Elismerő oklevelet kaptak kick-boxosaink
Sport
2008. febr. 22.

<p>Dr. Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára, Mandur László, az Országgyűlés alelnöke és Elbert Gábor, az ÖTM sport szakállamtitkára köszöntötte február 14-én a 2007. év utolsó harmadában kiemelkedő eredményt elérő sportolókat.</p>

Az ünnepségre meghívást kaptak a tavalyi év október, november, december hónapban rendezett világ- és Európa-bajnokságokon, illetve az augusztusi, bangkoki Universiadén sikeresen szerepelt magyar sportolók, valamint edzőik és sportvezetőik.

Dr. Ujhelyi István, az ÖTM államtitkára köszöntőjében kiemelte: „A sportolók az egyes viadalokon nemcsak versenyzők, bajnokok, hanem Magyarország diplomatái is, akik hazánkat képviselve elviszik a magyarság jó hírét a világba. Az alig egy éve, ötpárti konszenzussal elfogadott Nemzeti Sportstratégiában is megfogalmazott cél, hogy Magyarország a jövőben sportnemzet, s emellett sportoló nemzet is legyen. Lehetőség szerint tehát minél több lakos sportoljon, mozogjon.

A legjobb példát ehhez élversenyzőink adhatják. Eredményeikkel, mintául állítható kitartásukkal, a sport iránti elkötelezettségükkel, magatartásukkal példát mutathatnak a felnövekvő nemzedéknek is.” Elbert Gábor sport szakállamtitkár pohárköszöntőjében arról beszélt, hogy a versenyzők sikereihez a szurkolók is hozzájárulnak. Biztatásukkal erőt adnak a nehéz pillanatokban, miként tették azt, például itthon, az elmúlt hétvégén a kardozók budapesti Világkupa-versenyén, avagy külföldön.

A díjazottak között szerepeltek Zrínyi Miklós mesteredző tanítványai is, akik a felnőtt világbajnokságon elért eredményekkel vívták ki az elismerést.

A képen a díjazottak:

balról jobbra:

Szántó Sándor, Gazdag Brigitta, Hegyi Marianna, Kriszeg Tímea, Zrínyi Miklós, Molnár Mónika,( Esztergom - EKBSE ) Krempf Réka,Esztergom, EKBSE ) Novák Jenő és Hirsch Viktor

A képről hiányzik Kondár Anna.

(forrás)