Győrben kezelik az esztergomi gyerekeket?
2007. márc. 9.

<p>Az Egészségügyi Minisztérium honlapján már olvasható az a lista, amelyből megtudható, hogy az ország különböző pontján élőknek melyik kórház nyújt kötelezően ellátást. Az összeállításból többek közt az derül ki: a tárca szerint az esztergomi gyermekekkel Győrbe kellene menni fül-orr-gégészetre.</p>

Igen nagy bajban vannak például azok a celldömölki szülők, akiknek gyermeke sokat betegeskedik.

A Vas megyei település lakói ugyanis gyermek fül-orr-gégészeti ellátást Győrben, gyermekszemészeti ellátást Budapesten, a Semmelweis Egyetem klinikáján, gyermek-tüdőgyógyászati ellátást pedig Kaposváron kaphatnak.

Hasonló kálváriára számíthatnak a Békés megyei Elek lakói is. Ők Szegedre, Budapestre, Szolnokra és Debrecenbe vihetik gyerekeiket, ha különböző problémák merülnek fel. Ugyanerre számíthat szinte minden Békés megyei település lakója.

A Vas megyében lévő Répcelak lakóinak élete sem lesz könnyebb. Gyermeküket a 180 kilométerre lévő Kaposvárra, a 245 kilométerre lévő Pécsre és a 66 kilométerre lévő Győrbe kell vinniük a különböző ellátásokért.

A főváros IX. kerülete egyáltalán nem szerepel az adatbázisban, a ferencvárosiak így nem tudhatják, mely kórházakat kell felkeresniük.

Forrás: InfoRádió

(forrás)