Itt valami nem kerek
Közélet
2008. febr. 18.

<p>A szép-új díszterünk üresen tátong, pedig sokszor elhangzott már, hogy a tér üzlethelyiségei ki vannak adva és végre megtelik élettel a tér.</p>

Ehhez képest...

A február 21-én tartandó testületi ülés napirendi pontjai közt szerepel egy előterjesztés a Széchenyi tér 21. szám alatti, 17350/A/2 hrsz-ú helyiség ideiglenes bérbeadásáról.

Mit is jelent ez?

Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 16/2004. (I. 22.) esztergomi öh. határozatával úgy döntött, hogy a bérbeadói jogokat és kötelezettségeket gyakorló Strigonium Rt. a Széchenyi téren található nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti szerződéseit felmondja.

A döntés eredményeként az esztergomi 17350/A/2 hrsz-ú, természetben az Esztergom, Széchenyi tér 21. szám alatt található, 48 m2 alapterületű helyiség (egykori lottózó) bérleti szerződése felmondásra került.

A helyiség a későbbiekben a szomszédos, 17350/A/1 hrsz-ú helyiséggel összenyitva kerül bérbeadásra. Utóbbira vonatkozó bérleti szerződés 2008. november 15-én jár le. Az esztergomi 17350/A/2 hrsz-ú, természetben az Esztergom, Széchenyi tér 21. szám alatt található helyiség tehát jelenleg üres.

A jelenlegi előterjesztés ezt a helyiséget akarja egy hónap időtartamra bérbeadni.

Ezzel probléma nem is lenne tulajdonképpen.

A gond ott kezdődik, hogy amint az előterjesztésből is kiderül a helyiség üres, és amig a szomszédos üzlettel az összevonás nem történik meg, ez az állapot nem is nagyon változik majd. Ám ugye a szomszédos helyiség 2008. november közepén jár csak majd le. Ezek szerint az idei nyár is üresen telik a téren.

Vajon az Önkormányzat továbbra is kitart azon terve mellett, hogy egyfajta "vigalmi negyedet" hoz létre a téren, pusztán vendéglőkkel és kávézókkal megtöltve azt? Valóban megvannak már a bérlők? Ha igen, akkor mire várnak?

Mi nehezíti meg a dolgukat, hogy az amúgy nem olcsó bérleti díjat elkezdjék megtérülővé tenni önmaguk számára?

(forrás)