Sztrájkkészültség a Vértes Volánnál
2008. jan. 26.

<p>Négy szakszervezet, köztük a Vértes Volán dolgozóit is tömörítő Közúti Közlekedési Szakszervezet hirdetett országos sztrájkot <b>2008 január 30-án, szerdán üzemkezdettől reggel nyolc óráig</b>. A tárgyalások még zajlanak a Volán-társaságok és a szakszervezetek között.</p>

A Közúti Közlekedési Szakszervezet, az Autóbuszközlekedésben Dolgozók Uniója, a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége és a Liga Közlekedési Szakszervezetek ágazati szövetsége bérfeljesztési követelésük alátámasztására kezdeményeztek munkabeszüntetést, melyhez az összes Volán-társaság szakszervezeti bizottsága csatlakozott. A szakszervezetek 7,5 százalékos béremelést, valamint további havi ötezer forint béren kívüli juttatást követelnek a munkáltató 5-6,5 százalékos bérfejlesztési ajánlatával szemben.

Az egyeztetések még zajlanak, a tárgyalások következő fordulójára január 28-án, hétfőn kerül sor. Ha ez sem hozna eredményt, a Vértes Volánnál egyeztető bizottság alakult, amely kétoldalú tárgyalásokat kezdeményezett az érintett szolgáltatások köréről, illetve az elégséges szolgáltatásról. A sztrájk megtartása esetén a Vértes Volán a hétfő délutáni órákra ígéri a tájékoztatást az autóbuszjáratok január 30-ai közlekedéséről.

(forrás)