Görzenál a DUNA PARTON - TILTAKOZÁS

Görzenál a DUNA PARTON - TILTAKOZÁS

TIiltakozás indul Esztergom Szentgyörgymező lakópark nevében!

Az Önkormányzat a HONVÉD emlékparkkal szembeni

ZÖLD TERÜLETET le akarja BETONOZNI

BMX és gördeszka-pálya építése miatt!

KÉRÜNK MINDEN JÓÉRZÉSŰ ESZTERGOMI POLGÁRT, NYÁRON ITT PIHENŐT, ERRE KIRÁNDULÓT, TILTAKOZZUNK KÖZÖSEN A DUNAPART LEBETONOZÁSA ELLEN!

EGYÚTTAL KÉRJÜK ESZTERGOM ÖNKORMÁNYZATÁT, HOGY A TERVEZETT BETONPÁLYÁT MÁSHOL, ARRA ALKALMAS HELYEN ALAKÍTSA KI!

Óvjuk a természetet közösen!!!

Tiltakozni aláírásukkal lehet Meggyes polgármester Úrnál és Petróczy képviselő Úrnál!

Tiltakozási kérelmünkkel az alábbi illetékes személyeket keressük meg:
- Meggyes Tamás polgármester Úr
- Németh József alpolgármester Úr
- Knapp János Pál alpolgármester Úr
- Dr. Marosi György jegyző Úr
- Dr. Szolnoki Imre aljegyző Úr
- Ivanov Mihály Városfejlesztési Bizottság elnök Úr
- Petróczy Gyula képviselő Úr, aki egyben a Környezetvédelmi, Köztisztasági és Közrendi Bizottsági elnöke is

Hozzájuk személyre szólóan az alábbi hivatalos levelet juttatjuk el ma postai úton:

"Tisztelt Címzett!

Esztergom-Szentgyörgymező lakóival közösen fogalmaztuk meg levelünket. A Hídlapban megjelent „Akadálypályán a görzenál” című – meglehetősen szubjektív hangvételű – cikkre reagálva a következőket szeretnénk szíves figyelmébe ajánlani: Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Szentgyörgymező lakópark lakóinak előzetes megkérdezése nélkül, valamint jogerős építési engedély nélkül több tonnányi homokdombot hordtak az eddig az önkormányzat által is rendben tartott Honvéd temetővel szembeni zöld területre. Amikor a telkek meghirdetésre kerültek nyugodt, csendes kertvárosi jelleget ígértek nekünk hosszútávra. A legtöbben azért költöztünk ide, mert nyugalmas környezetre vágytunk. Esztergom Szentgyörgymező a mai napig biztosítja az itt élők nyugodalmát, melyhez a továbbiakban is ragaszkodunk. A tervezett BMX- és gördeszkapálya nem illik bele a környezet látképébe és az itt lakók és erre kirándulók joggal tartanak az ezzel járó zajtól, mely nagymértékben zavarhatja az itt élők nyugalmát és mindennapjait. Arra kérjük az illetékeseket és döntéshozókat, vizsgálják felül a tervezett pálya építésének helyszínét és azt MÁSHOL valósítsák meg! Amennyiben az Önkormányzat nem áll el azon szándékától, hogy a Honvéd emlékparkkal szembeni zöld területen BMX- és görzenál-pályát alakítson ki, abban az esetben az országos médiákhoz fordulunk, témát adunk a Fókusz, az Aktív, a HÍR Tv stábjainak, továbbá a Greenpeace egyesület aktivistái, az ELMA Jogsegélyszolgálat és az ÖKO szervezet segítségét fogjuk kérni. Egyúttal kérjük minden jóérzésű esztergomi polgár támogatását. Óvjuk és vigyázzuk közösen a természetet! Eszetrgom-Szentgyörgymező Duna-partja maradjon érintetlen zöld terület! Aláírásaink megtalálhatók a Jegyzőhöz küldött levelünkben. Továbbá elérhetőségünk megtalálható Petróczy képviselő Úrnál, akivel már korábban fogadóóráján a témában értekeztünk. Bízunk megértésükben és várjuk mielőbbi megkeresésüket.

Tisztelettel:Esztergom Szentgyörgymező lakópark

Esztergom Szentgyörgymező, február 12."

Törölt felhasználó

2009. 02. 08. 19:30

Egy esztergomi görkoris video:

2008. 12. 17. 18:49

Ha zavarja őket a kerékpárosok zaja

Ezen már túlléptünk, tisztázódott a helyzet. Nem a kerékpárosokkal volt a probléma, hanem a kísérő jelenségekkel, és a félretájékoztatásból adódó problémákkal.

Azokkal a gyerekekkel beszélgetni is lehet, szerintem még be is mutatnák a tudományukat.

Visszakérdezek: Ön már beszélt velük?

Én igen. Sőt a Petró által belinkelt honlapról a pályaépítés terveit is kinyomtattam, s levittem hozzájuk. Változott valami?

2008. 12. 17. 13:22

Sőt van egy jobb ötletem. Azokkal a gyerekekkel beszélgetni is lehet, szerintem még be is mutatnák a tudományukat. És ha kialakul a párbeszéd, talán az esetlegesen elszórt szemetet is hamarabb össze fogják szedni. Ők csak úgy viselkednek, ahogy mi viselkedünk velük.

