Pályázati felhívás!
2008. febr. 16.

<p>Az idei év mottója a „Víz, Egészség, Élet”,...</p><p>Ön is küldhet egy szlogent a Duna Múzeumba a Víz Világnapja alkalmából!</p>

Hagyományokhoz híven idén is megrendezi az esztergomi Duna Múzeum a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium megbízásából a Víz Világnapjához kötődő országos gyermekrendezvény sorozatát. A központi honlapon, ( www.vizvilagnap.hu ) megjelentek és elindultak már azok az országos pályázatok, melyekre mindenkit sok szeretettel várnakk.

Idén az interneten futó 4 fordulós internetes versenyben az általános és középiskolás kategórián kívül családi kategóriát is bevezettek.

Az országosan meghirdetett beküldendő pályázatok a következők:

Szlogen pályázat

Bizonyára sokak fülében csengenek vissza reklámok, plakátok feliratai, amelyek szállóigékké, jelmondatokká váltak. A Víz Világnapja alkalmából kiírt pályázatunkban ilyen szlogenek megalkotására buzdítunk kicsiket és nagyokat egyaránt.

A szlogeneknek a természetes víz fogyasztását kell népszerűsíteniük. Erre hosszú magyarázkodások helyett ezúttal egy-egy találó mondattal hívjuk fel a figyelmet.

A pályázatokat március 3-ig fogadjuk levélben és e-mailben egyaránt.

Levélcím: Duna Múzeum, 2500 Esztergom, Kölcsey u. 2.

E-mail: szlogen@mail.dunamuzeum.org.hu (Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges )

Díjazásban a legjobb három szlogen alkotóját részesítjük. (Egy pályázó több szlogent is beküldhet, de csak eggyel díjazható).

Díjátadás a Víz Világnap központi rendezvényén: 2008. március 18., Tata.

További információ kérhető a Duna Múzeum munkatársától, Némedi Csabától. Tel.: 33/500-250, e-mail: szlogen@mail.dunamuzeum.org.hu

Internetes játékprogramíró pályázat:

Ebben a kategóriában a "Víz, egészség, élet" témájához kapcsolódó játékprogram írásával lehet részt venni. A pályázók olyan játékprogrammal versenyezhetnek amit saját ötleteik alapján írtak. A játék képi megjelenítésében minden pályázónak kötött elemek: egy vízcsepp legyen a főszereplő, valamilyen pályát kelljen teljesíteni, jelenjenek meg a főbb vízhasznosítással kapcsolatos elemek (szennyvíz, csatorna, többi vízcsepp, tiszta víz..).

A pályaműveket 2008. március 5-ig lehet beküldeni.

Egészség-füzet:

Gyermekkorunkból mindannyian ismerjük az alábbi szlogent: "A tisztaság fél egészség!" Minden családban arra törekszünk, hogy környezetünk tiszta, rendezett legyen. Étkezés előtt a családtagok mossanak kezet, ne fogyasszanak mosatlan gyümölcsöt.

A gyermekek és szüleik tisztán, ápoltan menjek óvodába, iskolába és a munkahelyükre. A háztartásunkból a csatornába engedett szennyvíz, ne tartalmazzon a környezetre káros anyagokat.

Gyűjtsétek össze jó tanácsaitokat és vicces vagy komoly formában rajzoljátok le, hogy mit tanácsoltok társaitoknak!

Az "Egészség - füzet" beadási határideje: 2008. március 10.

Plakát pályázat:

Kedves érdeklődő, ragadd meg a számítógéped egerét és rajzolj egy figyelemfelkeltő, színes, akár komoly, akár vicces plakátot! Két megadott témából válaszd ki a Neked legmegfelelőbbet.

Az első: Víz, egészség, élet. Mit mond ez a szlogen Neked? Mi jut eszedbe róla, mit szeretnél megmutatni országnak-világnak ezzel kapcsolatban.

A második: Tata, az élővizek városa. Hasonlóan várjuk minél változatosabb ötleteiteket.

A pályázatok beküldési határideje: 2008. március 05.

A honlapon ezen kívül számtalan érdekességet találtok, üzeneteiteket adhatjátok fel az intro kis papírcsónakjaiban, fórumtémához szólhattok hozzá. És akit az ország fürdőtörténete érdekel, rövid leírást és számtalan képet talál ehhez kapcsolódóan.

Várunk Titeket pályázatainkon és a honlapon. Idén Ti se maradjatok szárazon!

www.vizvilagnap.hu

(forrás)