Esélyegyenlőség

Esélyegyenlőség

Törölt felhasználó
2008. 02. 03. 18:30

A hír:

inforadio.hu

Ezt a levelet térségünk mind három országgyűlési képviselőjének megküldtem:

Tisztelt Képviselő Úr!

Önt, mint Esztergom város térségének egyik országgyűlési képviselőjét, mint lakóhelyem környezetében munkálkodó, a jogalkotásban részt venni hivatott magyar polgárt kerestem meg. Azért teszem ezt, mert a médiába egy olyan hír került napvilágra, mely, ha igaz, és miért ne lenne az, mérhetetlenül felháborít.

Tudomásomra jutott, hogy 2008.02.06.-tól a munkaügyi perekben amennyiben a munkavállaló keresete elutasításra kerül, akkor köteles lesz a perköltséget, amit ha jól tudom eddig az állam viselt, megtéríteni. Ez alapján az eddig legalábbis kinyilvánított, esélyegyenlőség a jogérvényesítésben, semmivé válik. Nem gondolhatja senki komolyan azt, hogy a munkaügyi problémái miatt amúgy is nehéz helyzetbe kerülő munkavállaló, véges anyagi lehetőségekkel

(ügyvédet, szakértőt esetleg képtelen megfizetni), megkockáztathatja azt, hogy egy szinte kódolhatóan vesztes per után (akár az állammal, akár egy multival szemben), teljes egzisztenciáját, élete addigi munkájának gyümölcsét kockáztathatja. Az erőviszonyokat ismerve, a perköltség megfizetése, adott esetben az APEH behajtásának köszönhetően, ugyanis ezt jelentené.

Tehát a munkavállalók az eddiginél is kiszolgáltatottabbá válnak.

Kérem, tegyen meg mindent, amit saját belátása szerint megtehet, ennek a lehetetlen helyzetnek a feloldására.

Leszögezni kívánom, hogy bár korábbi munkáltatómmal két munkaügyi perem is van, közvetlenül nem vagyok érintett, mivel mindkét perem már jelenleg is folyamatban van.

Tájékoztatom, hogy e levelet a térség másik két országgyűlési képviselőjének is megküldöm, illetve a lehetőségeim szerint a nyilvánosságot is tájékoztatom.

2008-02-03

Tisztelettel:

Greiner Zoltán
Esztergom

2010. 01. 02. 22:32

Földmérőként láttam már pár építkezést, kicsit is és nagyot is.

Le sem merem írni, hogy az építési vállalkozók (különböző szinteken, a főfő-től a középig) milyen végzettséggel rendelkeztek.

Szerencsére azok, akik legalul vannak (a munkát ténylegesen végzők) általában értenek hozzá.

2008. 02. 07. 18:46

Barátaim ,aJani bácsi idejében mükődött amunkás védelem.Most az APEH működik.A munkavállaló rovására.Mert az a mocskos tetű megkérdezi azegyszerű körülmények között élőket,hogy miből támogatja az unokáját?Nem az újgazdagokat!Azokat korrupt ügyvédek segítik.Javitsatok ki ,ha tévedek.