2008. 12. 17. 13:12

Én régi szentgyörgymezei lakos vagyok és annak idején engem a lakópark felépítése legalább ennyire zavart, mint most az ott élőket a gyerekek és fiatalok szabadidős helye. Én úgy gondolom, hogy nekik is kell egy hely, mert ők eddig is odajártak és nem tehetnek arról, hogy közben sok ház épült arrafelé. Ha zavarja őket a kerékpárosok zaja, akkor menjenek fel a Vaskapuba. (Ja, hogy arrafelé is nagy a forgalom?) Szóval akkor hová kéne menni?

2008. 12. 16. 16:44

Volt rá pénz a költségvetésben, volt rá elkülönített keret, volt róla médiahír a Hídlapban, ETV-ben, csak épp semmi látható dolog nem történt idén. Gondolom voltak fontosabb projektek.

2008. 12. 16. 16:41

Lehet, hogy már volt róla szó, csak akkor én lemaradtam. Gyerekek mellet nehéz gép elé kerülni. :) Most sem tudok visszaolvasni, talán majd este. :) Amúgy ilyen telek árak mellett beleférhetne egy játszótér is egy ilyen gyönyörű bababarát városban.

2008. 12. 16. 16:36

És ha a játszótér alatt is lenne egy jó kis mélygarázs?:-)

Babakocsikra gondolsz?:)) Csak súgjad, mert még vérszemet kapnak, és.....:DD

2008. 12. 16. 16:29

És ha a játszótér alatt is lenne egy jó kis mélygarázs?:)

2008. 12. 16. 16:26

Te Kotkoda!

Mi már régen kukorékolunk erről, de szerintem lemaradtál az eseményekről. Februárban végigfényképeztük az összes (vagy majdnem az összes) esztergomi és kertvárosi játszóteret, valahol az albumok között meg is találod feltöltve a képeket.

A helyzet az, hogy a játszótér-biznisz a kutyát nem érdekli (meg egyéb állatfajtákat sem!), csak a városlakókat. Mer'hogy a játszótér-biznisz nem biznisz. Igaz, hogy generációk nőnek fel, de hát ki a francot érdekel?

2008. 12. 16. 16:03

Nem tudom írta-e már valaki, de szerintem egy játszótérre nagyobb szükség volna. Nem kellene, hogy hatalmas legyen, egy-két hinta, egy homokzó, csúszda és egy-két pad. Ha jól emlékszem 2008. decemberére ígértek vagy 10 felújított játszóteret. Jó lenne belehúzni, mert már csak két hét van belőle.

2008. 10. 30. 18:38

Elkészült az esőbeálló a "földfelszínű dirtpálya" mellet.

Tulajdonképpen már több, mint 1 hónapja, csak nem volt időm lefotózni.

Egy picit azért fanyalognék:

Ejnye-ejnye....

2008. 08. 26. 1:51

Nem tudom mennyire vagy ismerős a környékeny, de igenis volt már itt fent a víz... Ha az Erzsébet parkot kissé jobban elönti az árvíz, bizony itt is úszik az a terület. Néhány éve a nagy árvíz idején (a lakópark építése előtt egypár évvel) még a kerékpárút ezen szakasza is víz alatt állt. Igaz csak kb 10 cm-es víz alatt, de szerintem sem épp a legideálisabb hely a pályának. Más téma: ez a Fókuszos, Aktívos "fenyegetés" szerintem egyszerűen szánalmas. Csak az a baj, hogy lassan tipikus esztergomi vonás lesz...

2008. 08. 14. 16:48

Jézusom...

2008. 08. 14. 16:40

Én ott nőttem fel. Az oroszok a 70-es 80-as években a Bazilika melletti kórházukból oda hordták a szemetet. Az van ott eltemetve. Kicsit kutakodna valaki még emberi maradványokat is találna. egyébként meg rohadtul szégyelje magát mindenki aki gyerekek sportolása ellen így képes harcolni!

Törölt felhasználó

2008. 08. 10. 20:55

Akkor ez: hidlap.net sikertelenül zárult?

2008. 08. 10. 20:44

Nagy Testvér figyel, s intézkedett, távolról így is látszik:

Közelebbről megvizsgálva, a helyzet kiábrándító: a nagyja gazt letördelték, de a lényeg ott maradt, parlagfű parlagfű hátán....

Egy, csak egy gaz van talpon a dombtetőn (parlagfű)

A távolabbi földkupacokon (melyeket a "Görzenál " jövőbeli fejlesztése és bővítése érdekében depóztak már most ide) még tragikusabb a helyzet:

A lakóparki büntetgetőknek pedig ajánlom figyelmébe az utak szélén sorakozó növénykéket (kivétel nélkül mind parlagfű)

2008. 08. 06. 18:21

Ebben az a legszebb, hogy közben az önkormányzat halomra bünteti az ott élőket a parlagfű miatt.

2008. 08. 06. 9:28

Képes beszámoló a "Görzenál" jelenlegi állapotáról.

Törölt felhasználó

2008. 03. 08. 12:57

www.hidlap.net írta Meggyes Tamás polgármester elmondta, hogy az önkormányzat a lakosság többségének a véleményét figyelembe véve dönt majd a tervezett görzenál helyszínével kapcsolatban,

Elnézést kérünk, de  nem emlékszünk ilyen kérdésre és igy nem véleményezhettük! Remélhetőleg nem azért mert nem tartozunk a "többséghez"!

 

Törölt felhasználó

2008. 03. 05. 14:43

http://www.hidlap.net/ írta:A tervezett pályával kapcsolatban a közelmúltban téves információk kerültek a helyi internes oldalakra, ami miatt a szentgyörgymezői lakópark közössége tiltakozási akciót szervezett.