Csalamádé temető + buszpályudvar

Csalamádé temető + buszpályudvar

2008. 01. 28. 17:06

Mi lesz a Csalamádé temetővel?

A legfrisebb Hídlapban olvastam az "Exhumált történelem" című cikket ebből idézek: " A temető a rendszerváltást követően most került ismét az események középpontjába, mivel egy önkormányzati döntés értelmében az értékes területen lévő emlékművet és a sírhelyeket új helyre költöztetik, a helyén pedig egy buszöblöt alakítanak ki."

Igazán nem tudom mi szükség van pont ott egy buszöbölre, mivel úgyis ott lesz a buszpályudvar, arról nem beszélve, hogy remélem nem vágnak ki megint gesztenye fákat a cél érdekében!!

gömbicica

2010. 03. 08. 20:18

És ezzel kapcsolataban vannak e fejlemények???

2008. 02. 29. 20:41

Olvasom az aggodalmakat, s olvasom dottore képviselő úr önnek írt válaszát a fákkal kapcsolatban. Felmerül bennem a kérdés, a képviselő úr szundikált a január 17-i testületi ülésen, vagy csak nem volt ott? Persze az Ön által idézett cikk egyes részei is félreérthetők. Azért jó, ha esztergomi polgárok aggódnak sétahelyeik jövőjéért, de jó ha tudja, ha az egykori temető átellenes oldalán sétál, akkor lehet, hogy éppen Juhász Károly árkász néhai esztergomi lakos, vagy éppen Nagy Pál egyéves önkéntes őrvezető, szintén esztergomi lakos sírján sétál, vagy esetleg Jankovic Javicz szerb hadifogoly sírján, akik esetleg legrosszabb álmukban sem gondolták volna, hogy majdan kutyáik szükségletét sírjaikon végeztetik jóravaló mai esztergomi polgárok. /Hála az esztergomi Városi Tanács áldozatos temető-felszámolási munkájának/. A "rövidtávúként" aposztrofált érdek egyébként pedig az egykori szovjet emlékmű-együttes alatt nyugvó 200 körüli halott -egykor ellenség- maradvány lehetőleg rendesebb helyre kerüljön, s további sírgyalázásnak ne legyen kitéve. A név szerint említettek egyébként I.vh-s halottak a többi név szerint és sírhelyszám szerint ismert 52 saját és 30 idegen katonahalott társukkal. Béke poraikra?