Gulya Urról mondanék valamit.

szó,köz (az önkormányzat finanszirozásában)

Kölnivizet a kopaszra c. irása egy minősithetetlen irás számomra.

A husvéti ünnepkört ilyen  irománnyal gusztustalanná tenni, ezért még pénzt is felvenni nem tudom hogy van embernek mersze. Ha komoly dolgot nem tudott irni, akkor inkább maradt volna ez a fél oldal üresen, vagy mondjuk egy csokor ibolya barkaággal utalhatott volna a husvétra.

A kezdés még jó volt: a legfontosabb keresztény ünnephez számos néphagyomány kapcsolódik.

A folytatástól még a hideg is kiráz. Alpári stilusu,

Ha a városnak csak ilyen "iróra" tellik, akkor csak sajnálni lehet. Nekem nem lenne bátorságom ilyen iráshoz a nevemet, és képmásomat adni.

2008. 02. 29. 19:24

Gulya báttyó addig lesz ujság író ameddig a tomikánk polgármester.Én is írok hülyeségeket,de én ezt nem tanultam.Jaaaaaj!!!!

2008. 02. 29. 10:44

A MAGYAR SZINONIMA SZÓTÁR SZERINT - Akadémiai Kiadó 1989- ( szó szerinti idézet) " gulya ( marha) csorda; < ökrökből álló> ökörcsorda" Úgy rémlik tanulmányaimból, ezek haszonállatok!