Újabb gárda a MÖM mellett
Közélet
2008. jan. 24.

<p>2008. január 23-án délelőtt 11 órakor, a Pannon Nemzeti Gárda Üllői úti székhelyén a Pannon Nemzeti Gárda és a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetőségének akkreditált képviselői egyeztető tárgyalást folytattak, melynek célja a két szervezet közti operatív összefogás megteremtése, s az eddigi nézeteltérések tisztázása volt.</p>

A PNG vezetőségét a gárda frontembere, Poszpischek Tamás, a MÖM négyfős delegációját pedig Kovács Géza, a MÖM tiszteletbeli elnöke vezette.

Kovács Géza kifejtette, hogy a Magyar Önvédelmi Mozgalom nem csupán a politikai pártok, mozgalmak és civil egyesületek, de a gárdák szintjén is a nemzeti radikális összefogás megteremtésére törekszik. Ennek fontosságát és szükségességét Poszpischek Tamás is elismerte, de egyúttal hangsúlyozta azt is, hogy a gárdáknak meg kell őrizniük paramilitáris jellegüket, máskülönben politikai pártok díszhadseregévé degradálódhatnak. A tárgyaláson a két szervezet az általános problémák és kérdések megvitatása mellett konkrét operatív megállapodásokat is kötött. A Pannon Nemzeti Gárda és a Magyar Önvédelmi Mozgalom között folytatott tárgyalás minden tekintetben sikeresnek bizonyult. Őszintén reméljük, hogy a két szervezet a korábbi viták és nézeteltérések ellenére történő megbékélése a jövőben pozitív példát adhat majd a ma még szétzilált nemzeti radikális tábor szervezeteinek!

(Forrás: Magyar Önvédelmi Mozgalom)

Amint a cikkből is kitűnik, országunkban több Gárda is létezik és a Magyar Önvédelmi Mozgalomnak most már minden gárdával élő kapcsolata van (Magyar Gárda, Pannon Nemzeti Gárda, Nemzetiőrsereg, Hunnia katonái).

(forrás)